Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Direksiyon topuzunu ruhsata mı işleteceğim?

hkarabiyik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ehliyetimi yeniledim ve yeni ehliyetimde “direksiyon topuzu” (özel tertibat) kodu yer alıyor. Ancak eski ehliyetimi düzenleyen sağlık komisyonu tarafından araç kullanımım için direksiyon topuzu zorunlu tutulmamıştı ve aracıma da böyle bir tertibat takılmamıştı. Bu şekilde aracı satın aldım ve bugüne kadar da topuz olmadan kullandım.

Şu an yeni ehliyetimde bu kod bulunduğu için kafam karıştı. Bu durumda aracıma direksiyon topuzu taktıracağım. Ayrıca bu işlem için TSE proje, tadilat veya ruhsata işletme gibi bir prosedür gerekiyor mu, yoksa basit bir aparat olduğu için direkt takıp kullanmak yeterli mi emin olamadım.

Benzer durumu yaşayan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba

google şunlar yazmakta

Engelli Sürücüler İçin (Zorunlu)
Ehliyetinizde 40.11 kodu (direksiyon simidinde yardımcı cihaz) bulunuyorsa, bu aparatın kullanımı ve ruhsata işlenmesi yasal bir zorunluluktur.

Türkiye'de standart otomobiller için direksiyon topuzu kullanımı Karayolları Trafik Kanunu ve yönetmelikleri gereği yasaktır ve araç muayenesinden ağır kusur olarak geçer. Bu aparatın kullanımı sadece özel donanımlı araç kullanması gereken engelli sürücüler için yasal olup, engelli ehliyetine ve ruhsatına işlenmiş olması şarttır.

Aslında dediğiniz gibi çok basit bir aparat fakat böyle yazılar var.

Cimer den Emniyet Genel müdürlüğüne BİLGİ EDİNME olarak yazabilirsiniz.

Evet ruhsata işletmek gerekiyormuş aynı bela bendede var. Bir yere sordum 10bin dediler + noter ruhsat değişimi

Kimse ona bakmaz bi topuza seyyar gibi bindigin dsg araca tak sür kim ne diyecek onun icin 10 bin tl de sacmalık

Üst Alt