Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başkalarının neşesine mutluluğuna karşı sinirlenme durumu!?

Konular
11
Reaksiyonlar
83
Merhaba bu durum bende 15 yaşindan beri oluyor. Dışarda evli,sevgili falan görünce içimden çok fena bir öfke oluyor onlara saldiracakmisim gibi oluyor, ya saldirirsam diyede çok korkuyorum çok kötüyüm ya. Biliyorum bende yok diye oluyor hasetlikten herhalde. Ama bunu geçirmek gerek ömür boyu böyle nasıl yasicam. Şuan bir İlaç içiyorum sulinex xr 225 mg bir etkisi yok bir çok sakinleştirici denedim onlarda yan etki yaptı icemedim. Bu durumu bir tek ben mi yaşıyorum acaba var mı benim gibi yasayan

Seninkisi nefsinle ilgili nefsini körelt azıcık sende yoksa diye başkasını kıskanma kötü bir huy olmanın yanı sıra sana zarar verir veriyor da.
Sen sevgilin olmadığı için nasıl suçsuzsan sevgilisi olanlarda olduğu için suçlu değiller sevgili yapabilseydin sende yapardın öyle düşün .

merhaba özel olarak bu probleme karşı 2 sure biliyorum : felak ve nas sureleri bu sorununuza çare olur diye düşünüyorum.(Bol bol okunmalıdır, mümkünse anlamını da öğrenin))
ama kuran okumak da faydalıdır. bir arapça videoda görmüştüm: ruhsal sorunlara çözüm kuran ı kerim okumaktır diyordu.
Allah müminleri korusun. Amin.

@sokr@t, nefsimi nasıl körelteceğim ki dışarsı güzelliklerle dolu, mesela aç bir insan karşısında sürekli yemek yiyenleri görürse canı sıkılmaz mı işte öyle bir şey benimkide, hem zaten benim elimde olsa hiç sinirlenmem banane derim, ama elimde değil işte. Ama söylediğiniz son cümle mantıklı geldi onu deneyeceğim umarım işe yarar teşekkür ederim.

@kar&yağmur, teşekkür ederim cevabınız için

@Yalnizbirisi, benimde sevgilim falan yok şu anda ne yapayım sevgilisi olanlara mı kızayım aklımın ucundan geçmez hem banane .
Para yok hem sevgili olsa şimdi yedireceksin içireceksin gezdireceksin bunlar hep para kendime zor yetiyor zaten kıza mı yedircem.😃

@Operadaki Hayalet, estetiğe hiç gerek yok ki knk sağlıklı bir beynin varsa rahat iletişim kurabiliyorsan konuşkansan espritüelsen çok kolay tav oluyor bu kız alemi bunların hiç biride bende olmayınca müzmin bir bekarlık olacak gibi

@sokr@t, tabi onlarda ayrı bir dert :D

@Yalnizbirisi, nefsimizi oruç tutarak köreltebiliriz aslında bakma böyle konuştuğuma bana da öyle zor geliyor ki oruç +hayat ve içindeki insanlar..
Allah hepimizin yardımcısı olsun:*(

@Yalnizbirisi, aynen ne estetiği benim bir arkadaşım vardı ismini yazmayayım S. ile başlıyor herifte tip yok araba yok para yok ama bir çene vardı en güzel kızları o kapardı bize bile ayarlardı düşün artık benim arabam vardı tabii o zaman bana menfaat icabı kız ayarlardı.😃

Dine yönelmek iyi gelir, oradaki mesajları sindire sindire kişi de değişir.
Ben nefsimle savaşıyorum. Bir gün hedefime ulaşıcam gibi hissediyorum bakıcaz.

Bekar olduğum için , sokaklarda mutlu gezen çiftleri görünce imrenirim ama hasetlik duymam

@Yalnizbirisi, inşallah olursunuz. Ben de şimdi hayat arkadaşı bir kadınla tanışmak isterim ama nasip kısmet meselesi. Zorla güzellik olmaz derler. Cümleten hakkımızda hayırlısı olsun.

Ben sinir olmuyorum ama böyle tek erkek falan görünce göz göze gelip daha çok cilveleşmeye çalışanlar oluyor onlara ayar oluyorum geçen arabada annemi bekliyorum kaldırımda 2 velet sadece sarılıp oturuyorken bende ister istemez göz teması oldu bana baka baka cilveleşti öptü bilmem ne hayır yani amaç ne o anki düşüncelerinde merak ediyorum

@dermansiz, ayy var mi boyleleri ya, şok oldum, niye boyle yapiyorlar, kiskananlar catlasin diye mi?

Gosteris yapacak bi olay degil ki bu. Abartiliyor bence. Birileri bende var diye abartiyor, birileri de bende yok diye guzel bir sey saniyor oyle abartiyor.

kim ne yazmış okumadım :)

başlığa göre yazıyorum, yazdıklarım yanlış bile olabilir.

benim de psikolojim bozuk, onlarca yıl önce bir doktorum tedavi etsek Türkiye'nin %60 - 70 inin psikolojisi bozuktur zaten demişti.
Söyleneni doğru kabul etmekle birlikte, sorunun Türkiye'ye özgü değil de orta doğu ya da doğu ya özgü olduğunu düşünüyorum.

Yetiştirilme tarzımız yanlış,

Ayşe'nin oğlu 3. ayda konuşmaya başlamış seninki hala konuşamıyor mu? Mustafa'nın kızı yürümeye başladı seninki daha sürünüyor mu ? Komşunun oğlu okumayı sökmüş, kızı da sene sonu takdir almış. Teyzenin oğlu Fen Lisesini kazanmış. Halanın oğlu Tıp kazanmış doktor olacakmış, sen top peşinde koştur daha. Komşular sıfır araba almış, biz hala geçen seneki arabaya mı bineceğiz. Arkadaşlarımın hepsi son model iphone kullanıyor benim ki 1 yılda eskidi. Kilo mu aldın sen, Ayşe'ye bak manken mi gibi kız. Hala bir baltaya sap olamadın mı sen, yaşıtların havuzlu villa aldı. Ne köye gidip çoban mı olacaksın, bak arkadaşların dünyayı geziyor.

Sonuç olarak yedi gün yirmidört saat psikolojik şiddete uğradığımız bu hayatta, iyi kötü yaşayabiliyorsak buna da şükür.

yetiştirilirken onun O'su var senin neyin var, onun Şu'su var senin neyin var şeklinde baskı altında ve yarış atı mantığında yetiştiriliyoruz.

--------
Türkiye ve Avrupa örneği için aklımda kalan son bir örnek.

Türkiye'de iş kuracaksın ya da yeni bir şeye başlayacaksın ya da hayallerini yaşayacaksın hemen başlar.
- Olmaz kanka, sen bu işi yapamazsın, hem şunu da düşün kaybedersin vs..

Batı'da iş kuracaksın ya da yeni bir işe başlayacaksan,
- Şunu yaparken yardıma ihtiyacın olursa çekinme ara. Senin için ben ne yapabilirim. Şunu yaparken zorlanabilirsin, elimden geldiğince yardım edebilirim.

---------

Sadece başlığa bakarak söyleyeceğim tek şey "masum değiliz hiç birimiz."

evet depresif yapıyor ama takıntıları azaltıyor, yanına antidepresan da eklenebilir ama her ilacın yan etkisi var zaten

Ben size yaşanmış bir durumu anlatayım.

Validem 2011 senesinde vefat etti. Yatalak filan değildi her işini kendi yapardı ancak şeker, kalp, tansiyon, böbrek, tiroid hastası idi. Babam da 2021 senesinde, annemden 10 yıl sonra vefat etti. Babam annemi çok severdi bir dediğini ikiletmezdi. Yaşlandıklarında bile bu böyle idi. Babamın eli hep anacığımın üzerinde idi, zira saydığım hastalıkları sebebiyle annemin yine de birisinin ilgisine ve elinden tutmasına ihtiyacı vardı.

Annem öldükten sonra babamın dünyası allak bullak oldu. Birbirlerini seven, sayan bir aile gördüğünde babam hüzünlenir, gizliden gizliye ağlar, orada duramazdı, kaçar gider uzaklaşırdı. Hasetliğinden değil, kıskançlığından değil, annemi ve maziyi hatırlaması sebebiyle.

Demek istediğim mutlu insanları görünce hüzünlenmek kıskançlıktan olmayabilir, altında başka saikler de bulunabilir.

Biz dinimizden uzak,maneviyatsız, helali -haramı gözetmeden yaşayan aileler Topluluğu olduk. Asıl sorun burada. İbadetini yapanların bile çoğu haramı helali gözetmez durumda, haram yiyerek huzur aramak akıl kârı değil. Allah bizi toplum olarak ıslah etsin. 30 yıl önce, insanların canı çekmesin diye sokakta yemek dâhi yememeye özen gösteren bir milletten, şimdi herşeyi insanların gözlerine sokan bir topluma dönüştük. O değil artık çocuklarımız,gençlerimiz bile her şeyi maddiyatla ölçer hale geldi. Arkadaşlık,dostluk arayan kalmadı.

@idosente, maddiyat kalıcı değil oysaki. Öte dünyaya inanmazsanız, Allah'ın varlığına ve yargı gününe inanmazsanız, ölünce her şey bitecek sanarsanız tabii lay lay lom yaşarsınız, maddiyata bu kadar önem verirsiniz. Garip olan şu: maddi olan geçici, bunu görüyor insan ama buna rağmen kalıcıymış gibi davranıyor. Tam bir gaflet.

---

Arkadaşlık, dostluk da bir yere kadar insan için. Gez toz eğlen, anlaşmazlıklarda da kanlı bıçaklı ol. Evlilikler de bu yüzden boşanmayla sonuçlanıyor. Lay lay lom olacak hep, hep mutlu olacağız sanıyorlar ama hiç kimse partnerini alttan almıyor, kavgalar büyüyor, sonra boşanıyorlar. Evlilik ciddi bir iş mesela. Örneğin, şimdi ben bekarım, hasta anama bakmazsam ve bu bana güç gelirse elin adamıyla da anlaşmak, onu çekmek zor gelir. Arkadaşlıklarımı idare edemiyorsam, olgun değilsem, nasıl evlenip de eşimle huzurlu bir aile kurayım?
Şimdi anneye bakmak ya da arkadaşlık evlenmekle aynı değil demeyin, bu gibi ilişkiler eşinize nasıl davranacağınızı da gösterir. Sabır gerekiyor insan ilişkilerinde. Hiçbir şey kolay değil bu hayatta. Gençler ya da belirli bir kesim bunu anlamıyor galiba. Sabır da sevgiden doğar, sevgi de hem verici hem alıcıdır, bencil değildir. Evliliklerde bu var, bencil insanlar evlenirse ve sırf kendilerini tatmin etmeye çalışırlarsa tabii boşanırlar.

Naçizane görüşüm.

Bir de bu çiftlerin neden kıskanıldığı çok belli gibi.
O insanlar sanki sizin sahip olup da olamadığınız mutluluğa sahipmiş gibi geliyor size. Sanki cennet hayatını ve saf aşkı yaşıyorlarmış gibi. Ama böyle bir şey de yok. Büyük bir yanılgı bu.

Üst Alt