Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EGM Özel tertibat kodlarını yayınladı.

10.02 ( otomatik vites ) verirler ise maliye bunu kabul ederek ötv mtv indirimini onaylayacak mı ? ben sol kol engellisiyim hadi diyelim emniyet sorun yaptı illa bir aparat olacak dedi 35.04 ( Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları ) kodu'nu da eklettik bir şekilde ve sinyal kolları farları sağ tarafta kontrol edecek şekilde birşeyler yapıldı ve emniyet kabul etti engelli aracı olduğunu, engelli ehliyetimiz oldu lakin, vergi dairesi 10.02 kodu'na ne diyecek ? Daha önce sinyal kolu ve far vs. aparatlarına tertibat olarak kabul etmiyordu. Şimdi eskisi gibi " tertibatlı manuel vites / tertibatsız otomatik vites " şeklinde bir ibare yazdırma olayıda yok. Hem manuel hem otomatik vitesi kapsayacak bir kod'da yok ve her iki vites türünü ayrı ayrı iki kod yazacaklarınıda sanmıyorum yeni düzenleme ile. bu kod listesi ile sağlık bakanlığının ve emniyetin bir şekilde mevzuatlarını düzenlediğini farz ediyorum ve merakla maliye'nin/vergi dairesi'nin ne yapacağını bekliyorum...

özel tertibatlı yani fren gaz destekli için kod ne yazılmalı sayın oturan boğa 33.01. Olabilirmi

bende sağ koldan engelliyim açıkçası bende merak ediyorum 10.02 nolu kod yani oto vites özel tertibat olarak sayılcakmı bunu nereden öğrenebiliriz ?

Bende senin gibi sağ kol engellisiyim dün evraklarımı içeri verdiğimde kendileri dedi bana otomatik vites artık tertibattan sayılıyormuş

nedimkavak

Nedim bey peki otv indirimli arac aliminda otomatik vites kullanabilir raporumuz kullanilabilir mi maliyeye karsi? Yada siz nasil bir rapor alip ehliyet icin il saglik mud basvurdunuz? @nedimkavak

bende sistem değişikliğinin kurbanı oldum. Noroloji doktoru kodlardan haberi olmadığı için direk sürücü olamazsın dedi. halbu ki h sınıfı ehliyet alabilir raporum var. ehliyetimde var sen sürücü olamazsın diyo bana. karara itiraz ettim beni 3 uzman norologun olduğu bir hastaneye sevk ettiler. haftaya kısmetse gidicem elden gaz fren donanımı eklettirmeye çalışacağım ancak kodlardan haberimiz yok.

Deniz bey herhangi bir sonuç elde ettiniz mi yoksa beklemeye devam mı ? yoksa maliyenin kararını beklemeye devam mı benim gibi ? @Deniz şahbaz

Ceyhun tengiz bende bekliyorum Cengiz bey. En azından uzun süreli bir izin alabildiğim zamana kadar beklemeye devam belki bu arada maliyede yönetmelik yeniler. Şimdi birşey yapmaya kalksam ve bir yerde istem dışı bir yanlış/hata yapılsa düzeltilmesi çok zor oluyor. Bimere alıntı yaptığınız konu ile ilgili soru sordum ama cevap gelmedi ve bekliyorum cevabını aynı zamanda. Sonuç olarak beklemeye devam.

Deniz şahbaz Deniz Bey bende beklemekteyim bir girişim için. takibe devam ozaman :) bir haber alırsanız paylaşırsanız çok mutlu olurum saygılar

Ceyhun tengiz , elbette bir gelişme olursa ve olumlu olacak olursa hele bas bas bağıracağım forumda " evreka evreka " diye :)

Yeni ehliyet kodları hakkında yardım lütfen

Sol alt extremitede sıkıntıdan dolayı babama h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli arac kullanabilir seklinde bir rapor cikarmistik bir sene once simdi yeni sisteme de gecince ilk kez olarak ehliyet cikarip araba almayi dusunuyoruz yanliz ne hastahane ne emniyet ne de saglik mudurlugundekilerin konu hakkinda bilgisi yok. Suana kadar yaptigimiz islemler;
1-aile hekimi ortopediye sevk etti
2- ortopedi otomatik vites arac kullanabilir dedi birinci sinif surucuyu isaretledi ve kodlara da 102 ve 10.02 yazdi
3- saglik mudurlugu konseyi de ilgili bolume uzman hekimin yazdiginin aynisini gecti ve onayladi (kodlari da aynen gectiler)
4- emniyete teslim ettik gorevli memur bunlari aynen gecip bir sekilde onayladi ama o da ne yaptiginin farkinda degildi

simdi merak ettiklerim sunlar 78 ve 104 numarali kodlar eksik kaldi acaba islem bosa gider mi bu beni engeller mi ozellikle isin maliye ayaginda arabayi alabilmek icin basvurdugumda sikinti cikar mi? Maliye bizden sadece ehliyeti mi yoksa raporla birlikte ehliyeti mi istiyor? Yakin zamanda bu isleri yapmis bir abim bana yardimci olabilir mi??

kodlar:

10.02; otomatik vites
102; [FONT=Times New Roman]Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz[/FONT]
104; [FONT=Times New Roman]Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.
78; [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir[/FONT]

trblsl

Maliye h sınıfı ehliyet istiyor bildiğim kadarıyla ayrıca engelli sağlık kurulu raporu istiyorlar. Yeni sistemle ilgili bir değişiklik yapmadıklarını biliyorum. Benim tavsiyem msliyeye gidip arac alacam ne belge istiyorsunuz sorusunu sırman. Ysnında raporun ve ehliyetinide götür bence göstermek amscıyla

serkan_3366

Ehliyet henuz gelmedi başta da belirttigim gibi kodlardan yana bir sıkıntı cikmasindan korkuyorum hele bir ehliyette gelsin de onu da cekip paylasacagim

sana geçici belge vermişlerdir kodlar önemli değil ne yazdılarsa aracında o tertibat olacak. Yalnız msliye eski h sınıfı ehliyet istiyor ötv indirimi için. Ehliyetinde verdikleri geçici belgede yazan kodlar haricinde bir kod olamaz. Aynısını karta basıp yolluyorlar.

İyi de biz ilk kez ehliyet cikariyoruz ve h sinifi almamiz imkansiz direkt yeni ehliyeti veriyorlar o nasil olacak?

Bu konuda bilgim yok ama maliye ile görüşmen gerekir belki bir düzenleme yapmışlardır

Slm arkadaslar ben bu yeni ehliyet mesajlarini uzun zamandir takip ediyorum simdi cevap yazma gereği gordum ben rapor Yönetmeliğini ve resmi gazeteyi iyi bir okudum bu kodlari doktor yazamaz sadece saglik il kurulu yazabilir hekimler sadece gorme ve duymayla ilgili kod yazabilir, ortopedi hekimi sadece surucu olabilir tertibatli arac kullanir yazarsa bu kodlari saglik il kurulu yazabilir ben raporumu bu sekilde aldim

Serkan arkadasa bu arada teşekkürler yayinladigi mesajlar dogrultusun raporumu aldim .

savuralp

kuruldakiler de 102 ve 10.02 yazmisti ama emniyettekiler sisteme dogru gecirebildimi kodlari bilmiyorum. Sizin gecici belgenizde ne yaziyordu kodlar kisminda ya da direk ehliyetinizin arka yuzunun fotografini atabilir misiniz

Arkdasim daha ehliyeti degistiremedim bi ay sonraya randevu veriliyor sizin orada randevu suresi nekadar alirsam atabilirim fotosunu.

Bizim is daha erken sonuclanacak gibi bir haftaya gelir sanirim sizin gecici belgeyi gorme sansim var mi peki?

Ceyhun tengiz

En baştan anlatayım isterseniz

ilk başta aile hekimliğinden sağlık raporu için hastaneye sevk edilmek üzere bir kağıt alıyorsunuz üzerinde vesikalık fotoğrafınız ile hastanede "H sınıfı ehliyet alabilir" ibareli yazısını yazıp heyetten geçip o kağıdı sağlık müdürlüğüne götürüyorsunuz
onlar da size sağlık kurulu için gün veriyorlar ve o gün de hangi tertibatı kullanacağınızı belirliyorlar

fakat ötv indirimi için sadece hastaneden alacağınız raporu ibraz ediyorsunuz belki biliyorsunuzdur diye söylüyorum eğer %41-%89 arasında ise o H sınıfı ehliyet almanız mecburi fakat %90 üzeri ise H sınıfı ehliyete ihtiyacınız kalmıyor kendi ehliyetinizi kullanmaya devam edebilirsiniz

Arkadaşlar yeni sisteme göre (aile hekimliği-hastane-sağlık müdürlüğü) ehliyetini yenileyen arkadaşlar, engellerini ve komisyonca yazılan kodların paylaşalacağı bir başlık olsun istedim. Yenilemek için başvuracak hastalar burayı okuyarak bilinçli bir şekilde gitsin istedim (kendimde dahil :))

Sitede ehliyetini yenileyenler illa ki vardır, bizleri bilgilendirin lütfen.

Forumda dolaşırken rastladım, sağ el engeli olan bir arkadaş yazmış.
10.02-otomatik vites
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazlar şeklinde rapor verilmiş komisyon tarafından

Sağ el engeli;
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
103.05. Beş yılda bir sağlık kontrolü
10.02. Otomatik vites
10.04. Uyarlanmış vites kolu
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
35.03. Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

40.14 nedir anlamadım. 35.03ün fiyatı 3-4 bin arasında.. 10.04 ü direksiyon arkası vites kulakçıkları giriyor mu bilen yok... Bu iş çok zorlaştı..

Bendede sag kol brakial pleksus var. Daha yeniliemedim 2-3 yilda yenilemeyi dusunmuyorum. Benim anlamadigim size neden 5 yil sonra saglik kontrolu verdiler. Ayrica direksiyon arkasi kulakciklar olmuyor.

5 yıl artık standart oldu.. Herkes için geçerli bu.. Kulakçık neden olmuyo ya da nerden öğrendiniz.. Komisyonda olur denmişti..

Arkadaşlar belki işine yarayan arkadaşlar olabir diye yazma ihtiyacı duydum

17. 08.2016 tarihinde il saglıkda komüsyona girdim raporu verdiler sag olsunlar ben sag kol angel verilen kodlar:
103.05/47/78/10.02/40.14/20.09/35.03

emniyete gittim kodları engeli b ehliyetine işlenecek dedi araca neyapılması gerekdigini sordum bilemem dedi
maliyeye sordum onlarında pek bilgileri yok tanıdık baiye giddim aparat olacakmış bainin tanıdıgı aparat firmasıyla görüştüm raporu emaille gönderdim aradılar beni
kodlara göre: direksiyon topuzu, silecek sola otomatik vides aparatla sola uyarlanmış park fireni yani el fireni ama araçda elekronik park varsa olurmuş

yani bu işler böyle olursa ötvden muaf olunurmuş önce ehliyet sonra baii aparat geri kalanları baii hallediyor inşallah yerdımcı olbil mişimdir

bana dün 102 78 ve 47 kodları verildi birde e sınıfı ehliyetim var birinci gurup sürücü olur kısmınıda doldurmamışlar yani 78 engelli ehliyetine yeter mi birde birinci gurup sürücü olur ibaresi dolmazssa ne olur bilen var mı

il sağlık müdürlüğü 78 kodlu rapor verdi hastane yazmıyor otomatik vites diye il sağlık müdürlüğünün raporunu vergi dairesi kabul etmiyor.altı aydır sürünüyorum böyle işmi olur ehliyeti değiştirsen bi türlü değiştirmesen bi türlü ortada kaldık

Üst Alt