Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek naklinden sonra hangi oranda rapor veriliyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bulnes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Benim iş yerinde çalışan bir arkadaşım var.
2 sene önce askere gidecek diye işten ayrıldı.Aniden rahatsızlanınca yapılan kontrollerde böbreklerinden biri iflas etmiş olduğunu öğrendi. Bir süre diyalize girdi.Haliyle askerlikten de muaf tutuldu.1 sene kadar diyalize git-gel yaptıktan sonra ablasının böbreğini vermsi ile sıhhatine kavuştu.Şu anda normal durumda.
Tekrar işe de başladı yanımızda şimdi işkur üzerinden hastaneye sevkini yaptırık özürlü raporu almak istiyor.Ben normal sağlığına kavuştuğu için alamayacağını düşündüm ama gerekli arkadaşlar daha iyi biliyordur sanırım.

Sadece bir böbreğinde sorun olmuştu ve sonra o böbrek de nakille değiştirildi. Öyle mi?
Eğer bir böbreği sağlıklı çalışıyorsa, %40 rapor mümkün değil diye biliyorum

Şimdi sordum da ben sadece bir böbreği alındı zannediyordum.iki böbreğide alınmış. Mevcut olan bir böbrekte ablasından alınmış.

Bir dakika yanlış anlaşılma olmasın.Arkadaş daha önce hiç rapor filan almadı.
Şimdi başvuracak.2 böbreği alınıp ablasının tek böbreği takıldı.
Bu vaziyette heyete girerse rapor olarak ne alınır.Dediğim gibi daha önce almış olduğu herhangi bir rapor yok.

%40 ve üzeri alır.
Nakilden sonra bu oranda rapor aldığını yazan arkadaşlar vardı ya, bulamadım şimdi...

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt