Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan sonra Emekli Sandığı'na geçtim. %53 raporum var. Emeklilik şartlarım..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
20/03/1985 ve 29/07/1985 tarihleri arasında 4 ay 9 gün
04/07/1986 ve 31/12/1988 tarihleri arasında 2 yıl 5 ay 27 gün olmak üzere toplam 2 yıl 10 ay 6 gün Bağkurum var.

09/12/1993 tarihinden itibarende 657 Sayılı Kanuna tabi olarak görev yapmakta olan Devlet Memuruyum
%53 oranında Hakem Hastane heyet raporum bulunmaktadır. Hiç Vergi İndirimi hakkı almadım ve Özürlü Kadrosundan da işe girmedim.
hangi şartlarda ve nasıl Emekli olabilirim?

yardımcı olacak arkadaşların bana bir yol göstermesini diliyorum..

129 + 897 = 1026 gün (bağkur'a yatan gün)

Eğer sakatlık doğuştansa ya da memur olmadan önce sakat olduğunuzu bir raporla belgeleyebiliyorsanız, o zaman 5400 hizmet günü ile emekli olabilirsiniz. Yani 1026 gün ES'da 5400'e tamamlandığında emekli olabilirsiniz isterseniz. Bunun için memuriyetten önce sakat olduğunuzu belgelemeniz yeterli.

Yok, memuriyetten sonra sakatlanmış isenizi ya da memuriyetten önce sakat olduğunuzu ıspat edemiyorsanız, o zaman memuriyetten sonra sakatlanmış muamelesi görürsünüz ve ES sevki ile alacağınız sağlık raporu oranınıza göre:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 hizmet süresi ile emekliliği hak edersiniz.

benim de bir sorum var.

benden 2000 güne yakın ssklıyım. bir aydır emekli sandığına geçtim. emeklilik için bir değişiklik olacak mı?

tşkler..

Tabii, yukarıdaki açıklamalar aynen senin için de geçerli.

yani ben burada 2000 den devam edeceğim değil mi?

tşkler..

Bülent bey ben cocuk felciyim 6 aylıkken falan gecirmisim bu rahatsızlıgı kucukken ve gencligimde sadece sağ ayagımda bu dert vardı ancak, simdi sol ayagımda da refleks kaybı ve guc kaybı basladı bu konuda elimde teferruatlı doktor raporu var memuriyete basladıktan 12 yıl sonra yani 2005 yılında Hipertriodi (Zehirli Guatr) a yakalandım almış oldugum en son heyet raporunda ise bu iki rahatsızlıgımın yanı sıra ANKSİYETE diye de bir rahatsızlık bulmuş doktorlar yani polio sekelim memuriyetten once ama Hipertriodi ve Anksiyete rahatsızlıkları memuriyetten sonra simdi nasıl bir yol izlemeliyim... yardımların icin simdiden tesekkur....

Malulen emeklilik hariç,emeklilik için herhangi bir uygulama yapmanıza gerek yoktur.Yukarda yazılan bilgiler sizin için geçerlidir.

O hoooo o, her koşulda zaten nerdeyse 6800 gün hizmet var... Hiç kasmaya gerek yok ki... Emekli olmak istediğinizde kurumunuza 5510/ Geçici madde 4'ün 6. fıkrasına göre emekli olmak istediğinizi söyleyin. Sizi hastaneye sevk ederler... %40 ve üzerinde rapor alırsanız da emekli ederler.

Teşekkur

Cok tesekkurler Bulent bey arkadasım Allah razı olsun her sey icin bu bilgi bana yeter :))

Selam arkadaslar. Sevgili Raman72 ve Bulent bey dediklerinizi yaptım Emekli Sandıgı ve Maliye Bakanlıgı Gelir İdaresi Baskanlıgına birer dilekce ile muracaat ettim dediginiz gibi 2006 yılında yayımlanan Resmi Gazeteyide ekledim ancak, Emekli Sandıgı sahsıma yazdıgı cevapta ısrarla benim Ege Universitesi Tıp Fakultesine gitmemi veyeni bir rapor almamı ancak bu sekilde sahsım hakkında bir karar verilecegini soyluyor
ne yapmam gerek İzmire gideyim mi?
yoksa bu en son aldıgım %53 oranındaki Hakem Hastane heyet raporu bosunamı? yada hakkımı yasal yollardanmı arayayım? yasal yollara basvursam kazanma sansım ne? ilgilenen cevap veren bir arkadasım olursa cok sevinirim.. Saygılarımla..Hasan

Hasan, evet, kurumun sevk ettiği hastaneye gidip sakatlığını tescil ettirmen en kolay yol. Eğer %40 ve üzerinde rapor verirlerse, hemen emekli edilirsin.

Yok, %40'ın altında kalırsa oran, o zaman hukuki boyutu değerlendiririz...

Emeklilik

03/02/1991 ve 09/12/1993 tarihleri arasında 2 yıl 10 ay 6 günlik Bağkurum (1036 gün) 09/12/1993 tarihinden itibaren ise MEB personeli olarak görev yapmaktayım 1.derece Vergi İndirimim var emekli olsam ne kadar maaş alırım Bağkur ve Emekli Sandığı kesintilerim bu gün itibariyle toplam 7708 gündür.

Emeklilik

Sevgi arkadaşlar, 03/02/1991 ve 09/12/1993 tarihleri arasında esnaf olarak 2 yıl 10 6 gün Bağkurlu olarak çalıştım. 09/12/1993 tarihinden bu yanada 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışmaktayım. 07/09/2011 tarihinde %81 oranla 1.derece vergi indirimi aldım. Dün kurumuma müracaat ederek SGK tarafından da uygun görülmesi halinde 16/08/2012 tarihi itibariyle emekliye ayrılmak istedim inşallah her şey olumlu sonuçlanır. :)

baslıgı 2009 yılında acmıssınız ve o gunde sartlarınız tutuyormus bende memurum ve gercekten bu surenın bu kadar uzamasını merak ettım dogrusu . memurlar vergı ındırımı ıle emeklı olamıyor bılfıgım kadarı ıle , bende de var 2.derece vergı ındırımı ve bu sekılde emeklı olamıyacagımı buradan ogrendım . surem dolmadıgı ıcınde daha emeklı sandıgı dılekce vermedım . sızın sonucu merakla beklıyorum . . .

Hadi hayırlısı bakalım. İnşallah kısa sürede emeklilik onaylanır...

Sonuc gelmedı galıba daha , merakla beklıyorum ,surecı yazarsanız sevınırım (hangı kurumdasınız , nerye ve nasıl basvurdunuz ... ?)

Evet arkadaşlar bu gün SGK dan bir evrak geldi benden istenilen belgeler aynen şöyle, 1-Almış olduğu son raporun aslı 2-İlk işe girişte özürlü olarak atandıysa atama kararnamesi 3-İlk aldığı raporun oranı 4-Askerlik durum belgesi (askerlik yapmadıysa Elverişsiz raporu 5-Almış olduğu tüm sağlık istirahatleri... ben bütün evrakları hazırladım bundan sonraki süreç nedir? bişey daha ben işe başladıktan sonra almış olduğum ilk raporu maliye %34 olarak belirlemişti.şimdiki oran %81

Kurumunuza dilekçe ile başvurup rapor almanız yeterli bildiğim kadarı ile siz %40 rapor aldığınızda emeklisiniz zaten . . . Başlık 2009 da açıldığı için sormak istedim . Ne zaman başvurdunuz ve sgk kaç günde yanıtladı gelişmeleri açıklarsanız sevinirim . İleride benzer bir sürece izleyeceğim için sizin tecrübenizden yararlanmak isterim . . .(97 ilk işe giriş tarihi , %60 sonradan sakatlanmış ve aynı oranda vergi indirimi alan öğretmenim.)

Arkadaşlar SGK nın istediği belgeleri kurumuma teslim ettim, kurumumda resmi yoldan SGK ya yazıyı yazdı.. şimdiki aşama ne olur? thomas arkadaşım 30 martta müracat etmiştim 16/08/2012 tarihinden itibaren emekliye ayrılmak istiyorum diye :)

Kurumunuza dilekçe ile başvurduktan sonra , sizi hastaneye kurum mu yoksa SGK üst yazısı ile SGK mı sevk etti ?
İnşallah bir sorun yaşamadan süreci geçersiniz . . .

Thomas, sevgili arkadaşım 07/09/2011 tarihinde Vergi indimi için rapor almıştım %81 olarak onaylandı o raporun 1 örneği bendeydi onu gönderdim SGK ya :) akşam bu konuları bilen bir arkadaş ile konuştum o bana abi sgk senin ilk işe girerken engelli olup oladığını araştırıyor sen malulen yada 5510 sayılı yasaya göre hizmetini tamamladığın için belirttiğin tarihten itibaren emekliye sevk ederler seni dedi.. hadi bakalım hayırlısı inşallah dediği gibi olur.. tüm gelişmeleri burada paylaşacağım.. :)

Sevgili arkadaşım haklısın ama bu işler şans meselesi diye düşünüyorum bendende yeni rapor isteyebilirler ama yeni tarihli rapor olduğu için belkide istemezler bilemiyorum beni hastaneyede sevk etseler %81 olmasada %40 oranlı bir rapor benim emekliliğim için yeterli.. dediğim gibi tüm gelişmeleri burada paylaşacağım.

Bir sorun yaşamazsınız umarım süreç içerisinde , ben ilgi ile takip ediyorum sayfayı benzer durumda olan arkadaşlar içinde örnek olur hem bu sayfa .

Benim benim 15 yılımın dolmasına 6 ay var ama tek hastalık oranım %50 o nedenle 16 yıl 5760 güne tabiyim . 18ay +4 ayda yedek subaylıkta geçen askerlik için çalışmam lazım )))

Durumumuz aşağı yukarı aynı . . .

Arkadaşlar dün SGK'dan banayazı geldi yazının içeriği aynen şöyle; "ilgili adına düzenlenen rapor sağlık kurulumuzca 21/06/2012 tarihinde incelenerek; dosyasının incelenmesi sonucu malul sayılmayı gerektiren Poliomyelit Sekeli (Çocuk Felci) rahatsızlığına bağlı fonksiyon kayıplarının sandığa tabi göreve girmeden öncede mevcut olması nedeni ve bu rahatsızlığı nedeni ile 5434 sayılı Yasanın 44. maddesi 3. fıkrası uyarınca bu kanununun malulluğe ilişkin hükümlerinin uygulanamayacağına karar verilmiştir." anlayan varsa beri gelsin ben malulen değil erken emeklilik için müracaat etmiştim.

Hasan abim hemen itiraz et ben malulen emekli olmak istemiyorum 5510 sayılı kanuna göre erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak istiyorum de..

İlkerim tamam itiraz edeceğim hemen bana gelen yazının aslını sana maille attım hotmailden sen o yazıyı oku sonra yine burdan bana bir akıl ver...

Hasan abim bana gönderdiğin yazıyı inceledim.
Kurumunuza malulen emekli olma talebinde bulunmadım.Malulen emekli olamayacağımı bende biliyorum ekte sunduğum raporumun 5510/ Geçici madde 4'ün 6. fıkrasına göre değerlendirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

Üst Alt