Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım, diyaliz yapıyorum. Yüzde kaç rapor alabilirim?

mernis38

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar 20 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım. 15 sene önce %40 özürlü raporu alıp 2005 senesinde işe yerleştirildim. 2014 senesinin sonunda böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi görmeye başladım. Almış olduğum %40'lık raporumu suan hastaneye gidip raporumu yükseltmek istesem ne kadar oranda artar ve emekliliğime ne kadar faydası olur?

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik böbrek yetmezliğinde engel oranı %90
10 yıl 1800 gün sigortanız var ise malulen emekli olabilirsiniz. Malulen emekli olmak için işyerinizin bağlı olduğu sgk müdürlüğüne başvurmalısınız. sgk müdürlüğü maluliyetinize esas olacak olan rapor için sizi hastaneye sevk edecek. SGK malul olduğunuza karar verirse işten ayrılıp tahsis talebinde bulunacaksınız. Malulen emekli olursanız sigortalı çalışamazsınız.

Malulen değilde Engelli olarak erken emekli olmak için vergi indirimi alarak 15 yıl 3600 günü doldurmanız gerek. Engelli olarak erken emekli olursanız emekli maaşı alırken sigortalı olarakta çalışabilirsiniz.

Üst Alt