Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın adına ÖTV'siz araç almak ve sonrasında miras kalması!?

ozmuşlu

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
165
s.a arkadaşlar babam hem ortopedik engelli hemde gözlerinde sıkıntı var eski raporu yüzde 63 ama sonrasında gözlerinden ağır ameliyat geçirdi yeniden engelli raporu alıp onunla ötv muafiyetli araç almak istiyorlar ama babamın ehliyeti şöförlüğü yok. alırsa ben kullanacam. ama şöyle bir sıkıntı var 3 tane kız kardeşim var yarın birgün babam ölse kız kardeşlerim hak idda edecekler şu an kullandığımız araç normal araç ve benim üzerime açıkçası engelli arabası alımına ben sıcak bakmıyorum. annem babam hayattayken bile anlaşamıyoruz yarın bir gün ölseler araba yüzünden birbirimize gireriz. hatta kızları bırak damatlarla bile kötü oluruz. bunun bir olur yolu var mı ? yada benzer sorun sıkıntı yaşayan var mı ?
birde sağlık kuruluna giderken herhagibir yerden sevk kağıdı almaya gerek var mı ??

Aracı siz mi yani sizin paranızla mı alınacak, yoksa babanızın parası ile mi alınacak. Okuduğumdan sanki babanız alacakmış gibi anladım, öyle ise hak idda etmeleri kadar doğal birşey yok, yok aracın bedelini ben vereceğim dersen o zaman sıkıntı çünkü yasal olarak yapabileceğin birşey yok. Hastane sağlık kurulu kısmına gidip rapor bedelini yatırıp rapor alabilirsin sevke gerek yok.

@senveben,

İŞTE orası ayrı sıkıntı benim araba alacak durumum olsa babamın üzerine alırım yarın birgün bişey olsa ruhsatı kendi üzerime alırım keza bu şekilde çevremde yapan çok oldu ama arabanın parasını babam vereceği için elim kolum bağlanıyor...
ama birde şöyle birşey var benimde o arabada emeklerim var en basiti yakıtını ben koyuyorum tamir bakim onaım v.s şeylerine babama 1 kuruş harcatmıyorum. haaa dediğiniz gibi olursa şayet sadece şöförlüğünü yaparım yakıtına suyuna bakımına kuruş harcamam.. çünkü babam kızlarına damatlarına her zaman ayrıcalıklı davranır...
rapor ücreti dediğiniz ney anlamadım ??

Ötv siz araca bulaşma derim 10 yıl satamassın baban olmadan şehirler arası yolculuk yapamassın ayrıca parasını sen ödesen bile kardeşlerin miras hak diye araçta hak iddia edebilirler

@bilgeadam,
evet haklısınız bugün bir engelli arkadaş ile konuştum oda sizin gibi dedi çoğu engelli ötv muafiyetli araç alımına şu anda sıcak bakmıyor dedi. 10 yıl satılmıyormuş. valla araba kimin üzerine olursa olsun cebimden 1 kuruş harcamam ben şuanki araç benim üzerime olduğu için herşeyiyle ilgileniyorum. diğer türlüsüne karışmam Allah bir iş nasip ederse kendi arabamı zaten alırım..

Üst Alt