Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aylık en az 70.000-80.000 TL karşılığında sigortasız iş arıyorum

sucre_

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
51
Aylık en az 70000-80000 lira karşılığında sigortasız iş arıyorum. Yurt içi her yer olur fark etmez. Eğer varsa işçi arayan sigortasız söyleyin lütfen.

@Descartes, hastanede yatcam 2 ay rapor alcam o sürede sigortasız çalışsam süper olur. Olmadı tiktok da canlı yayın açmayı düşünüyom

@sucre_, Aylık 70 / 80 bin maaş talep ettiğin meslek nedir ? Özel sektör psikiyatrik hastaları işe almakta ketum davranıyor.

@Operadaki Hayalet, anlamadım. Normal sgk'lı çalışıyom ben. Emekli değilim ücretli rapor alıp sigortasız bir işte çalışcam çok borçlandım.

@Descartes, farketmez namusumla çalışıktan sonra her işi yaparım

Her şeyden önce 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 86. maddesi kapsamında düzenlenen sigortasız işçi çalıştırma, ağır yaptırımlara tabi bir suçtur.

Kanunen suç olan hiçbir şeyin helal kazanç kaynağı olabileceğini düşünmüyorum. Burada bu amaçla verilecek tavsiyeler suça teşvik suçuna girer herkesi açıkça uyarmak isterim.

Sigortasız İşçi Çalıştırma Cezaları ve Yaptırımları

Sigortasız işçi çalıştırma yaptırımları idari ve hukuki olmak üzere iki çeşittir. 5510 sayılı Kanun Madde 102’ye göre, işverene işçiyi sigortasız çalıştırdığı her ay için asgari ücretin 2 katı idari para cezası uygulanır.

Tüm bu süreçte kayıt dışı istihdam, vergi kaçakçılığına yol açmış ise TCK Madde 359 kapsamında işverene hapis cezası uygulanabilir.

Son düzenleme:
@merdoli, Hocam, ben işçiyim zaten sigortam var. Raporlu olduğum dönem için sigortasız iş arıyorum. İş veren ne hali varsa görsün çok da umrumda değil.

@sucre_, Peki şöyle sorayım birisi hem size o kadar ücreti verip hem de kendini neden ceza/hapis riskine atsın?

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@sucre_, Millet asgari ücret vermemek için çalışan azaltırken bahsettiğiniz şey hem kanunen mümkün değil hem finansal iklim buna izin vermez. Boşa enerjinizi tüketmeyip başka bir kazanç arayışına gitmeniz sizin için daha faydalı olur.

@sucre_, iyi de 110.000 alıyormuşsun zaten 2 ay için 70/80 bin liralık sigortasız işi ne yapacaksın raporlusun madem yat dinlen .

• Haha
@sokr@t, çok borçlandım ödeyemiyorum. Bu ay ki kredi, kart ve ek hesap ödemelerim 190.000 lira.

@sucre_, 110 bin alan biri için 80 bin içeride olmak çok değil kredi çek aydan aya öde .

• Beğen
@sokr@t, bankalar kesti kredi vermeyi ek hesapların limiti dustu kart iptal etti vs. bunların hepsini düşündüm zaten

@sucre_, haklısın ama mecburum baba emekli anne ev hanımı. Geçinmeyi geçtim evlenmek istiyorum ama zor bu maaşlarla. Bizi bula hale getirenlere neyse

devlet memuru alamıyor o kadar parayı hemşerim. çok çok özel yeteneklerin olacakki versinler. öyle de yeteneğin olsa zaten başkasının işinde değil kendi işinde çalışırsın. Allah yardımcın olsun.

@sucre_,
Devlet engellilere hibe desteği veriyor ama engelli kişi önce işyerini açarken,her türlü masrafı kendi cebinden ödüyor.Sonra yaptığı masrafların belgelerini veriyor.Devlette uygun görürse hibe desteği veriyor.
Senin sandığın gibi her engelliye hibe desteği verilmiyor ve cebinde hazır iş kurma parası olmayanlara da verilmiyor.
Engelli kişi önce kendi parasıyla işini kuruyor.Yaptığı masrafların belgeleriyle işkur a başvuruyor.İşkur uygun görürse hibe desteği veriyor.

@Suskun Mutsuz Umutlu, yo özel sektördeyim aman amanda bir meziyetim yok bu maaşı alıyorum.

@Lilith76, Bu konuyu araştırcam kendi işimi yapmak istiyorum. Açıkçası kafe açmayı planlıyorum, garsonlar down sendromlu, işçiler engelli olcak. En azından birilerinin hayatlarına dokunurum diye düşünüyorum bakalım nasip. Önce kendi sürecimden çıkıp kurtulmam lazım.

@sucre_, aman aman bir meziyetim yok 110 bin alıyorum diyorsun ama ona rağmen kendi işimi kuracağım diyorsun senin meslek ne?

Söylediği her cümle, hiçbir anlam içermiyor. Böylelerine cevap dahi vermeyin lütfen. Hiçbir özelliği yok 70-80 bin maaş istiyor, 2 ay raporlu dönemde sigortasız çalışacak VS. Aslında yöneticimiz de böyle konuların bu güzel platformu ciddiyetsizleştirmesine müsaade etmemeli.

@barcan88, ne saçmalıyosun anlamadım İstanbulda 60000 den aşağı çalışacak işçi bulamazsın. 70-80 istemişim çok mu? Neyse ne bas engeli geç yorumları okumak zorunda değilsin.

Üst Alt