Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ATV Motorları engelliler için çok uygun...

utv diye geçen atv ler var 660 cc çoğu fiyatıda pahalı bunun için 150 cc veyaa 200 cc fiyat düşer belki onlar koltuklu ve otomatik tam omurilik felçlileri için uygun

atv motorunu herkes kulanamaz...akülü araçlar gibi ön tarafı boş değildir ve ayağınızı raahat kaldıramıyorsanız binemezsiniz...ancak atv motorlarına akülü araçlar gibi koltukta yapılıyor,yani geri yaslaanbilirsiniz ve emniyet kemeride takabilirsiniz.bende yuki marka 150 lik var.ben kas hastasıyım ayaklarımı rahat kullandığım için biniyorum sorun değil.ancak ayaklarını kulanamayanlar bu aracı kullanamaz,fren ayaktan olduğu için.

slm arkadaşlar. bende engelliyim 8 yıldır motosiklet kullanıyorum H sınıfı ehliyetim var. atv engellilere uygun araç degildir. agırdık çok yakar masraflıdır.
facebook ta kullandıgım motosikletlerin fotolar var. size yardımcı olmak isterim çünkü biz engelliler için bu araçlar çok büyük nimettir. facebooktan
MUSTAFA UÇKUN olarak ekleyin beni

koltuklu atv lerinizin resimini ekleme imkanınız varmı

Bunlar alternatifleri olabilir mi yada işe yarar mı? ATV ve UTV ustalarından cevap alayım lütfen..
m.milliyet.com.tr

akülü gibi joistikle kullanılan tarzda araçlar olsa keşke benzinli falan ? bilginiz var mı

bende almak istedim gittim almaya 4000bin tl cekti alçaktım ama inmem ve binmem çok zor ben omurilik felciyim seviyem yüksek olduğu için denge yok her engelliye uygun değil bence seviyemde t3 t4

üzerime 1.5 tonluk beton düştü t3 t4 omur ilik felciyim atv baktım sandalyeden kurtulmak için samsunda ama çok yüksek hem dengede yok ama arkaya dayanmak için koltuk düşündüm yüksek olmasa alacaktım :(

atv ağır motor üstünde dengeli turmak lazım. atv sürmek için belden engel olmaması gerekiyor

80'li - 90'lı yıllarda mı çocuktun?
Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın?
1.- Arabaların emniyet kemeri, kafalıkları, ve kesinlikle hava yastıkları yoktu.
2.- Ön koltuk tehlikeli değil de eğlenceliydi.
3.- Bebek yatakları ve oyuncaklar renkliydi. Ya da en azından kurşunlu, muhtelif zehirli maddeler ile boyanmıştı.
4.- Prizlerin, araba kapılarının, ilaç şişelerin ve kimyasal ev temizliyicilerinin üzerinde çocuk kilitleri yoktu…
5.- Kasksız bisiklete biniliyordu.
6.- Steril su şişelerinden değil de bahçe hortumundan yada muhtelif başka kaynaklardan su içiliniyordu…
7.- Oyun oynamaya çıkmanın tek şartı hava kararmadan önce eve dönmekti.
8,- Cep telefonu yoktu ve hiç kimse nerelerde gezdiğimizi bilmiyordu. İnanılmaz …
9.- Okul öğlen bitiyordu… Ve öğlen yemeği için evimize geliyorduk.

10.- Bir sürü yaramız, kırılmış kemiğimiz ve kırılmış dişimiz vardı, fakat hiçbir zaman birileri bu yüzden mahkemeye verilmiyordu.Kendimizden başka kimse sorumlu değildi.

11.- Bolca tatlılar ve tereyağlı ekmekler yiyorduk, ve gerçek şekerli içecekler içiyorduk ve hiç kilo sorunumuz olmazdı - çünkü hep dışarda oynardık ,aktif olarak …

12.- Dört çocuk bir limonatayı paylaşabiliyorduk… aynı bardaktan içebiliyorduk, ve kimse bu yüzden ölmüyordu.
13.- Playstation, Nintendo 64, X boxes, Vídeo oyunlarımız, 99 kablolu kanalımız , Dolby surround, Cep telefonumuz, Bilgisayarımız, Internet de Chat odalarımız YOKTU. onun yerine ARKADAŞLARIMIZ vardı bolca!!

14.- Yürüyerek veya bisiklet ile uzakta oturan arkadaşlarımızı ziyaret edebiliyorduk, kapılarını çalıp hatta çalmıyarak içeri girip onları oyun oynamaya çağırabiliyorduk!!!

15.- Evet dışarda, o acımasız korkunç dünyada! Korumamız olmadan! nasıl mümkün oluyordu bu? Tek kale üzerine maç yapardık ve birisi takıma alınmadığında psikolojik travma oluşmuyordu ya da dünyanın sonu gelmiyordu.

16.- Bazı öğrenciler diğer öğrenciler gibi başarılı değildi ve sınıfta kalabiliyordu. Fakat bu yüzden kimse Psikoloğa ya da Pedagoğa gönderilmiyordu. Kimsede Dislexia, konsantrasyon sorunu veya hiperaktivite yoktu, basitçe o okul yılını tekrarlıyordu.

17.- Özgürlüğümüz , üzüntülerimiz , başarılarımız , görevlerimiz vardı …ve bunlar ile yaşamayı öğreniyorduk.

Soru: Nasıl oldu da bütün bunlara rağmen hayatta kalmayı başardık?

Ve daha da önemlisi kendi kişiliğimizi bu şartlar altında nasıl oldu da geliştirebildik?
Sen de bu jenerasyondan mısın?

Şimdiki çocuklar büyük bir olasılık ile bizim yaşama şeklimizi sıkıcı bulacaklar "fakat" bizler çok güzel ve mutlu yaşadık.

Değil mi

atv ağır motor üstünde dengeli turmak lazım. atv sürmek için belden engel olmaması gerekiyor

Uygun fiata alabileceğimiz bir adres ,bağlantı var mı bende ortopedik engelliyim desteksiz yürüyebiliyorum ancak ulaşım sorunum için geri vitesli otomatik bir atv almayı düşünüyorum bu forumun yada burada bulunan arkadaşların bize yardımcı olabilecek bir bağlantı varmı şimdiden teşşekür ederim....

arkadaşlaar firma sahipleri satış elemanı kişiler tabiki çok fazla detay veremezler sebep şatış yapmak satıcı dahi bu motorsiklet i kimlere sataçağının bilgisine sahip değildir.-- KESİNLİKLE ENGELLİYE UYGUN DEĞİLDİR -- ayrıca sıradan kişilere dahi eğitimi gerekmektedir---- virajı--yokuş çıkışı -iniş aşağı konumuda ki ters yönde hareket ettirerek kullanması gerekiyor ayrıca asfatta sürülemez cadde lastiği taksanız bile---not eğitimini almış bilgi sahibi olarak sizlere duyuruyorum...motorsiklet ilgi alanım saygılar.

dışarıdan bakınca engelli olarak gözükmeyen engeliler için uygundur anca,

milletin umutlarıyla oynamayın 2-3 de satıcı dadanmış buraya atv satacaklar millete, engelli adam atv mi kullanabilir çok tehlikeli normal insan için bile

akülü gibi kontrol edilebilir benzinli ve güçlü sandalyeler lazım.

Üst Alt