Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti

işleyen sistemi ne güzel bozup milleti mağdur ettıler . Ben suçu onlarda değil hala bunları savunan halk da buluyorum . Vatandaşın ezıyet cekmesi hayatının daha da zorlaştırmak ıcın ellerınden ne gelırse yapıyor lar . .

burada memur cevap verirken 5 yıllık sürenin 27/12/2024 ten sonra dolduğunu söyülüyor bu tarihten sonra 5 yılı dolduranlara 10 yıl tabi olduğunu belirtiyor gibi yanılıyormuyum bunu diyer arkadaşların yorumunuda merak ediyorum ben 03/01/2026 da 30 ekim 2019 ta ötv muaf araç aldığımı 30 ekim 2024 te dolduğunu 5 yılın aracımın hala kullandığımı belirttim acaba satsam yeni araç alabilirmiyim diye özelge istedim daha cevap gelmedi bekliyor gelince cevap burada paylaşicam

Arkadaşlar olayı farla zorlamayın faydası yok. 27.12.2024 tarihinde çıkan kanuna göre artık ötv istisnalı araçlar, alındığı tarihten itibaren 5 yıl sonraki bir tarihte satılabilecek, ancak ötv istisnalı araç alabilmek için, satılan aracın ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıl beklenecek.

Ancak danıştayın kararına göre, 27.12.2024 tarihinden önce 5 yılı dolmuş aracını yine 27.12.2024 tarihinden önce satan engelliler 10 yılı beklemeden ötv istisnasından yararlanarak yeni araç alabilecek.

27.12.2024 tarihinden önce araç almış ancak 5 yılı dolmadan ötv'sini ödeyerek aracını 27.12.2024 tarihinden önce satmış kişiler, ötv istisnalı araç alabilmek için, satılan aracın ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıl bekleyecek.

Kimse maliyeye boşu boşuna yazı yazıp, 27.12.2024 tarihinden önce aldığım 5 yılı dolmuş aracımı 27.12.2024 tarihinden sonra satarsam ötv istisnalı yeni aracı 10 yılı beklemeden alabilir miyim? diye sormasın.
Alacağı cevap kesinlikle "alamazsın" olur.

Yapılacak şey, 27.12.2024 tarihinden önce aldığı 5 yılı dolmuş aracını 27.12.2024 tarihinden sonra satan bir engelli, maliyeye ötv istisnasından faydalanarak yeni bir araba almak istediğini belirtip, beyanname ve alacağı arabayla ilgili belgeleri sunacak, olumsuz cevap aldıktan sonra maliyeye dava açacak.

Kesinlikle davayı kazanır ve danıştayın aşamasından sonra bu karar da emsal teşkil eder ve 27.12.2024 tarihinden önce aldığı 5 yılı dolmuş aracını 27.12.2024 tarihinden sonra satan tüm engelliler bu karardan yararlanır.

Arabasını 27.12.2024 tarihinden sonra alan engelliler için yapacak birşey yok. Onlar artık 5 yıl sonra arabasını satabilse de ötv istisnalı yeni araba alabilmek için kesinlikle 10 yılı bekleyecek.

Üst Alt