Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'e erişkinler için ıslak imzalı engellilik sağlık kurulu arşiv raporları sorgulama eklenmiş

@mehmet-41, e devlete kimlik no ile yükleniyor. Sizin kimlik no.nuz rapor üzerinde yoksa sanıyorum yükleme yapamazlar. Mesela ad soyad "hasan yilmaz" binlerce hasan yılmaz var. kimlik no yoksa rapor üzerinde kime yükleme yapacaklar?

@Dejavu1, emin konuşurum çünkü sistemi biliyorum. E rapor bölümünde pdf dosya olmadan yükleme yapamazsın. Ama o hastane görevlileri şöyle yapmış olabilir. Senin raporunu resim olarak jpg olarak çekmiştir ve pdf'e dönüştürerek sisteme yüklemiştir. Siz sağlık bakanlığı e rapor bölümüne girin. kendi Raporunuzda bakın pdf'mi? jpg'mi? jpg formatında olması mümkün değil.

resim olarak çekip pdf'e dönüştürülen raporların yazıcı çıktısı çok koyu olur.

E devlette bilgiler ve rapor resmi var
Ama
E raporda sadece bilgiler var resim yok

Anlamadığım şu bu durumda e imzalı barkodlu raporlar gibi resmi işlemlerde kullanabilecek miyiz?

@mehmet-41, e rapor bölümüne kimlik no ve referans no. ile giriş yapabiliyoruz. Referans no. Bir nevi bizim Şifremiz gibi düşünelim.
Fakat ben şunu merak ediyorum. raporunda kimlik no yazmadığı halde sisteme yüklenmiş rapor var mı? Eğer böyle bir arkadaşımız varsa bilgi verirse sevinirim.

@Ali K., bu kadar işi süs olsun diye yapmamışlardır herhalde. Tabi ki kullanabileceğiz.

TC no olmayan bir çok rapor var benimki 2002 yılının ilk aylarında almıştım ancak 2002 yılının sonunda t.c numaraları çıktı ve bu şekilde ıslak imzalı devam etti 2002 yılından beri bu zamana kadar bu raporu kullandım emeklilik gibi indirimler gibi sisteme düşerse çok işime yarayacak

@Ali K., konu başlığını açan arkadaşın da attığı e-devlet linkine tıkladığında "Islak imzalı belgelerin doğrulanmasına yönelik işlemler, e-Rapor Doğrulama Hizmeti aracılığıyla yürütülmekte olup doğrulama hizmetine https://erapor.saglik.gov.tr/verificationserviceweb/ adresi üzerinden erişilebilmektedir." ibaresi görülmekte.

Burada da doğrulama hizmeti için verilen linki girdiğinde TC kimlik ve referans numarası isteniyor. Onları da girdiğimizde elimizdeki raporun detayları yer alıyor. Yani teorik olarak rapor doğrulanıyor ancak benim gibi bazı kişilerde "Taranmış rapor bilgisi bulunmamaktadır." ibaresi görünmekte.

Halbuki raporu hangi tarihte, hangi hastaneden, sürekli olup olmadığı gibi birtakım bilgiler mevcut. Bu bilgileri de "sanırım" e devlette yazdığı şekliyle "Kişinin Özet Ulusal Engelliler Veri Bankası (UEVB) Rapor Listesi" yani direkt ulusal engelliler veri bankasından çekmişler.

Arkadaşlar rapor görüntüsü açılmayanlar, aşağıdaki yazıyı cimere gönderebilirsiniz.

E Devletten Erişkinler İçin Islak İmzalı Engellilik Sağlık Kurulu Arşiv Raporları Sorgulaması yapınca rapor görüntüleme açılmıyor, işlemlerimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için, lütfen raporun taranmasını ve yüklenmesini rica ederim. Rapor görüntüsünün açılması için gerekenin yapılmasını arz ve rica ederim.

Not : Aşağıda Raporun taranmış halini dosyalara yükledim.

@WinstonSmith, bu denli kişiler ne yapmalı rapor doğrulama sisteminde doğrulanıyor ulusal engelliler veri bankası kaydedilmiş e-Nabızda gözüküyor e-Devlette gözüküyor bilgileri ama raporun resmi bulunmamaktadır taranmadığı için taranması için aldığın hastaneye müracaat edilse tarama yaparlar mı

sadece 2015 yılında ki raporum görünüyor daha öncekiler yok sisteme zamanla mı yüklenecekler ?

@alfa, cimere yazmaktansa raporu aldığınız hastaneye gidilsin orayla irtibat kurulsun daha doğru olur gibi. çünkü cimer çözüm bulamaz, ilgili yerlere yazıp sorar.

@Danua., en son raporun görünmesi yeterli

E devlette gözüken rapor
E raporda resimsiz gözüküyor
Benim niye böyle oldu anlayamadım

@barcan88, CİMER yönlendirir gerekirse hastaneye bildirir. Sonra hastaneye gidin derse gidilir daha kolay yaparlar o zaman.

Üst Alt