Dindarım, Müslümanım elhamdülillah.
ALLAH'IN emrettiği(yarattığı) peygamber olarak yolladığı,kısaca Kur'an'ı Kerim'de ne varsa(Haram/Helal)hepsine iman ettim..elimden geldiği kadar ALLAH'IN emirlerine uymaya çalışıyorum.
Kendi adıma bir şeyler yazacağım;ben şuanki Müslüman topluluğundan çektiğim kadar(Diğer dinlere mensup veya hepten dinsiz olan )hiç bir insandan cekmedim çektiklerimi.
Peygamberin sav.söylediklerini evet sünnet olarak alıyoruz, sünnete uymaya çalışıyoruz bu doğru.. doğru olanı da bu fakat; peygamber bunu söyledi,peygamber bunu yaptı ..peygamber oradan atladı buradan zıpladı gibi o kadar çok uydurma hadis var ki.
nereden biliyorsunuz veya biliyoruz? Yanında mıydınız veya yanında mıydık? Açın kur'an-ı Kerim'i okuyun, Kur'an'ı Kerim'de peygamberin söylediği veya yaptığı şeylerin referansı varsa onu alın.
Hadis diye uydurulan o kadar çok peygambere dayandırılan uyduruk söz var ki saymakla bitmez.. yarın bu insanlardan peygamber şikayetçi olacak.
Hacamat konusuna gelirsek.. o dönemlerde yapılmıştır doğrudur, ben görmedim, peygamber döneminde yapılıyordu peygamber de önerdi diyemem, görmedim yanında değildim çünkü.
Şu an kasabından kuaförüne kadar herkes hacamatçı, sağlık bakımından oldukça tehlikeli bir durum.. faydasından zararı çok var,ben o yönde yorum yapıyorum.
Din tüccarları, din istismarcıları nedir sizden çektiğimiz.. Allah bildiği gibi yapsın başka bir şey diyemiyorum.. Peygamberimizin söylediği şeylerin kur'an-ı Kerim'de referansı varsa onu alın, din tüccarlarının uydurduğu kur'an-ı Kerim le hiçbir ilgisi olmayan uydurma din üzerinden Allah'ı aramayın.. ALLAH'A ve peygambere iftira atmayın.
Sözüm meclis dışıdır kimse üzerine alınmasın