Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon psikoza sokar mı?

@sokr@t, önceki mesajımı senin uyarına göre yeniden düzenledim

Bu psikotik depresyon seni çok mu zorluyor ?

@Descartes, takıntılılık dışında bir problemin yok o da azaldı bu aralar gerçi ya ! Psikotik depresyon bana konan teşhislerden biri gerçekten öyle miyim , tam nedir onu da bilmem .Psikoza toplamda 3 defa girdim son 2 ilaç raporumda da Atipik Psikoz+Okb dendi.

@Descartes, benim obsesyon mu artık neyse komik ya ! :) Konuşulan lafı sözü takarım işte tam uygun bir cevap vermemişsem şöyle deseydim böyle deseydim ya da yapsaydım diye takarım genelde o an farklı yorumlarım sonra aklıma geldikçe düşündükçe diyalog hakkında fikrim değişir ya da daha iyi daha uygun bir cevap aklıma gelir keşke demeye başlarım olmuş bitmiş ne takıyorsun değil mi ? Ya da birinin lafı sözü konuşması aklıma takılır kızarım sinirlenirim cevabını verme gereği hissederim bu gibi şeyleri takıyorum işte !

@sokr@t,
Hocam bizde o kadar düşünecek kapasite yok.En azından ilaca rağmen akıcı bir düşünce var.

@NewDay, istemsizce aklıma geliyor böyle şeyler düşünmemeye çalışıyorum .

Major Depresyonda psikoz görülmesi olası.Ama her depresyon hastası psikoz göreceği anlamına gelmiyor.

@sokr@t, o yazdıkların bende de bazen oluyor. Mesela, sözlü atışmalarda neden gerekli karşılığı veremedim ? Neden şöyle davranmadım ? diye kafama taktığım oluyor. Ama bazen önemsiz detayları gözümde fazla büyüttüğümü farkediyorum. Senin de belirttiğin gibi fazla umursamamak lazım. Keskin sirke küpüne zarar derler..

@Staytuned,
Pskotik depresyonda peki ömür boyu ilaçmı kullanılması gerekiyor ondaki piskoz bir kere yaşanmışsa tekrarlarmı acaba

Major depresyon kronik olduğu için daimi ilaç kullanımı gerekebilir.

@Descartes, aynen dediğin gibi takmamak lazım ama hele ki ilaç kullanmayınca 15 sene önceki şeyler aklıma geliyor sinir oluyorum
O an aklıma gelmeyen sonradan aklıma gelse bile olan oldu bitti deyip konuyu beynimde kapatmam lazım olması gereken bu aslında .
Kimse benim gibi üzerinde durmuyor böyle şeylerin kinci biride değilim üstelik ama takıntılıyım kabullendim artık hele ki ilaç içmeyince.

@sevgi07 ,büyük ihtimal tekrarlar ama illa ki tekrarlamayanı da vardır şansınıza artık .

Peki bu hastalığı yaşayanlar hastalık öncesine dönebildiniz mi ruhen insan aynımı oluyor yoksa yaşadıklarından dolayı insan eskisinden farklımı olur

@sevgi07, yakininiz yeni mi atak geçirdi. İlaçlar la baskilaniyor benim yakınım da İlaçlara cevap verdi cok şükür ama odak sorunu drvam ediyor ilaca baslayali 1 ay oldu beyin yavas yavas toparlaniyor zamani var diye umuyoruz biz

@ankr evet bizim 4 ay oldu atak geçireli benim bu hastalıklarla ilğili hiçbir bilğim yok bende okuyorum çaresizce..İnşallah dahada iyi olur hemen toparlanır çok geçmiş olsun

@sevgi07, teşekkür ederim.sizede acil kalici şifalar dilerjm

psikotik depresyon yazmışsınız peki depresyon ne kadar süre vardi.ilk bizede depresyon denildi sonra psikoz belirtileri oldu. Bu hastaliklar 6 aydan önce iyileşirse tekrarlamama olasılıgi da var ama yinede burdaki yazılanlardan anladığım ilaç çoğunlukta ömür boyu devam ediyor. Sizde peki algi ve konstrasyon güçlüğü yaşandı mi bizde sadece o kaldı bunlarin da geçmesini umutla bekliyoruz ınsllah

Bizim askerde gerçekleşti bu durum tanı Okb ama Pskotik bozukluk,depresyon dedi başka doktorlar 3 ay sadece belirgin depresyon belirtileri yaşadı içine kapanmıştı.Algı ve konsantrasyon sorunu yok sınavları oldu askeriyede hep yüksek aldı sınavlardan ama tabi şimdilik yok sonrası neolur bilmiyorum.Eskisi gibi değil ama hastamız nekadar ilaçlar yarasada ona içine kapandı daha sessiz donuk hastalık öncesindeki neşesi yok konuşkandı hep ama bambaşka biri oldu inşallah geçicidir inşallah tekrarlamaz bizler içinde zor süreçler Allah yardımcımız olsun @ankr

@sevgi07, psikotik belirtiler varmiydi halisinasyon yada sanrilar varsa nasil okb oluyor yoksada nasil psikotik bozukluk deniyor teshisler farkli oluncq insan kime guvenecegini şaşırıyor. O donukluguda hastalikmi yapiyor yada ilaclarni bizde anlamis değiliz

Valla bu akşama doğru dışardaydım bağrışma kavga sesleri duyuyordum, durdum sağa sola bakıyorum insanlar sakin yürüyorlar duymuyorlar gibi rahattılar ben ise ne bu sesler bağrışmalar diyorum bakıyorum etrafa olay kimseyi göremedim

Hayır hiçbiri yoktu olmadı halisinasyon ses vs aklı başındaydı sadece tek bir olayda ona takılmıştı kapatmıştı kendini askerde 2 haftada hastane yatışı oldu o süreçtede tanı Okb denildi okbdede piskoz tarzı septomlar olabiliyor denildi bize ama başka bir profesörde Okb değil dedi bu hastalıkları doktorların bile hastalık teşhisi yıllar alabiliyormuş çok normal aslında bunlar ne olursa olsun onlar iyi olsunda tek önceliğimiz o🙏🏻Bence donukluk ilaçlardan çünkü zamanla oluştu bu durum @ankr

Üst Alt