Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın adına ÖTV'siz araç almak ve sonrasında miras kalması!?

ozmuşlu

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
125
s.a arkadaşlar babam hem ortopedik engelli hemde gözlerinde sıkıntı var eski raporu yüzde 63 ama sonrasında gözlerinden ağır ameliyat geçirdi yeniden engelli raporu alıp onunla ötv muafiyetli araç almak istiyorlar ama babamın ehliyeti şöförlüğü yok. alırsa ben kullanacam. ama şöyle bir sıkıntı var 3 tane kız kardeşim var yarın birgün babam ölse kız kardeşlerim hak idda edecekler şu an kullandığımız araç normal araç ve benim üzerime açıkçası engelli arabası alımına ben sıcak bakmıyorum. annem babam hayattayken bile anlaşamıyoruz yarın bir gün ölseler araba yüzünden birbirimize gireriz. hatta kızları bırak damatlarla bile kötü oluruz. bunun bir olur yolu var mı ? yada benzer sorun sıkıntı yaşayan var mı ?
birde sağlık kuruluna giderken herhagibir yerden sevk kağıdı almaya gerek var mı ??

3 tane kız kardeşim var yarın birgün babam ölse kız kardeşlerim hak idda edecekler
Aracı siz mi yani sizin paranızla mı alınacak, yoksa babanızın parası ile mi alınacak. Okuduğumdan sanki babanız alacakmış gibi anladım, öyle ise hak idda etmeleri kadar doğal birşey yok, yok aracın bedelini ben vereceğim dersen o zaman sıkıntı çünkü yasal olarak yapabileceğin birşey yok. Hastane sağlık kurulu kısmına gidip rapor bedelini yatırıp rapor alabilirsin sevke gerek yok.

@senveben,

İŞTE orası ayrı sıkıntı benim araba alacak durumum olsa babamın üzerine alırım yarın birgün bişey olsa ruhsatı kendi üzerime alırım keza bu şekilde çevremde yapan çok oldu ama arabanın parasını babam vereceği için elim kolum bağlanıyor...
ama birde şöyle birşey var benimde o arabada emeklerim var en basiti yakıtını ben koyuyorum tamir bakim onaım v.s şeylerine babama 1 kuruş harcatmıyorum. haaa dediğiniz gibi olursa şayet sadece şöförlüğünü yaparım yakıtına suyuna bakımına kuruş harcamam.. çünkü babam kızlarına damatlarına her zaman ayrıcalıklı davranır...
rapor ücreti dediğiniz ney anlamadım ??

@ozmuşlu,
Arabanın parasını baban verecekse zaten kardeşlerinin hakkı var. Sen nasıl bu kadar vicdansız kul hakkı yemeyi göze alan biri olabiliyorsun ?
Arabayı sen kullanıyorsan yakıtını da bakımını da sen karşılayacaksın. Arabayı ortak kullanıyorsanız ortak karşılanacak. Sen karşılamayacaksan neden kullanıyorsun ?
Sizin ki alenen mal kaçırmak gibi bir şey hem yasal olarak da suç teşkil ediyor. Babanız %90 engelli ise alabilirsiniz ama o araç mirasçı sayısına göre bölünür.

Kişisel kullanmayıp babanızı taşıyacaksanız zaten sizin masraf ödemeniz doğru değil ama sırf Engelli bireyi kullanıp üzerinden engelli bireyin parası ile kişisel menfaat sağlıyorsanız sizin ödemeniz gerekir, babanız ölürse de Türk Miras Kanununa göre miras olarak kardeşlerin tamamına kalır. Bu sadece siz araçta siz hak iddia edemezsiniz.

Ötv siz araca bulaşma derim 10 yıl satamassın baban olmadan şehirler arası yolculuk yapamassın ayrıca parasını sen ödesen bile kardeşlerin miras hak diye araçta hak iddia edebilirler

@Polmiks,
saçma sapan konuşma kardeşim. kul hakkı yedik de ne oldu sanki ? diğer kardeşlerim hem evli hemde hepsinin maddi durumu benden iyi iş engelli olmaya kaldıysa bende hem engeliyim hem bekarım benim hakkımı neden kimse gözetmiyor peki ??
hayret birşey adamların dağda domuzu eksik benim bir dikili ağacım bile yoktur..

@bilgeadam,
evet haklısınız bugün bir engelli arkadaş ile konuştum oda sizin gibi dedi çoğu engelli ötv muafiyetli araç alımına şu anda sıcak bakmıyor dedi. 10 yıl satılmıyormuş. valla araba kimin üzerine olursa olsun cebimden 1 kuruş harcamam ben şuanki araç benim üzerime olduğu için herşeyiyle ilgileniyorum. diğer türlüsüne karışmam Allah bir iş nasip ederse kendi arabamı zaten alırım..

@ozmuşlu,

Senin fakir olman yada dikili ağacının olmaması, evli olmaman kardeşlerinin problemi değil. Kardeşlerinin kazancı kendine seninki sanadır.
Sen direk ortak maldan mal kaçırma peşine düşmüşsün. Senin maddi durumunun kötü olması kardeşlerinin sana yardım etmesini gerektirmez.

Araç engellinin üzerine olacağı için o işe hiç girme kafası atar araç kullanma yetkini alır yada ölür veya ölmez isterse aracı tüm kardeşlere miras bırakır. Senin bahsettiğin iş sakat bir iş her türlü ucu tehlikeli, Araç mecbur engelli üzerine olacak tüm kardeşler anne dahil hak sahibi öyle aracın bakımını sen yaptın yakıtı sen aldın vs sökmez hatta seni şikayet ederler. Babamızı suistimal etti mal kaçırdı vs mahkeme mahkeme sürünürsün.

@Polmiks,
yok bizi birde idam ederler abart iyice tam olsun...
bekara kadın boşamak kolaymış senin unun kuru tuzun kuru madem öyle ne var ne yok götürüp kızlarına versinler tam olsun onlarda rahat etsin bende olur mu ??
senin zihniyetin zihniyet değil birader kaldır çöpe at bu kafayı...

@Polmiks, bu arkadaş dogru söylüyor kardeşlerinin zengin olması fakir olması evlada düşen hakları fakire su kadar diye bölünmez islamda babadan kalan mal 3 te bir kız 3 te 2 erkek alır simdi siz kalkıp tamir onarım yapıyorum diye mal sahibi olamazsınız kullandığına sayarsınız bence adil olmayan hak talep ediyorsunuz hakkı onların da var baba bir çocuğuna ne yapıyorsa ne alıyorsa diger varolan çocuklarına da yapmak zorunda hic yapmaz ise sorumluluk düşmez imkan gereği malın bakımını yapıyorsun diye tarla sapana ineğe esege de baksan malın hak sahibi olamazsın ancak onun kazancını ya allahtan ya babandan istersin ki baban kimseye vermiyorsa sana vermemesi se hakkıdır sonuçta onun vesayeti altındasın evlenene kadar

Kısaca evladın diğeri milyarder olsun birisi fakir olsun babadan ne düşerse aynı cinse esit düşer bunun diğerinin durumu ile alakası yok o kendi çabası ile kazanmış veya diger evli kocasından mal gelmiştir 3 te 2 si islam her evlenen kişinin hukukunu eşitliyor kadin 3 te 1 alır erkek 3 te 2 olur 3 te 3 senin icinde oyle esin icinde kardeşlerin icinde ha simdi diyeceksin ki benim eşim fakir ablamın ki zengin ee ne yanı Allah Habil’in kurbanını Kabul etti kabilin kini etmedi kader nasip rizik takdir edilen dünyalık meselesi razı olmaktan başka çaren yok yoksa bu dünyalık olan dunyaya kalacak

@ozmuşlu,
Aile sağlığında kızına istediği kadar mal mülk verebilir. Hatta ölmeden önce hepsini satıp satıp elden verir yedirir.
Öldükten sonra mal kalırsa senin istediğin araba gibi mirasçı sayısına bölünür. Sen boş hayallerin peşindesin. Bu arada babanız öldüğün de o ödemediğiniz Ötv yi devlet sizden alıyor.

Sizin mesajlarınız alenen suistimal kokuyor. Babanız %90 engelli mi ?

@Manemm,

3'de 2 yada 1 diye bir şey yok Kız ve Erkek eşit alır. İslam diye diye arap kültürünü empoze etmeye kalkmayın.

Kız ve Erkek evlat eşittir. Her ikisi de Türk Miras kanununa göre eşit pay alır. 1.500 yıl önce islamiyet öncesi arap geleneğini artık bırakın. Kıza 1 pay erkeğe 2 çok komikmiş.

@Polmiks, islamda evlilikte miras eşitlenir biliyoruz yasalarda eşit biz hak var diyoruz benim bu dediğim İslamiyet öncesi gelenek degil zır cahillik yapma usul terbiye öğren saygısızlık yapma empoze eden yok ben dinimden boyle öğrendim sen inancın yoksa herkesin inancına empoze mi diyorsun konuşmalarından cehalet akıyor daha İslamiyet gelmesi ile gelen miras hukukuna bile İslamiyet öncesi diyorsun boş yapma işine bak biz eşit yapan sisteme empoze diyormuyuz iki yüzlülük yapıyorsun !

@Manemm,

Hadi canım hadi kızdan miras kaçırmayı islamiyete bağlayamazsınız. Medeni hukuk neyi gerektiriyorsa o olur. Bahsettiğiniz şey kesinlikle hükümsüzdür. Hem de insan haklarına ve insanlık onuruna aykırıdır.

@Polmiks, mali kızdan kaciran yok sen İslami bilmediğin icin herseyini adaletsiz sanıyorsun madem cok biliyorsun modern bilimi takip et hala bugun İslami usullere göre pay yapanlara kadın erkek razı olan vefat etmeden boyle yapan kişilere empoze dayatma Arap geleneği diyorsun öylemi ? Öyleyse seni allaha havale ediyorum benim muhatabım değilsin bu saatten sonra

Konuya bak hele , nerelere gelmiş.. Bu sag'getlar var ya bu sag'getler :)))) yatacak yerleri yok.. Ulen, araç hakkımız güdüklendide güdüklendi, neler konuşur hale geldik :))))
Demek ki biz sag'gatler hag ediyoruz.. ))

Üst Alt