Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastası eşim %90 oranlı rapor ve ÖTV'siz araç alabilir mi?

murat724

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba benim bi sorum olacak

benim esim 5 yildir dializ hastasi (böbrek) ve almanyada yasiyoruz
türk vatandasi esimin %90 özür orani var
biz türkiyeden ötv indirimiyle arac alabilirmiyiz rapor almanca bi sikinti olurmu
bide almnayadan herhangi bi arac getirip türkiyede birakabilirmiyiz
esimin normal ehliyeti var bana yardimci olurmusunuz

%90 raporla evet alınabilir ancak almanca rapor durumunda emin değilim, olmadı çok çok Türkiye'de bir rapor alırsınız diyaliz hastalarına her durumda bu oran veriliyor.
Çifte vatandaş mısınız?
Getireceğiniz araç Türkiye'de hiç çıkmadan en fazla 2 yıl kalabilir, bu süre 6 aydı daha yeni 1-2 hafta önce yapılan düzenleme ile 2 yıla çıkarıldı.

@Ufukalp

esim cifte vatandas bide sifir araba aldigimizda ötv indirimi yapiliyormus öyle bisey varmi

almanya daki rapor türkiye gecerlimi yoksa yine heyet görmesi gerekiyormu.

Almanyadaki rapor kabul edilmez
Türkiyeden rapor alması lazım
Diyalize giren böbrek hastalarına %90 veriliyor.
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Evet yazdım ya yukarıda ötv indirimi değil ötv nin tamamından muaf olunur.
Rapor konusunda da yazdım yukarıyı bir daha okuyun.

peki bugun gelsek kac günde rapor alabiliriz. bi bilginiz varmi bu konu hakkinda

murat724
user-offline.png
Burda bir gündede rapor alırsın üç gündede rapor alabilirsin.Bu hastahanelerin işleyişine bağlı. Bende Diyaliz hastasıyım Ötv den muaf rapor aldım,Diyaliz hastalarını fazla incelemiyorlar.Rapor almak için hastahaneye vereceğiniz dilekçeye mutlaka "Durumumu belirten vede ötv muhafiyetinden yararlanmak istiyorum diye" bir not yazın.

merhaba bir konuda görüşünüzü almak istiyorum.

90 oranında orak hücre anemisi raporum var b sınıfı ehliyetim var araç alıp kendim kullanabilirmiyim
rapor 2008 tarihli ve 5 yıldır b ehliyetim var araç kullanıyorum rahatsızlığım genetik kansızlık ama hiçbir sorunum yok
geçen sene trafik şubenin havale etmesi üzerine B+A2 SÜRÜCÜ BELGESİ ALABİLİR ibaresi yazıldı rapor sonrasında bu sene arac almaya karar verdim ilgili yazı ve raporları alacağım oto acentasına verdim onlarda vergi dairesinden net cevap alamadıklarını söylediler

ne yapmam gerek benzer oranla araç kullanan varmı bilgilendirirmisiniz ??

cnr31

Ehliyetinizin olduğunu beyan etmeksizin % 90 ve üzeri bir raporla ötv-mtv istisnalı araç alabilirsiniz. Araç kullanmaksa ayrı bir şeydir... Alınan aracı -istisnasız- herkes kullanabilir. Siz neden kullanamayasınız?!

Üst Alt