http://www.engelliler.biz/forum/eng...u-personeli-genel-tebligi-8-subat-2015-a.html
Bilgi edinmeden başvurdum cevap gelince paylaşacağım
Bilgi edinmeden başvurdum cevap gelince paylaşacağım
Son düzenleme:
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
(2) Kişinin özür oranı, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde bulunan özür oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir. Bu cetvelde adı geçmeyen hastalık ve özürler ile bunlara ait özür oranları, fonksiyon kayıplarına göre özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek belirlenir.
MADDE 19 (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
ben 2014 te aldım benımde yenılemem gerekıyoremu
30/3/2013 ve sonrasında alınan raporlar geçerlidir.
ee bunuda doktorların kapısında durarak haksız yere haksız oranlarda rapor alanlar düşünsün, haksız yere diğer engellli kişilerin haklarında faydalananlar düşünsün,
Christian ;
Devran29 2014 de rapor aldım yenilemem gerekmi diye soruyor evet yenilemen lazım diyorsun ? 30/3/2013'den sonra alınan tüm raporlar geçerlidir yenilemek şart değil .
sarasota;
kime göre neye göre? o tarihten önce raporu olanların bir kısmı çoktan yerleştirildi onların durumu ne olacak?
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
[FONT="Times New Roman"]Kazanılmış haklar[/FONT]
[FONT="Times New Roman"]MADDE 18 –[/FONT][FONT="Times New Roman"] (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Times New Roman"](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir[/FONT]
[SIZE=40]B) Engellilerden Devlet memuru olarak istihdam edileceklerin;[/SIZE]
a) Engellilere verilecek sağlık kurulu raporlarına ilişkin 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun engelli sağlık kurulu raporu almış olmaları,
n0aX, yanlışın var kardeşim. Şöyle ki:
2- O yönetmeliğe atıf yapılması ondan önceki tarihe ait raporları geçersiz kılmaz. Ki, her şeyden önce atıf yapılan 30/3/2013 tarihli yönetmeliğin bizatihi kendisi "eski tarihli raporlar geçerlidir" diyor.