Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluğa hacamat iyi gelir mi?

Bugün hacamat yaptırdım. Bipolara ya da şizofreniye iyi geldiğini sanmam ama sırtta bir ferahlama sağlıyor

Ben de sadece kanı temizlemek için hacamat olmuştum. Kanı temizlemekten başka faydası yok. O fayda da sadece işini düzgün yapanlar için geçerli.

Vertigo hastalığı için de iyi geldiği söyleniyor ama bence bu biraz kişiye göre değişir…

Geriye doğru okumadım, kim ne yazdı çizdi bakmadım bile..kimsenin görüşü beni hiçç ilgilendirmez...Hacamatın sağlık açısından hiç bir faydası yok, tamamen para odaklı din istirmarcılarının uydurduğu ilkel bir yöntem.
Bu tamamen benim görüşüm,tıbben hiç bir faydası yok.

@Elijah,
Hacamatta akan kan ile kızılaya verilen kan aynı değil. Akıl verirken bilgi sahibi olun lütfen

@m.okanoyun, hayatında hiç hacamat yaptırmadan bir ömür yaşayan bunca insan var demek ki kirli kan diye bir şey yok, olsaydı bu kadar kirli kan insanı hasta eder öldürürdü. Hacamat piyasası devam etsin diye uydurulan bir şey "kirli kan" terimi.

islami kesimin uydurduğu kan akıtma metodu, hastalıkta bulaşır, kan durmaz akarsa ölürsünüz. Enfeksiyon da kaparsınız. böyle aptal işlere girmeyin. Hastanelerin bu işleri yaptığına da bakmayın güzel para kazandıkları için hacamat yapıyorlar. Faydası falan yok. Kirli kan kalp, böbrek sisteminde temizlenir. Kirli kan sistemde içinde yayılmadan temizleir.

@OğuzHan112 Hiç birşey bilmediğin şimdi belli oldu Hacamat, sağlığı koruma veya tedavi amacıyla kan alma demektir. Hacamatın daha eski zamanlarda olduğu gibi, Hz. Peygamber (asm) zamanında da sağlığı koruma ve bir tedavi metodu olarak uygulandığı, bizzat kendisinin hacamat yaptırdığı, hatta hacamatı teşvik ettiği bilinmektedir.

@OturanBoğa Siz ve hozgul birşey bildiğiniz yok boşa sallayın anca cehape

Vay vay vay..hacamatın ne için yapıldığını bilmiyordum, aydınlattın..öğrettin beni öğretmenim 😂

Hacamat yaptırıp enfekte olan bir sürü insan görüyorum her yerde merak etme.

Git sen yaptır,engel olanmı var? ben fikrimi yazdım, yine yazıyorum..hiç bir anlamı yok.

Kızılay'a kan bağışı yapın bu daha sağlıklı.

@OğuzHan112,

Ben hacamattan sonra aids olan da gördüm. İslami tarikat üyeleri genelde tek kullanımlık kullanmazlar sözde dezenfekte edip tekrar kullanırlar. Tek kullanım derler ama işin aslı öyle değil.
Sizden önce cinsel hastalık taşıyan birisi hacamat yaptırırsa aynı malzeme bıçak, örtü,pamuk yada vakum seti kullanılırsa sizde aids olabilirsiniz.
Özel hastanelere gelelim, özel hastaneler bu işten para kazandığı için tavsiye ediyorlar.

Kirli kan diye bir şey yok Kalp, Böbrek sistemin de kan filtrelenir, hacamat işin de büyük rant olduğu için uydurmasyonlar mevcut.

Aslında ben detaylara girmeyip yüzeysel yazıyorum, arkadaşta kafasına göre sallıyor işte.

Ben yaptırmam yaptırmayı da önermem, bu benim fikrim ..isteyen yaptırabilir, herkes özgür.

@Polmiks,

Tamamen para odaklı,din istismarcılarının uydurduğu enfeksiyon bakımından çok riskli ilkel bir yöntem.

Hacamat takvimi bile var 😂😂 Perşembe olmaz mı hocam😂😂ALLAH akıl fikir versin.

Son düzenleme:
Hacamat hz muhammed s.a.s tarafından yaptırılmış ve yaptırılması tavsiye edildiğine şüphe olmayan bir sünnettir ayrıca faydası olduğuna dair tıbbı yayınlar vardır öyle bir tıbbı yayın olmasa bile hz peygamberin yapın demesi bir müslüman için yeterlidir tıb daha her şeyi çözmüş değil sünnet olupta faydası olduğu yüzyıllar sonra çıkan bir süre olay var hz peygamber insanlara faydası olmayan hiç bir şeyi tavsiye etmez.

Ama önüne gelen yerde kesinlikle yaptırılmamalı bakkal olup hacamat yapan var bu tibbi bir operasyon ehli yapmalı bu işi yaparken mikrop kapılması yanlış olduğuna değil yanlış yapıldığını gösterir tıbbı tedavilerde de mikrop kapılıyor doktora gitmeyecekmiyiz şimdi.

Ben hacamat yaptırmadım şimdiye kadar ama ihtiyaç hissedersem yaptırırım yaptıranada bir şey demem.

Ve son olarak hz muhammedin sünnetinde olduğu kesin olan bir konuda konuşurken en azından müslümanım diyenlerin edebe riayet etmesi gerekir imani açıdan tehlikeli sözler bunlar.

@kara duman,

:) Konunun Müslümanlık ya da peygamberle hiç bir ilgisi yok. Böyleymiş gibi yapmak Müslümanlar açısından köşeye sıkışmak anlamına da gelir ayrıca. Bana mantıklı gelmiyor.

Bu hacamat olayı binlerce yıl süresince dünyanın her yerinde uygulanmış. Daha din ve tanrı bile yoktu o zamanlar... Yani, o dönemde antibiyotik vardı da insanlar onu kullanmak yerine hacamat yaptırıyor değildi. O dönemde bildikleri yollardan biri oydu ve onu uyguladılar. O dönemde peygamberin deveye binmesi gibi. Ne yapsın şimdi insanlar, deveyle mi gezsin bugün de?

İşe yararlık 10 bin ise, hacamat 1 işe yarar, 5 bin zararlıdır, kalan da para kaybıdır. Bu konunun tartışılıyor olması bile absürttür aslına bakarsanız. Seni beni yok çünkü bu işin. Konunun tarihi ve bilimsel yanını başka başlıkta aktarmıştım.

@OturanBoğa, Ben müslüman için olması gereken bakış açısını söyledim söyledim siz bir çok mesajınızda inancınızın olmadığını söylemiştiniz zaten sitede ki başka kullanıcıların söylediği gibi onun için inanmayan birinin müslüman mantığı hakkında yorum yapması garip olur.

Köşeye sıkışmak derken müslüman inandım der ve şeksiz şüphesiz inanır başka kanıtlara ihtiyacı yoktur kanıt araması imanın zayıf olduğu ve şüpheler içerdiğini gösterir kimseyi ikna mecburiyeti yoktur inanan inanır inanmayan inanmaz ayrıca dinin inanç sisteminin akli mantığa ve günümüzde ki bilimsel gerçeklere her zaman uyması gerekmez Allah ve peygamberi söylüyorsa doğrudur bizim kıt aklımıza ve hergün değişen bilimin söylediklerine uyması gerekmez dini salt akılla çözmeye çalışan yolun sonunda ateist olur oluyor zaten iman önce kalb de olur her şeyi akılla izah edemezsiniz ayın yarılması kızıl denizin ikiye ayrılmasını akılla izah edin edemezsiniz Allah ol der ve olur müslümanda buna inana denir.

Allah her zaman vardı ve Dinler ilk insandan hz ademden beri vardır ve hz ademde Allahın gönderdiği peygamberdir hz Muhammedin s.a.s söylediği bazı şeyler önceki hak dinlerinde söylediği şeylerin olması normal.

Müslümanlık kıyamete kadar bakidir ana kuralları değişmez zamana göre yorum yapılır ulaşım aracı olarak deve yerine otomobil kullanılması gibi belki yarın uçan araçlar kullanılacak.

@kara duman,

Tamam ama "hacamat ile müslümanlık eşittir"e getirmiyor musunuz bu mantıkla ve bu müslümanlık adına acayip bir duruma yol açmıyor mu? Dindar olmayanlar dinle hacamatı yan yana koymak istese dindarların buna karşı çıkması lazım normalde...

Hadis konusunun çetrefilliğinden bahsetmiyorum bile. Yani herkesin ortaklaştığı kaç hadis var vs. Ama bunlar önemsiz konumuzda. Mantık basit: Antibiyotik vardı da peygamber onu değil de hacamatı mı tercih etmiş? Tabii ki hayır. O zamanlarda ne var idiyse çölde, Arap toplumunda, tüm ahali de o yollarla şifa aramış. Deve sidiği içmek dahil. Ama üstünden 1500 yıl geçmiş, artık bilim var, ilaçlar var, aşılar var, görüntüleme teknikleri, akıl almaz ameliyatlar vs. var. Onun için hastalanınca doktora gidiyoruz, onun için cep telefonu kullanıyoruz, onun için uçakla-arabayla seyahat ediyoruz... Bunca gelişimeyi görüp "ama hacamat sünnet" demek bana sorunlu geliyor.

Neyse, benim için önemsiz bir konu. İsteyen istediğini yapar.

Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize olsun... Yetmedi mi müslümanların tavsiyesi müslümana, gayrimüslimin tavsiyesi gayrinüslümedir. Birbirini Küçümsemek kimsenin haddine değil

@m.okanoyun,

Tıbbi eğitim almayan birisi tıbbi bir işlem ameliyat için tavsiye veremez. Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra toplanmaya başlayan hadislerin büyük bir kısmı muhtemelen yalan uydurmadır.
Ameliyat gibi bir konuda gerçekliği bile tartışılan hadisler referans olarak gösterilemez. İnanırsın yada inanmazsın bu farklı bir şey fakat başka birisine tavsiye veremezsiniz.

@OturanBoğa, Hacamatı hz peygamber yaptırmıştır ve yaptırılmasını tavsiye etmiştir mecbur tutmamıştır tutsa farz olur zaten yapmazsan günaha girersin bu sünnet yaptırmazsan bir günahı yok hacamatın tıbbı faydasına inanan gayri müslim veya inançsız yaptırabilir kendi bileceği iş ben islam dininin bakış açısını söyledim müslüman olmayıp tıbbi fayda var diye oruç tutanlar var kimse onlara tutma diyemez ama onların ki oruç olmaz açlık olur sadece.

Bir yanlış anlaşılma var sanırım hacamat her şeye çaredir başka tedaviye gerek yok böyle bir şey yok şifayı yaratan Allahtır ama şifa için vesileler yaratmıştır ilaçlar vs biz bunları aramakla mükellefiz tabi ki tıb geliştikçe yeni tedaviler bulunur onlardan faydalanılır biz sadece hz peygamberin söylediği tedavileri yaparız başkalarını kabul etmeyiz yok öyle bir şey dine aykırı olmayan bütün tedaviler yaptırılır ama hz peygamberin tavsiye ettiği tedaviler kıyamete kadar geçerlidir çünkü hz peygamber hiç sözü ve hareketi kendi kafasından yapmamıştır sözleri ve hareketleri bütün müslümanları bağladığı için Allah tarafından bildirilmiştir.

Müslümanlığı sadece kurana indirgersen ortada din kalmaz kuran sadece anayasadır uygulama, detay, yorum hadislerdir öyle olmasa namaz, oruç, zekat vb hiç bir şeyi yapamayız kuranda detay yok çünkü bir meselede çözüm için sıralama kural şudur.
Kuran
Sünnet
İcma (müctehid seviyesinde ki alimlerin yorumları)
Kıyas üstekilerin hiç birinde cevap yoksa islam alimleri tarafında önceki yorumlara göre kıyas yapılarak sonuç çıkarılır.

Hz peygamberin sünnetine inanmak imanın şartlarındadır inanmazsan müslüman olamazsın zaten ama sünnetin seviyeleri var öyle sünnetler var ki farz seviyesindedir inkarı dinden çıkmaya sebeb olabilir.

Hadislerin toplanması meselesine gelince bunları toplayan alimler o kadar hassas davranmışlardırki en küçük bir şüphede ve aktaran ravide küçücük bir yalan veya abartı ihtimalinde o hadisi kitabına almamıştır örneğin Sahih'i Buhari.

Neticede herkes isteğine inanmakta serbest yeterki eleştireceğim diye hakaret etmesin karşı tarafı aşağılamasın.

Ben bu sitede tıbbi olarak yardımlaşmak için bulunuyorum burası dini bir forum değil onun için bazen hakarete varan yorumlara rağmen bu konulara girmemeye çalışıyorum ama cevap yazmayıncada konuda kararsız ve bilgisi olmayanlar o yazılanları doğru kabul edebiliyor

Söyleyeceğim bu kadar selametle .

Dindarım, Müslümanım elhamdülillah.
ALLAH'IN emrettiği(yarattığı) peygamber olarak yolladığı,kısaca Kur'an'ı Kerim'de ne varsa(Haram/Helal)hepsine iman ettim..elimden geldiği kadar ALLAH'IN emirlerine uymaya çalışıyorum.

Kendi adıma bir şeyler yazacağım;ben şuanki Müslüman topluluğundan çektiğim kadar(Diğer dinlere mensup veya hepten dinsiz olan )hiç bir insandan cekmedim çektiklerimi.

Peygamberin sav.söylediklerini evet sünnet olarak alıyoruz, sünnete uymaya çalışıyoruz bu doğru.. doğru olanı da bu fakat; peygamber bunu söyledi,peygamber bunu yaptı ..peygamber oradan atladı buradan zıpladı gibi o kadar çok uydurma hadis var ki.

nereden biliyorsunuz veya biliyoruz? Yanında mıydınız veya yanında mıydık? Açın kur'an-ı Kerim'i okuyun, Kur'an'ı Kerim'de peygamberin söylediği veya yaptığı şeylerin referansı varsa onu alın.

Hadis diye uydurulan o kadar çok peygambere dayandırılan uyduruk söz var ki saymakla bitmez.. yarın bu insanlardan peygamber şikayetçi olacak.

Hacamat konusuna gelirsek.. o dönemlerde yapılmıştır doğrudur, ben görmedim, peygamber döneminde yapılıyordu peygamber de önerdi diyemem, görmedim yanında değildim çünkü.

Şu an kasabından kuaförüne kadar herkes hacamatçı, sağlık bakımından oldukça tehlikeli bir durum.. faydasından zararı çok var,ben o yönde yorum yapıyorum.

Din tüccarları, din istismarcıları nedir sizden çektiğimiz.. Allah bildiği gibi yapsın başka bir şey diyemiyorum.. Peygamberimizin söylediği şeylerin kur'an-ı Kerim'de referansı varsa onu alın, din tüccarlarının uydurduğu kur'an-ı Kerim le hiçbir ilgisi olmayan uydurma din üzerinden Allah'ı aramayın.. ALLAH'A ve peygambere iftira atmayın.

Sözüm meclis dışıdır kimse üzerine alınmasın 🙋

hacamat korana kalıntılarına fayda gösterir mi acaba bi hasta oluyoruz 1 ay geçmiyor

hacamat korana kalıntılarına fayda gösterir mi
Bu zaten yeni bir para tuzağı..insanları bu şekilde korkutup hacamat yapmaya zorluyorlar, bunları kim yapıyor? Tabiki Din tüccarları.

Türkiye'de ortalama %20 oranında hepatit b+ %5 oranında hepatit c+ ve diğer..taşıyıcı var..çok kişide taşıyıcı olduğunun farkında değil,Amca hepatit c pozitif sin bilgin varmı diyorum,o neymiş diyor.

Hacamat'cı arkadaşlar sayesinde bu oranlar hırzla çoğalıyor malesef.

@OğuzHan112,

hocam bir sağlıkçı olarak verdiğiniz tavır anlaşır bir durumdur ama bu gelenek bugün ortada olan birşey değil tercih edilebilir veya edilmez

Maksadım bel altından vurmak değil, ama deve idrarı da en az hacamat kadar sahih bir sünnettir. Ne yapacağız o zaman?

Ben diyorum ki mantıklı olan "o zaman öyleydi ama şimdi bilim var, bunlara gerek kalmadı" demek müslümanlar için çok daha makul. Böylece tıbben hiç bir işe yaramadığı %100 olan, aksine bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olan bu para tuzaklarına düşülmemesi sağlanmış olur.

Bu tür şifa arama yolları binlerce yıl geriye gider. Bugün hiç birisini kullanmıyoruz. O gün kullanılanı peygamber kullandı diye bugün kullanmak dindarları zora sokar diye düşünüyorum. Ama herkesin gönlü bilir.

Hekim olmayla insan olunmuyor malesef.. Yenidoğan bebek katilleri çetesi de hekimler ve sağlıkçılar grubundan ibaretti.

@[NirvaNa],

işte, düşünmek lazım bunu kardeşim :) para para para para para. Hacamat %99,9 hiç bir işe yaramaz. Aksine bulaşıcı hastalıkları yayar ve para sömrüsüne yol açar.

Üst Alt