Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına nasıl çevirtebilirim?

boyacı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benimde B SINIFI ehliyetm var miyopati hastasıym yüzde 40 rapor aldm yarın engelli kimliğmi alcem aracm var satıp yenilemek istiyorum otomatk vitesli alcem ötvsiz araç alabilirmiyim yoksa B SINIFI ehliyetimi H SINIFI namı değiştirmem gerekyo ne gibi bi yol izlemeliyim

sürücü yönetmeliği'ne göre kas hastalıklarında doktorunuzun oluru ile birer yıllık kontrol şartı ile sürücü belgesi verilebiliyor. Doktorunuzu ikna etmeniz önemli. 'özel donanımlı, otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olması gerekiyor raporunuzda. Bu raporla sürücü kursuna kayıt yaptırıp sadece direksiyon sınavından geçerek H sınıfına çevirtmeniz gerekiyor.

Ayrıca: Engelliler olarak araç kullanımına dair dünya standartlarında düzenleme istiyoruz [G]

bence bu riske girmeyin.doktorlar risk olarak değerlendiriyor böyle raporları.ehliyet alamaz derler. b sınıfını da iptal ederler.sonra demedi deyin

benimde B sınıfı ehliyetm var yeni yüzde 40 engelli kimliği aldm şimdi ehliyetimi H ye çevirmek ve ötv mtv siz araç almak istiyorum yeniden ropor alınacakmış tekrar rapor alırken yüzde 40 sürekli oranımı düşürürlermi acaba birde doktor raporu 1-2 sene kontrollü veririz dedi kas hastası olduğum için

yani B sınıfı ehliyetimle ve yüzde 40 raporumla ÖTV siz 0 araç alabilirmiyim

Sürücü belgesi açısından rapordaki oranın hiç bir önemi yok. Önemli olan rapordaki "özel donanım" ibaresi

H sınıfı sürücü belgesi şart.

bülent bey H sını ehliyet almak ve ötv mtv indirimli 0 araç almak için tekrar rapor alıp heyete gircekmişim korkum şu acaba kesinleşmiş sürekli yüzde 40 raporumun oranını düşürürlermi

Bilemiyorum... Düşürürlerse hangi haklar açısından tereddütünüz var?

Bende aynı sorunları yaşıyorum Şuan Raporum var Ehliyetim var B sınıfı Araç Hazır Rapor Hazır para hazır ancak B sınıfı H çevirmek için Sürücü Kursuna yazıldım Direksiyon Sınav tarihini bekliyorum H sınıfı olmadan Trafik İşlemlerinde Sıkıtı olur diyorlar. İleride Sıkıntı yaşamamak için İşi baştan sağlam yapmak gerek

engelli kimliğimin bana sağladıkları haklar konusunda telefon, internet ulaşm emlak vergm kalktı vs

engelli kartının sağladığı haklar telefon,internet ulaşm indirimi vs ama vermeseler bile bi müddet sonra tekrar engelli raporu alabilirim herhalde....

Çoğu yer engelli kimlik kartını kabul etmiyor bazıları Yeni tarihli rapor istiyrolar

TCDD, Belediyelerin şehir içi ulaşımı, Belediyelerin Su indirimi , Digitürk İndirimi, Kültür Bakanlığına Bağlı Müzeler ... Bunların hepsinde Engelli kimlik kartı geçerli. Engelli kimlik kartını kabul etmeyip yeni tarihli raporu kabul eden yer neresi?

boyacı,
O haklarınız zarar görmez. Elinizdeki raporla o hakları kullanmaya devam edersiniz.

En kısa zamanda bende B sınıfı ehliyetimi H sınıfı ehliyete dönüştüreceğim...

Üst Alt