Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EF % 25 kalıcı kalp pili rapor oranı ne olur?

mustafatolu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar;
bende kalp krizi sonrası kalp yetmezliği oluştu
ef % 25 anjio ,sintirafi,kalp emarı,eko, derken kalp piline takıldı,merdiven çıkarken zorlanıyor,biraz efor sarfetsem karar verildi ve kalıcı kalp pili de
yoruluyorum
vergi indirimi müracaatı yaptım,
gecen hafta haseki hastanesinde sağlık kuruluna girdim,heyetten geçtim,
fakat garanti olsun diyerek aynı gün hasekideki kardiyolojiyede göründüm,
eko yaptı EF%24 çıktı rapor kağıdının üzerinede aynısını yazdı,bende aynen
bu belgenin arkasına elimdeki tüm evrakların fotokopisini ekleyerek kurula verdim,
haftaya çarşamba günü gelin raporunuzu alın dediler.
çarşamba günü gittiimdeyse rapora bir kağıt iliştirilmiş NYHA ?
neyse aynı doktora tekrar gidip kağıdı gösterdiğimde NYHA Klas 3
(istirahat halınde iken birşeyin varmi dedi bende oturup dinleniyorken yok dediğim için)
doktora dedim ki, hocam bendeki EF >30 değerine göre klas 4 olmam gerekmiyor mu diye sorduğumda
cevap olarak EF değeri ile klas değerini ayrı ayrı değerlendiriyorlar dedi.
sizce bana bu durumda % kaç vergi indirimi oranı çıkar
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Son düzenleme:
Kalp pili değilde doktor raporda nyha 3, ef %25 ve mı (kalp krizi) yazdıktan sonra kurulun vereceği oran en az %50 dir.

kalıcı kalp (icd) pilinden oran gelmez mi..? Ankara bu onları düşürürmü.?

arkadaşım dr biraz saçmalamış kendine göre uydurmuş senin % 100 oran alman lazım sadece ef den

2 farklı engellli raporu ile ayrı ayrı işlem yapmak

Arkadaşlar merhaba,
Haseki hastanesinden vergi indiriminde kullanmak için sağlık kurulu raporu aldım. Oran %50 (erken yaşlılık emekliliği için 1998 sigorta başlangıç 7240 gün prim var sadece yaş bekliyorum)
Daha sonra B.paşa Devlet hastanesinden engelli kimlik kartı çıkarmak için sağlık kurulu raporu aldım. Oran %100 (engelli kimliği için)
Şuan elimde 2 rapor sonucu bulunuyor. Bunun bir sakıncası var mıdır? İki raporu ayrı ayrı kullanabilir miyim?
Vergi indirimi için olan raporu erken emeklilikte kullanmak istiyorum. Diğer raporu engelli kimliği için çıkardım. SSK'ya emekli olmak için başvuruda bulunduğumda 2 rapor olduğu görülür mü ve karşıma engel olarak çıkar mı? %50 oranlı raporun düzeltilmesi için il sağlık kuruluna 2 ayrı raporla hakem hastanesi gönderilmem için müracaat ettim. %100 raporumun iptal olma riskine karşılık bu işlemden vazgeçmek istiyorum. Sizce doğru mu yapıyorum? Bu şartlar altında nasıl yol almalıyım?

İlginç olan bir konu var. İki hastaneye de aynı tahlil ve raporları verdim. Ancak farklı sonuçlarda 2 rapor çıktı. Özürlü cetvelini kalp yetmezliği bölümünü incelendiğinde; EF %30 altında klas3 yada klas4 hastasına %100 rapor verilmesi gerektiği görülüyor. Bu şartlar altında Haseki hastanesi özürlü cetveline göre yanlış sonuç vermiş oluyor. Bu sonuca nasıl itiraz edebilirim? Bu sonuç 2 ile 2 toplayıp 3 bulmak gibi bir hata. Bunun için hakem hastanesine gitmek zorunda mıyız? Bunun başka bir yolu yok mudur?
B.paşa devlet hst. EF değeri %24 NYHA Klas 4 rapor %100 veriyor.
Haseki hst. EF değeri %24 NYHA klas 3 raporu %50 olarak veriyor.

Destek ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

hakem hastaqneye git korkma oranın daha öncede dediğim gibi % 100 dür

Üst Alt