Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan işitme engelliyim. EKPSS'ye hangi statüde gireceğim?

gokhangsli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben lise 12.sınıf okuyorum bu sene bitiyor. Doğuştan işitme engelliyim. % 70 işitme kaybı var. Ekpss sınavına gireceğim. şimdi ben ösym'nin sitesinde geçmiş yıllarda çıkan sorulara baktım. Birinde genel görme işitme ortaöğretim var diğerinde işitme ortaöğretim var. Ben hangisine gireceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. Neye göre ayrılıyor bu genel görme işitme ve işitme olarak ne olarak ayrılıyor detaylı bilgi verirseniz iyi olur. Ona göre konu çalışacağım . Ve herşey için teşekkürler.

NOT: SINAVA BAŞVURDUM 27 NİSANDA GİRİYORUM

Son düzenleme:
başvurmadınız ozaman 22gun kala dersmı çalışılır .doguştansa ışıtme o.ö gırersınız zaten kayıt ışlmelerı bıttı geckaldınız .

Ben sınava başvurdum. Yani ben işitme o.ö. Ye gireceğim öylemi ? Nasıl oluyor genel görme işitme ve işitme arasındaki fark nedir ? Bunu da söylerseniz sevinirim

Arkadaşlar ben sınava başvurdum şimdi kağıdımda hiç ilkokul öncesi diye bir yazı geçmiyor ben doğuştan engel var. Kağıdımda işitme p sürekli yazıyor başka bir şey yok. Nasıl anlayabiliyoruz ilkokul öncesi diye yardımcı olunuz lütfen.

sen ilk okulda işitme engelil olduğunu osym başvururken söylemedinmi söylemekte yetmiyor ilk okul çağında özel eğitim işitme cihazı alma işitme testi sonucu vs..vermediysen sen genelden gireceksin ama +20 dk ek süren olacak

Cevabınız için teşekkürler. Bana sordular doğuştanmı sonradanmı dediler bende doğuştan dedim şimdi ben geneldenmi giriyorum ben özel eğitim aldım ancak kağıdı vermedim işitme testi bilmem ney vermedim sadece sağlık kurulu raporu birde öğrenci belgesi verdim şimdi ben geneldemi giriyorum yoksa işitmeden mi ?

malesef genelden giriyorsun kardeş...hadi orda hata yaptın osym haberi olmayanlar için 14 marta kadar ek süre yaptı yani dilekçe ile özel eğitim belgeni yollasan soruların çok çok çok daha kolay olduğu süresi 80 dk olan bir sınava girecektin.. şuan malesef genel-işitme-görme den gireceksin sadece ek süren var...osym ara sor 444OSYM numarasından belki bir tölerans sağlarlar geçmiş olsun..

çok teşekkürler ösym numarasını arayacağım çünkü onlar beni böyle bilgilendirseydi ben yapabilirdim hiç bir şeyden de bahsetmiyorlar kimse bilmiyor hangi gruba nasıl girecek diye neyse teşekkürler

Ben normal okula gittim ama doğuştan işitme engelliyim anneden ırsi başvururken sürekli olan raporumu verdim ve görevlide doğuştan diye kaydetti onaylandı ösym den işitme den sınava girdim siz görevliye söyleyin doğuştn olduğunu raporda sürekli olduğuna göre

Yani ilkokul öncesi deyin bizim dönemde özel okul yoktu ondan mı kabul edildi bilemiyorum artık

Ya bende normal okula gittim. Bu sene ticaret meslek lisesinden mezun olacağım. Özel eğitimide şöyle aldım. Rehabilitasyona gidiyorum. Ordan aldım. Kağıdımda işitme %70 sürekli yazıyor. Bende görevlilere doğuştan dedim. Ama kağıdımda doğuştan yazan yazıyı görmedim. Bende diyorum ki şimdi kağıtta öyle bir yazı görmedim. İşitmeden girecekmiyim onu araştırıyorum çok düşündüm edindim eğer bir yerden öğreniyorsak onuda söyleyin bakayim doğrumu yanlışmı diye.

klavuzu okusaydınız bu soruları sormazdınız ekpss 2014 klavuzu okuyun işitme ile ilgili kısmı.belge şart.

Şimdi öğrendim ben ön taahüt kayıt kabul bilmem ney kağıdı imzalamışım. İtiraz edemez veya bilmem ney yapamazsın diye yazı var. Ben yarın görevliyle konuşayim. Ben sadece doğuştan engelliyim dedim görevlininde bunu ayarlaması lazım.

görevlinin yapacağı birsey yok artık 14 marta kadar düzeltmen lazımdı oda geçti sana dediğim numarayı ara belki osym dilekçe atın der ama geçti 14 mart sondu

Selam mühendis bilgileriniz için teşekkürler şimdi ben ösym telefonu aradım şöyle böyle onlara ilköğretimden önce kullandığım raporlar var onları faxlayarak onlara gönderdim şimdi kağıdımda bir değişiklik oldu kağıdımda şöyle yazıyor ilköğretime başlama yaşı öncesi engelli diyor şimdi ben işitmeden mi girecem yoksa genel işitme mi ?

gokhangsli;

evet çözmüşsün sorunu ösym de insaflı davranmış sen işitme engelliler kısmından giriceksin sınav süreside 80 dk ;)

Inşallah işitmeden gireceğim ama sana şunu söyleyeyim eğer işitmeden olduysa allah senden razı olsun ben ilk defa başvurdum kimse bilgi vermedi sen verdin çünkü sorular çok kolay genelden pek iyi yapamam ama işitme çok kolay inşallah ona gireceğim :d

işitmeden giriceksin işte daha soruyo ya :D sendne bi isteyim var dua et bizde alanımızda atanalım..mühendisim ama düz memur olmak istemiyorum açıkçası son çare artık düz memurluk ;)

Arada 3 vakit namaz kılıyorum namaz vaktinde bol dualar kendime sana tşkler :) allah yardımcın olsun

hepimize dua et :) inş herkez istediği yeri kazanır.

amin amin :D osym ye de helal olsun çözmüş durumu..normalde yapmazdı ama insafa gelmiş :D

Tabii ki çözmesi lazım çünkü herkes hakkına sahip olmalı. Ama normalde yapmazlardı biliyorum. ÖSYMye bu işi telefondan halledene kadar 3 saat konuştuk. 3 saattir uğraştık neyse herkese bol dualar...

Engel grubu acill giriş buyrun :)

ARKADAŞLAR BEN EKPSSYE GİRECEĞİM ŞİMDİ KAĞIDIMDA ŞÖYLE BİR YAZI GEÇİYOR;

T.C. Kimlik No : GİZLİ
Adı, Soyadı : GÖKHAN KINALI
SINAVA GİRECEĞİ
Merkez : İSTANBUL 4 (Beyazıt/Bakırköy/ Bahçelievler/Zeytinburnu/Fatih)
Bina : ATATÜRK ÇAĞDAŞ YAŞAM ÇOK PROG. LİSESİ
ŞEHREMİNİ MH. KARANFİLLİ ÇAVUŞ SK. NO:2
FATİH

Salon : GİZLİ
(Engelli Salonu)
Engel Durumu : İşitme,İlköğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Özrü Edinmiş
Yardımcı İsteği : ---
Kullandığı Araçlar : İşitme Cihazı

Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Süresi Salon No Salon Sıra No
27 Nisan 2014 10:00 80 dakika GİZLİ GİZLİ

ŞİMDİ ARKADAŞLAR BENİM SORMAK İSTEDİĞİM SORU ŞU : BEN İŞİTME ENGELLİYİM. SINAVA BAŞVURDUM. ŞİMDİDE GİRİŞ BELGEMİ ALDIM. ŞİMDİ ARKADAŞLAR ŞÖYLE BİR DURUM VAR SINAVDA

GENEL İŞİTME GÖRME VAR
İŞİTME VAR

ŞİMDİ BEN HANGİSİNDE GİRECEĞİM. BEN KILAVUZDA ŞU MADDEYE ŞAŞIRDIM. GENEL İŞİTME DEN GİRENLER İŞİTME ENGELLİ OLANLARDA 80 DAKİKA BİRDE İŞİTME DEN GİRENLERDE 80 DAKİKA GİRİYORLAR.

BEN DAKİKALARINA GÖRE BAKAYİM DEDİM SONUÇ ÇIKARAMADIM ARANIZDA GENEL İŞİTME OLAN VARSA ONLARDA KAĞIDINDA NASIL YAZIYOR ONUDA BURAYA YAZARSA İYİ OLUR VE DE ZAHMET OLSUN.

ŞİMDİ MERAK ETTİĞİM ŞEY BU GENEL İŞİTME VE GÖRME GRUBUNDAN MI GİRİYORUM YOKSA ;
İŞİTME GRUBUNDAN MI GİRİYORUM ?

80dk ıse ışıtmeden cunku ılk olkul oncesı oldugunu kanıtlamısın sonradan olsaydı genel gırerdın 60dk olurdu. anladın.

sen işitme den giriyorsun ilkokul öncesi işitme engelli olduğun için sürende 80 dk..ben ilkokul sonrası işitme olduğum için genelden giricem banada 80 dk var..senin sorular daha kolay

Üst Alt