Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetim var. Bunu dönüştürüp nasıl araba alabilirim?

mihrimahh

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
B sınıfı ehliyetim var raporumda otomatik vites kullanır diye belirtmemiş,yeniden mi rapor alicam ? Ve Ehliyeti h sınıfı nasıl yapicam??

Engelinizden raporunuzdan vs bahsetmemişsiniz, ötv muafiyeti hakkınız olup olmadığını bile bilmiyorken ne denebilir ki?

Indirimli arac alimi icin %90 degilse rapor sadece ortopedik sorunu olanlar mı yararlabiliyor.ic hastalik sayilmiyor degil mi?

Merhaba ÖTV indirimli araç almak için rapor alacağım peki hala rapora h sınıfı ehliyet alabilir diye eklettirmek gerekiyor mu??

@mihrimahh @BuAşkFazlaSana

Yılbaşından sonra ehliyet alma prosedürü değişti, henüz sistem oturmadı, o yüzden net olarak cevap vermek zor.

Şöyle söyleyeyim, H sınıfı ehliyet artık yok. Herkese B sınıfı ehliyet verilecek, hastane seni İl Sağlık Müdürlüğü'nde kurulacak komisyona sevk edecek. Bu komisyon ne tür araç kullanabileceğine karar verilecek, buna göre de ehliyetine uygun kod yazılacak.

ÖTV kanununa göre ise H sınıfı ehliyetinin olması gerek. Vergi dairelerinin kanun değişene kadar ne yapacağını bilemiyorum.

@mihrimahh Bir de Samsun'da rapor çıkarmak için mutlaka Araştırma hastanesine gitmeni tavsiye ederim.
Gazi devlet hastanesine gidip çok uğraşanları, mağdur olanları biliyorum. (başta ben)

Hala bilen yok mu? B sınıfı ehliyeti nasıl engelli ehliyetine dönüştürebiliriz?

H sınıfı ehliyet kalktı bunu anladık ama B sınıfı ehliyetimiz var sonrada engelli olduk raporumuzda da otomatik vites kullanır ibaresi ve H ehliyeti alır ibaresi yok iki kalçada protez var sol tarafımı da kullanmakta zorlanıyorum. Yani ne yapmamız lazım şimdi nereye başvuracaz

Hala bilen yok mu? B sınıfı ehliyeti nasıl engelli ehliyetine dönüştürebiliriz?

Önce aile hekimine gidip sevk yaptıracaksınız, sonra hastaneye gidip sevkinizde yazılı branşlardaki doktorlara görüneceksiniz ve en son il sağlık müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. İl sağlık müdürlüğünün randevu verdiği gün gidip heyete gireceksiniz. En son da emniyete.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]mihrimahh Samsun'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016 itibari ile Artık ehliyet için rapor vermediklerini söylediler bende aile hekiminden Gazi Devlet'e sevk aldım orada hallettim . Bi problemde yaşamadım bilgin olsun

Saglik durumu sonradan degisenler engelli ehliyeti icin once trafik tescil buro amirligine ehliyet bolumune gitmesi gerektigi emniyet ce aciklandi

ergunnn

Kaç doktora sevk ediyorlar acaba biliyor musunuz? Ayrıca engelli ehliyeti alırsak motorlu taşıtlar vergisinden muaf oluyor muyuz?

Direk emniyet müdürlüğünden randevu alarak raporun ile birlikte belli bir harç var onu yatırıp ehliyet değişikliğini yapabilirsiniz.

Engelli ehliyeti için rapor aldım vergi dairesine gönderim raporu ötv muaf olabileceğimi söylediler. Araba acentasına gönderdiğim de ise 2005 yılında almış olduğum raporu isteyip TC kimlik yazmadığı için sorun olabileceğini ama bugün vergi dairesine danışıp geri dönüş yapacaklarını ilettiler.

Mtvden muafiyet konusunda bilgisi olan yok mu? Engelli ehliyeti olanlar mtvden muaf oluyor mu?

BuAşkFazlaSana

Engelli ehliyetiniz var ise, araç engelli kişi adına tescilli ise,ve engelliliğe uygun tertibat var ise MTV 'den araç MTV'den muaf olabilir. forumda biraz aratırsan konu ile ilgili daha detaylı bilgi çıkacaktır.

BuAşkFazlaSana MTV muafiyetinde engeliniz sol kol iste otomatik vitesi tertibattan saymıyorlar gibi bir saçmalık var. Bunu en net bağlı olduğunuz vergi dairesinden, engelinizi izah ederek öğrenebilirsiniz.

Arkadaşlar, benim B sınıfı ehliyetim var, sonradan engelli oldum, bir kaç hastalıktan %82 raporum var ve bu raporla Vergi indirimi alarak emekli oldum. Bu %82 raporuma sol dizimdeki rahatsızlıkda dahil, yani otomatik vites araç kullanır şartlarını taşıyorum, tekrar hastaneye baş vurup otomatik vites araç kullanır rapor alabilirim, Sorum şu: Halen sahip olduğum B sınıfı ehliyetimi, sırasıyla hangi yolları izleyerek, engelli otomatik vites araç kullanımına uygun bir ehliyetle değiştirebilirim.?

Üst Alt