Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru olacak engellilerin 30.03.2013 Öncesi raporları geçersiz

aynı yönetmelikteki raporların geçerlilik süresini belirten madde
Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi
[FONT=Times New Roman]MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

[SIZE=3]not:eğer sürekli raporumuz bu yönetmelikten önce alınmış ancak aynı şartları tasıyorsa geçerli midir?[/SIZE][/FONT]

Yönetmelikte açıkça "30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun engelli sağlık kurulu raporu" denilmiş. Yani 30/3/2013 ve sonrasında alınan "sürekli" raporlar geçerlidir. Öncesinde alınan "sürekli" raporlarda, raporun düzenlenmesinde "sürekli" olarak belirtilen hastalıklara dair bir değişiklik olma ihtimali göz önünde bulundurulduğundan geçersizdir.

İlgili resmi gazete'de yayımlanan konuda,
(2) Kişinin özür oranı, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde bulunan özür oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir. Bu cetvelde adı geçmeyen hastalık ve özürler ile bunlara ait özür oranları, fonksiyon kayıplarına göre özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek belirlenir.

denilmiştir.

Ek olarak,

MADDE 19 – (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

bu yönetmelik bir öncekindeki yer alan ölçütü kaldırdığından, bu tarihten önce alınan raporlardaki oranlar resmi olarak geçerli değildir, ilgili kurumlar yeni rapor isteme hakkına sahiptir.

Ek2: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130330-4-1.rar

Bundan sonraki atamalarda kısaca sureklide olsa en az 2013 raporu şart yani tekrar rapor yenileme dönemine girildi.

2014 ekpss ye girdiğimizde yeniden rapor istemediler.ayrıca bildiğim kadarıyla 2014 ekpss ile atananlardan da yeni rapor istenmedi.

herzaman sorulan soruydu cevap bulunmuş oldu. yeni rapor için hastanelere gideceğiz yani.

buda demek oluyorki 30,03,2013 öncesi raporlar yerleştirme olduğu durumda geçersiz

serkan005;

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü adresindeki EKPSS yönetmeliğinde, "istihdam edileceklerin rapor başlangıcına" dair bir madde olmadığından, kanundaki açıktan yararlanıldığını söyleyebiliriz.

Yani 28603 no'lu RG'de yayımlanan ölçüt bilgisi, önceki 28173'i yürürlükten kaldırdığı halde, EKPSS'ye başvuru ve 1. yerleştirme sürecinde bu konu ile ilgili bir madde yer almadığından, 28603'den önce alınan raporlar ile başvuru ve yerleştirme yapılabilmiştir.

Sürekli gündeme getirilen "yeniden rapor almak gerekli mi" sorularının ardından, "Bundan sonraki başvurularda 28603'daki yönetmelikteki ölçütler geçerli olacaktır" denilerek, raporların ilgili kurumlar tarafından tekrar istenebileceği karara bağlanmıştır.

ben 2014 te aldım benımde yenılemem gerekıyoremu

Christian ;

Devran29 2014 de rapor aldım yenilemem gerekmi diye soruyor evet yenilemen lazım diyorsun ? 30/3/2013'den sonra alınan tüm raporlar geçerlidir yenilemek şart değil .

sarasota;

kime göre neye göre? o tarihten önce raporu olanların bir kısmı çoktan yerleştirildi onların durumu ne olacak?

eyvallah guzel kardesum karargaxh cok saol hepınız saolun cunku ben 2014 te aldım 2013 oncesı ıcın denmıs galıba

Benimde 13/08/2013 Sürekli Zaten yeni rapor isteese bile kurum çıkarırım sorun değil.

ee bunuda doktorların kapısında durarak haksız yere haksız oranlarda rapor alanlar düşünsün, haksız yere diğer engellli kişilerin haklarında faydalananlar düşünsün,

Bunu yapan, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyen alçaklar var mı yav? Hayret...Allah (cc) kan kusturur kan...Ailenizden,çocuğunuzdan çıkarır Allah (cc)...
Aslında biz engelliler olarak raporlarımızı iptal ettirelim ve bu kansızlar engelli gözüksünler.Utanıp yüzleri kızar mı acaba? Engelli olmadığı halde o raporu vereni de alanı da Taksim'de Cuma namazından sonra iple sallandırmak lazım, aleme ibret olsun diye.İnsanın bir haysiyeti,şerefi vardır fıtrattan gelen.Hakkın olmadığı halde o raporu alarak o haysiyet ve şerefinden vazgeçmiş olursun. Böylelerini Eminönü'nde direğe bağlayıp gelip geçene yüzüne tükürteceksin.

Christian ;

Devran29 2014 de rapor aldım yenilemem gerekmi diye soruyor evet yenilemen lazım diyorsun ? 30/3/2013'den sonra alınan tüm raporlar geçerlidir yenilemek şart değil .

"30/3/2013'den sonra alınan tüm raporlar geçerlidir" diyorum, devran29 ise "2014 de rapor aldım yenilemem gerekli mi?" diye sormuş. Ne yazıldığını okusa bu soruyu sormazdı. Boşuna yazıyoruz demek ki.
Görülen o ki, devran'ın düzenli rapor alması gerekli.

sarasota;

kime göre neye göre? o tarihten önce raporu olanların bir kısmı çoktan yerleştirildi onların durumu ne olacak?

Genelge, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonraki tarihte yapılacak alımları kapsıyor. (08/02/2015). Daha önceden yerleştirilenlerin durumunda bir rapor yenilenmesi vs söz konusu değil. Tabii kurum böyle bir talepte istedigi an bulunabilir, bu raporun alınması için de süre tanınır, süreç farklıdır vs.

ya kardeşim bu 30/03/2013den önceki raporlar geçersizdir diye bi yazı göremedim yönetmeliği baştan aşağı okudum :

[FONT=Times New Roman](4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Şİmdi [SIZE=4]sizin[/SIZE] söylediğinizle bu yukardaki [SIZE=4]madde açık ve net çelişki[/SIZE] içinde nerede yazıyor bu 30/03/2013'dan öncekiler geçersizdir olayı .[/FONT]

@karargahx:

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

buraya bakarsak,

B) Engellilerden Devlet memuru olarak istihdam edileceklerin;

a) Engellilere verilecek sağlık kurulu raporlarına ilişkin 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun engelli sağlık kurulu raporu almış olmaları,

denilmiş, ilgili resmi gazeteye bakarsak,

Burada,

MADDE 19 – (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

ve

(2) Kişinin özür oranı, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde bulunan özür oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir. Bu cetvelde adı geçmeyen hastalık ve özürler ile bunlara ait özür oranları, fonksiyon kayıplarına göre özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek belirlenir.

denilmiş.

Bu ikisinin doğrultusunda, [SIZE=7](4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar[/SIZE] kavramı, 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü'ne göre alınmış raporları kapsar. Bu tarihten önce alınan raporlar, engellilerin kamu personeli olarak atanmaları için yeterli değildir.

Açıklayıcı olabildim mi?

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150208-15.htm bu yönetmelikte gördüm ilk paylaştığınızda görünmüyordu rardan indirdiklerimde görünmüyordu :) tamam sağol.

Ben genede yazayım milletin hakkına girmiyelim herkez iyice soruştursun herkezin sorumluluğu kendine unutmayın araştırıp okuyarak hareket edin gerekirse yetkili kişileri arayın sorun..

Son düzenleme:

[FONT="Times New Roman"]Kazanılmış haklar[/FONT]

[FONT="Times New Roman"]MADDE 18 –[/FONT][FONT="Times New Roman"] (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Times New Roman"](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir[/FONT]

[FONT="Times New Roman"]Kazanılmış haklar[/FONT]

[FONT="Times New Roman"]MADDE 18 –[/FONT][FONT="Times New Roman"] (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Times New Roman"](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir[/FONT]

O halde 2009'da aldığım sürekli raporum hala geçerli oluyor demi abicim_

Yahu, neyin kafasındasınız? Veya nasıl okuyorsunuz yazıları?

[SIZE=40]B) Engellilerden Devlet memuru olarak istihdam edileceklerin;[/SIZE]

a) Engellilere verilecek sağlık kurulu raporlarına ilişkin 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun engelli sağlık kurulu raporu almış olmaları,

deniyor, adam kalkmış

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

kısmını okuyup "benim raporum geçerli" anlıyor.

Raporun kazandığın haklar için geçerli. Kimse elindeki engelli kimligini veya 2022 maaşını kesmez şu aşamada. Ama "Devlet memuru olarak istihdam edileceklerin" - yani KAZANILACAK haktan bahsediyoruz - raporlarının 30.3.2013 sonrasında alınmış olması gerekli.

Peki yeni raporda istihdam işaretli değilse nolur ?

n0aX, yanlışın var kardeşim. Şöyle ki:

1- Yeni bir düzenleme yapılırken atıfa bulunulacak mevzuatın güncel olmasından daha doğal bir şey olamaz. Yani tabii ki 30/3/2013 tarihli rapor yönetmeliğine atıf yapılacak, çünkü en son yönetmelik o.

2- O yönetmeliğe atıf yapılması ondan önceki tarihe ait raporları geçersiz kılmaz. Ki, her şeyden önce atıf yapılan 30/3/2013 tarihli yönetmeliğin bizatihi kendisi "eski tarihli raporlar geçerlidir" diyor.

3- Eğer rapor tarihine dair bir kısıtlama yapılmak istenseydi, "30/3/2013 tarihinden önce alınmış raporlar geçerlidir" derlerdi.

Hasılı, bizde mevzuat yazım dili öyle karmaşık olaibliyor ki, anlamak için kılavuz lazım!

n0aX, yanlışın var kardeşim. Şöyle ki:

2- O yönetmeliğe atıf yapılması ondan önceki tarihe ait raporları geçersiz kılmaz. Ki, her şeyden önce atıf yapılan 30/3/2013 tarihli yönetmeliğin bizatihi kendisi "eski tarihli raporlar geçerlidir" diyor.

Yanlışın var, atıf yapılan yönetmelik, "MADDE 19 – (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır." demekte.

"Eski raporlar kazanılmış haklar için geçerlidir, tekrar rapor alınmasına gerek yoktur." diyor.
Fakat, burada bahsettiğimiz "kazanılacak" hak olan devlet memurluğuna alınma konusu. Ve bu konuda da 30.3.2013 tarihli yönetmelikte belirtilen ölçütlere uygun düzenlenecek raporların kabul edileceği yazılmış. Zira, 30.3.2013'de ek olarak özürlülük ölçütleri de belirtilmiştir ve bir önceki yönetmelik geçersiz kılınmıştır. Bu tarihten sonra alınan her rapor, 30.3.2013'de belirtilen ölçütlere göre verilmektedir. 30.3.2013'den önce alınan raporlar ile kamuya personel alımlarında başvurulamaz. Benim mevzuattan anladığım budur.

Her yeni yönetmelik çıktığında sonuna "eski yönetmelik yürürlükten kalkmıştır" diye bir madde eklenir.

Kazanılan hak ile kazanılacak hak konusundaki ayrımda haklısın. Ama yukarıda yazdığım üzere, "xxx tarihinden önce alınan raporla geçerlidir" demediği için burada kazanılacak hakka dair bir sınır çizilmemiş oluyor.

Şöyle düşün: 30.3.2013 tarihli yönetmelik ile ondan bir önceki yönetmelik arasında bir tek kelime değişikliği bile yoktur. Buna rağmen eski yönetmelik "yürürlükten kaldırılmıştır" ve kimseye "eski raporla geçersizdir" denmez/denemez.

OturanBoğa ;
Bu mantıkla takip edecek olursak,

28603

MADDE 19 – (1) 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

27787

MADDE 19 – (1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

26230

6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

diye gidiyoruz, o halde 98/10746'ya göre alınan özürlü sağlık kurulu raporları da geçerlidir, çünkü diğerleri bir öncekileri geçersiz kılmamış.

Eğer "tekrar rapor almanız lazım" derlerse, "Hayır! Ben rapor almıyorum, OturanBoğa 'denmez/denemez' dedi." dememiz fayda sağlar mı?

Beni referans göstermen tabii ki fayda sağlar :):):):)

Dediğim gibi, sen yorum yaparak bir sonuca ulaşıyorsun. Oysa bu Tebliğ'i yazan kişiler rapor için bir tarih sınırlaması getirecek olsalar bunu açıkça yazarlardı ve sana-bana yorum fırsatı bırakmazlardı. Tebliğde "rapor olmalı" denemyeceği için yürürlükte olan rapor yönetmeliğine atıf yapılmıştır. Bu, yazım açısından kaçınılmaz bir yoldur...
Eğer rapor için bir tarih sınırlaması yapılmak istenseydi, bu açıkça yazılırdı Tebliğe: "adayların x tarihinden sonra alınmış raporla başvurmaları gerekidir" vs.vs.vs.

n0ax, üslubun yanlış senle polemiğe girmiyeceğim seviyeni belli ettin ne sen beni tanırsın nede ben seni 'Yahu, neyin kafasındasınız? Veya nasıl okuyorsunuz yazıları?''
bu tür söylemler hoş değil senin gibi ler yüzünden forumda online olmak bilgi alışverişi yapmak sıkıntı yaratıyor ben yine ç.dışı takip ediyim ne benim canım sıkılsın nede bi başkasının Ekpss atamaları hepten gerdi zaten Allah kalbinize göre versin hoşçakalın.

Üst Alt