Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ATV Motorları engelliler için çok uygun...

Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bilindiği üzere atv 4 tekerli motorlar var bu motorlar manuel ve otomatiktir-geri Vitesli ama otomatik olanları engeliler için çok uygundur ve bizlerin özgürr ce dolaşmamızı sağlayacak araçlardır ama malesef bu araçları engelli arkadaşlarımız bilmiyorlar aslında bilseler halbuki önümüzde bu araçlar sayesinde hiç bir engel kalmayacaktır.

Ehliyet olarak ta şunu diyim ben plakasız geziyorum atv motorumla arkasında engelli amblemi var ve polisler engelli olduğunu anlayacağı için arkadaki amblemden hiç bir sorun teşkil etmiyor ben şu ana kadar hiç bir polis le veya bir başkasıyla sorun yaşamadım.

Özellikle Köy yerlerinde yaşayanlar için ideal dir polis sıkınntısı filan olmaz dediğim gibi zatten engelli olduğunuzu fark ederseler bişi olmaz.

Bu Atv 4 tekerli motorların ikinci el fiyatları 1000 tl ve 5000 tl arası deişiyor illaki mutlakada bütcenize uygun Bir atv de kesin bulursunuz.

Resimler.

16145468sbw.jpg

atvkubaid9.jpg

dsc001543oa.jpg

13072338_tpd.jpg

b_img1_78556939.jpg

10705419dxy.jpg

Yakıt durumu

Arkadaşım öncelikle Bazı arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak böyle bir konuyu gündem'e getirdiğiniz için teşekkür ederim
Sorum şu şu Acaba yakıt durumları hakkında bilginiz? ve Tecrübeniz varmıdır? Şimdi Lityum Pilli şarj Edilebilir Sıkoturlar ve Araçlar Motorlar gündemde A T V lerin de Böyle olanları varmıdır?lütfen bilgisi olan Arkadaşlarım yazarlarmı

yakıt durumları çok cimrilerdir 10 tl benzinle rahat 4 gün durmak sızın geziyorum tabiki tecrübem var kullanıyorum ve çok rahat bie şekilde istediğim yere özgürce gide biliyorum atv ler bilindiği gibi motorlu araçlardır benzinle çalışırlar ve yakıttada dediğim gibi çok cimrilerdir az yakarlar 8 litre deopsu vardır 10 tl benzin ile 4 gün rahatca hiç bir derdin olmadan ulaşımını sağlaya bilirsin.

Slm

Ben cok arastırdım normal teafıkte traktor dıye gecıo ha dıyorsanız ben mahalle arası bahceler arası surerım okeyy trafık te asla yasak bende vazgectım araba aldım ama sattım bıze atv de star da show tv de haram bızım gıbı ınsanların kenarda parası yoksa kalkısmasınn boyle seylere ben kalkıstım 1.5 senedır kredı oduyorum elımde araba da yok borc dewam edıyo

kardeş bunlar traktör diil arazi aracı olarak geçiyor plakasız kullanımı sorun açmaz eğer engelli birisi kullanıyorsa ben kkullanıyorum engelimde bana çok rahatlıklar sağlıyor

Trafikte illaki yasak ruhsat lazım aama böyle köyde şehir de mahllede tatil yörelerinde sorun çıkarmaz kendimden biliyorum

beraat06 arkadaşım bu aracın 2. elini nerden bulabiliriz belli bir yer varmı teşekürler

www.sahibinden.com adresinde 2 el atv ler vardır bütcenize uygun atv leri oradan tehmin ede bilirsiniz.

yeltenli arkadaşım adam akıllı gidersen bişi olmaz

atv kullanan arkaşlardan öğrenmek istiyorum "tekerlekli sandalyeden trasferi uygunmu"

arkdaşlar ufak bir yokuş görünce ters dönüyo sakın ama sakın derim kaç kere kazasına rastladım

arkadaşım ben atv kullanıcısıyım ne alaka ufak bir yokuş görünce devrilmesi ben çok yokuşlar çıktım çok bayırlar indim hiçte devrilmedim ters takla atmadım öyle bişi yok öyle hafif araçlar diğildir bunlar sen kaç defa atv kazası gördünde bu kanıya vardın atvleri kimse bilmiyor yani çok az biliniyor lütfen araştır atv ile ilgili vıdeolar var izle öyle yorum yap adamlar atv ile dağ bayır geziyolar taki suyun içine bile giriyorlar iyi izlee öyle yorum yap arkadaşım

arkdaşım belki arkasına 2 adam bindirildiği için olabilir hani arkaya yük gelince şahlanıyor olabilir ters dönüyor işte..

ATV motorlar kesinlikle omurilik felçlileri için uygun değildir. koltuğu rahat değildir, tranferi zordur, yakıtı fazladır, kısacası olmaz diyorum.

ya bide bu motoru kullanırken bi yerde inme ihtiyacı duydun kahvete bakkala vb. gideceksin diyelim ozaman tekerlekli sandalyeyi nerden buluyosunuz

Gördüğüm kadarı ile atv.ler tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun değil. Öncelikle bayağı yüksek, transfer çok çok zor.
Ayrıca oturma acısındanda tehlikeli yanlarda barları yok. Belki özel düzenlemelerle bu sorun çözülür ama dediğim gibi yüksek.

arkadaşlar atv gerçekten üst modelleri alırsan iidir fakat ufak modelleri beş para etmez
ben 12 sene molyet kullandım masrafı kendini kaç takla attırdı :( fakat mopet motorunu söküp kap uydurdum 4 senedir masrafsız kullanıyorum hemde hanım 2 çocuk rahatlıkla gidiyor sürati çekişi va yakıtı şüper 250 km ye 9.5 tl lik benzik yaktı süper bence tavsiye edecekseniz böle bi arac tavsiye edin skyjet kap mükemmel bi kap 125cc

dediğim gibi ben atv kullanıcısıyım şuna kadar hiç takla atmadım gayet herşey süper engelleri aşıyorum engel yokkkk.

^^umut^^;
atv nin 50 cc ve 100cc modelleri vardır 50 cc (5 yaş ve 16 yaş içindir)
100cc ve 350cc ve üzeri modeller atv ler ise (17 yaş ve üzeriler içindir)
isterseniz kendi fiziksel yapınıza göre atv motoru dizayn ettire bilirsiniz.

arkadaslar ben omurilik felciyim ve 2 yıldır atv kullanıyorum cok seviyorum hele yasadıgın yer kücük bir yerse süper oluyor.

arkadaslar ben bir durumu izah etmek istiyom atv motoru kullanıyorum ama ben ayaga kalakabiliyom yardımlı onun icin binip inmesi benim icin kolay oluyor.kafanız karışmasın her omurilik felci atv motoru kullanamaz.

seyithan;
aynen katılıyorum bende destekli yürüyen birisiyim atv kullanmak bir ayrıcalık ve muhteşem bir zevk engelleri ortadan kaldırıyorrr :)

PARAPLEJİ 27;
arkadaşım eğer destekli yürüye biliyosan veya felç sen denge problemin yoksa çok rahat br şekilde binersin yakıtta hiç bir problem yok aksine yakıttaa çok cimdir 7.5 lt benzinle ben 10 gün geziyorum hesapla artık arkadaşım.

mc-trazy malesef yürüme bende yok. tabi ki destekli yürüyebilenler için iyi olur.

2 bacağını da kullanamayanlar için atv ye geçmesi ve kullanması zor görünüyor.Sıkutır veya sandalye daha rahat kullanım açısından...

Berat06 Arkadaşıma bir sorum olacak,Bana hangi A T V önerirsin küçük ramörkle kulanacagım yük cekmek istiyorum? İkinci el alacagım....

atv dedinmi işde bana soracaksın

ben %70 engeliyim. atvler çok kulanışlı 150 likleri ortalama yakıtları gm de 250 kr yakar ben hem tamirçisiyim hem kulanıçıyım süper araç otomatiklerin yakıtları bu manueler biraz daha az yakar ama kulanması zor bende kanuninin ofrayıdı var plakasız sıfır fiyatlarıda 3650 lira dağ tebe gezersin çok süper bişey anlatılmaz yaşamak lazım ben bir de remork yapdım 200 kilo yük cekiyor. araçın üzerine iki kişi rahat bir şekilde bine biliyorsun iki kişiyle çıkmayacağı yer yok deyebilirim kolay devirmez kulanma kuralarına uyduğun zama süper diye bilirim frenlerinin ikiside elden fabrikasyon arka disk ön tanbur sağlam fren sistemi var bundan önçe 110 vardı bende o yarım otomatikdi ben çok menmunum hele köy yolarında erazide bitirim sorusu olanın sorusunu cevaplarım ertanbanoz55@hotmail.com

atv arazi aracıdır benim bildiğim yokuşta ters dönmek mi eğer sen yokuşta önünü kaldırmak istesen bile zar zor ters dönecektir atv modor hehir içinde kolaylık arazide ise doymsuz gerçekten tüm engeli kaldıran bi araçtır sağlıkllı insanların bile yürümekten ç.ekindiği yerlerde bu motorlar ile rahatlık la gezinebilirsiniz :9

evet arkadaşlar. atv motorlar tekerlekli sandalyeliler için bek uygun deyil bu araçın üstünde dengeli durabilmek çok önemli tekerlekli sandalyeden transferi zor yüksek araç ama kendine güvenenler için çok güzel belden engeliler bu araçı zor sürer araçın üzerinde sıkı dura bileceksin bunuda demiş olayım benim engelim ayaklarımdan olduğu için bek sorun yok tireksiyon kontroli üç tekerden ağırdır bilgilerinize sorsu olanın sorusun cevaplarım ertanabanoz55@hotmail.com

RK.209
Berat06 Arkadaşıma bir sorum olacak,Bana hangi A T V önerirsin küçük ramörkle kulanacagım yük cekmek istiyorum? İkinci el alacagım....

RK 209 arkadasım 150 cc otomatik vites senin işini görecektir ...(not: atv motor almak isteyen varsa 2 el elimde mevcut otomatik vitesi 2010 model satıcam motorumu ilana bakmak isteyen özelden ulaşsın ankara tercihimdir) :)

arkadaşlar denge problemımız var normal 3 tekerleklı motorların koltugu uyarlanabilrmi bu araclara

Üst Alt