Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor, işitme engelliye ehliyet verilmeyecekmiş dedi ve olumsuz rapor verdi!?

Cevlikli12

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Saygıdeğer bülent bey

[FONT=sans-serif]İşitme engelli olarak 1992 yılında aldığım ehliyetımı yenı ehliyetle değiştirmek için aile sağlığı hekiminden sevk kağıdı alarak Devlet hastanesi KBB dokturuna gittim eski ehliyetımı yenısı ile değiştirmek için uzman hekım görüşü alarak il sağlık müdürlüğen gideceğimi söyleyerek mevcut ehliyetımı gösterdim.
doktor aksı adam olacakki uzman görüşü bölümune işitme engelli sürücü belgesi alamaz yazarak evrağı bana verdi
dedim.yeni yönetmelik gereği ehliyetımı değişticeğimi söyledım doktor dedi sizin gibi işitme engellilere budan sonra sürücü belgesi verılmez
cevaben ded,m ehliyetım var benim sakatlık durumunda deüşiklik yok ehliyetlerın değişimi için devlet kanun çıkarmış.yönetmelikte herşey açıkca yazıyor..raporun sonuç bölümüne işitme engelli sürücü belgesi alamaz yazarak benı postaladı.

sizce ne yapmam gerekiyor.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim[/FONT]

Devlet kanun çıkarıyor amma devletın memuru kanundan habersiz.her görevli kanunu ve yönetmeliği kendıne göre yorumluyor benımde başıma geldi ehliyerımı değiştirmem için rapor almak istedim doktor rapor kağıdına işitme engelli sürücü belgesi alamaz yazdı..mecburen eskı ehlıyet ıle yola devam edeceğiz

Cevlikli12

Öncelikle o doktor hakkında sağlık bakanlığı'na, valiliğe ve BİMER'e şikayette bulunun. Bu konuda üşenmeyin ne olur! Sürücü yönetmeliği açıktır ve o doktor o yönetmeliği bilmekle yükümlüdür.

Aile hekiminize gidin, başka bir hastaneye sevk alın ve raporunuzu yenileyip emniyet'e giderek yeni sürücü belgenizi alın.

[FONT=sans-serif]Ufukalp arkadaş hangi kuruma itiraz edeyım.doktora dedim ehliyet değişiyor sakatlığımda ve sürücü kanununda herhangi bir değişiklik yok dedım.doktorların çoğu yenı yönetmelıkten haberı yok.ne yapacaklarını dahi bılmıyorlar

[/FONT]
teşekkür ederim Yönetmenım..Allah sizden razı olsun

Cevlikli12
Diğer konuda da yazdım, itirazla uğraşmayın bence.
O raporu yırtın atın onunla komisyona falan gitmeyin.
Sürücü belgelerinin değişim süreci 5 yıl olarak belirlendi, elinizdeki ehliyet 5 yıl geçerli.
Acele etmeyin, en azından herşey rayına oturana kadar bir iki yıl kullanın sonra değiştirirsiniz. Nasıl olsa ötv muafiyetiniz yok.

Üst Alt