Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon psikoza sokar mı?

@sokr@t, önceki mesajımı senin uyarına göre yeniden düzenledim

Bu psikotik depresyon seni çok mu zorluyor ?

@Descartes, takıntılılık dışında bir problemin yok o da azaldı bu aralar gerçi ya ! Psikotik depresyon bana konan teşhislerden biri gerçekten öyle miyim , tam nedir onu da bilmem .Psikoza toplamda 3 defa girdim son 2 ilaç raporumda da Atipik Psikoz+Okb dendi.

@Descartes, benim obsesyon mu artık neyse komik ya ! :) Konuşulan lafı sözü takarım işte tam uygun bir cevap vermemişsem şöyle deseydim böyle deseydim ya da yapsaydım diye takarım genelde o an farklı yorumlarım sonra aklıma geldikçe düşündükçe diyalog hakkında fikrim değişir ya da daha iyi daha uygun bir cevap aklıma gelir keşke demeye başlarım olmuş bitmiş ne takıyorsun değil mi ? Ya da birinin lafı sözü konuşması aklıma takılır kızarım sinirlenirim cevabını verme gereği hissederim bu gibi şeyleri takıyorum işte !

@sokr@t,
Hocam bizde o kadar düşünecek kapasite yok.En azından ilaca rağmen akıcı bir düşünce var.

@NewDay, istemsizce aklıma geliyor böyle şeyler düşünmemeye çalışıyorum .

Major Depresyonda psikoz görülmesi olası.Ama her depresyon hastası psikoz göreceği anlamına gelmiyor.

@sokr@t, o yazdıkların bende de bazen oluyor. Mesela, sözlü atışmalarda neden gerekli karşılığı veremedim ? Neden şöyle davranmadım ? diye kafama taktığım oluyor. Ama bazen önemsiz detayları gözümde fazla büyüttüğümü farkediyorum. Senin de belirttiğin gibi fazla umursamamak lazım. Keskin sirke küpüne zarar derler..

@Staytuned,
Pskotik depresyonda peki ömür boyu ilaçmı kullanılması gerekiyor ondaki piskoz bir kere yaşanmışsa tekrarlarmı acaba

Major depresyon kronik olduğu için daimi ilaç kullanımı gerekebilir.

@Descartes, aynen dediğin gibi takmamak lazım ama hele ki ilaç kullanmayınca 15 sene önceki şeyler aklıma geliyor sinir oluyorum
O an aklıma gelmeyen sonradan aklıma gelse bile olan oldu bitti deyip konuyu beynimde kapatmam lazım olması gereken bu aslında .
Kimse benim gibi üzerinde durmuyor böyle şeylerin kinci biride değilim üstelik ama takıntılıyım kabullendim artık hele ki ilaç içmeyince.

@sevgi07 ,büyük ihtimal tekrarlar ama illa ki tekrarlamayanı da vardır şansınıza artık .

Peki bu hastalığı yaşayanlar hastalık öncesine dönebildiniz mi ruhen insan aynımı oluyor yoksa yaşadıklarından dolayı insan eskisinden farklımı olur

Üst Alt