Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olup alkolizm illetinden kurtulabilen var mı?

Abla ben alkolik olurum ama param yok:))) iş bulsam parayı veririm ama kısmet. Bipolar değilim bu arada unipolar bendeki bir de psikoz tanım var

@çılgın bipolar, panik atagin adi bipolar mi oldu ben cok seneler once 20 li yaslarda panik atak oldum en agirindan disari cikamazdim her atagim hastanede acilde sonuclanirdi genelde sonra 1 2 ay antidepresan kulandim sonra dedim bu is haplarla olmicak kendi kendimi telkin ederek yendim hastaligi 2 sene icinde bitti cok sukur bidahada olmadi 🙃

@lijepa, senin olayin piskolojik deil ki senin olayina baska bisey diyolar 😀

Alkol içince sakinlediğimi sanıyordum fakat sonrasında daha da körüklediğini fark ettim. Neyse ki mani dönemi başladı fakat tekrar depresif döneme döneceğim diye korkuyorum.

@Tyler D.,

Evet çünkü sakinlik sağlayıp uykum geliyor. Ama ertesi gün daha beter oluyor. Hızlı döngüsü var. Bir haftada uç noktaları yaşıyorum. Allah düşmanıma bile vermesin. Berbat birşey.

Artık ilaçları o kadar dozda kullanıyorum ki döngü azaldı. İyi ki kullanmıyorsunuz, resmen ertesi gün işkence, ne mide bırakıyor ne de zihin

Ben de bipolarım. İçmemek üzere karar alıyorum ama haftada 1 de olsa içmek zorunda kalıyorum. Bir ara çok içerdim şişe koleksiyonum felan vardı. Şimdi yine iyiyim anksiyolitik amaçla içiyorum iyi de geliyor. @çılgın bipolar

@çılgın bipolar kumar oynar mısın? Çok para kaybettim, benim için alkolden daha büyük bir sorun. Bırakmak için çok çabalıyorum ama yine bir şey oluyor oynuyorum. Sanırım senin için alkol neyse benim için kumar o.

İçkim kumarım yok. Çiflikbank ve detaymaxinette kaybettiğim paralar kumar sayılır mı bilemiyorum. Feci şekilde elektronik sigara bağımlılığım var 40 cihaz vardır.

@osmangazi, Benim de bi sigaram var günde 1 paket içiyorum. Eskiden iddaa oynardım onu da bıraktım. Sigarayı bırakmam mümkün değil

Pazara kadar evde tekim. Bu süre zarfında alkol kullanmamayı başarırsam alkolü bıraktım demektir

3,5 sene önce sigarayı bıraktım 7 ay önce de alkole tövbe ettim

Darısı tiryakilerin başına...

14 yıllık bipolarım ve şizoaffektif teşhisimde var.
Alkolüm de yok
Sigaram da yok
Kumarım da yok.
Satranç oynamayı çok severim. Kod yazmayı, yeni mühendislik programları öğrenmeyi, yabancı dil öğrenmeyi çok severim.
Ben hastalığımı bana katkı olacak şekilde yönlendirmeye çalışıyorum.

Bipolar illetinden kurtuldum daha temiz oldu .😁

@Descartes, beğeni için sağol :) Seninde sadece uyku problemin kalmış galiba .

@sokr@t, sen de sağol :cool: Aynen; antipsikotikleri uyumak için kullanıyorum. Remisyondayım.

@sokr@t, Yok başkan, tamamen iyileştim dersem büyük konuşmuş olurum. Sen de takdir edersin ki remisyona girsek de ilaçlara devam etmemiz lazım. Stabil psikolojinin sürekliliği için gerekli.

@Descartes, bana yazılan ilaçlar risperdal ,prozac ,cedrina 4-5 aydır sadece gece uyumak için cedrina içiyorum sıkıntı yok dün gece mesela üşendim onu da içmeye sabahın 4 ünde kalktım hiçte uyumadım cedrina içince 9-10 a kadar uyuyabiliyorum fark bu sadece .

Üst Alt