Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım, belde platin ve uzursuz bacak sendromu için hangi oranda rapor verilir?

izmirfatihi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi için başvuru yapacağım.
Astım hastasıyım ayrıca 3 ay önce bel kayması ameliyatı oldum. L2.L3.L4 lomber bölgeye 6 vidalı platin takıldı. Aynı ameliyata dahil olarak 2 fıtıklı bölge ameliyat yapıldı. Vertabre diskin birinde disk kırığı var. Doktorum 6 ay istirahat önerdi.
İstirahat sonrası ağır iş yapamaz raporu vereceğini söyledi.

Ayrıca bacaklarım da refleks kaybı var. Irsı olarakta huzursuz bacak sendromu hastalığım yüzünden de geceleri uyku saatlerim düzensiz ve günde 2 - 2,5 saat kadar uyuyorum.

Bu rahatsızlıklarımın toplamında ne kadar engelli oranı alırım.

Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Belindeki platinlerden oran alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Alt ekstremede ftr muanesi ile güç kaybı mevcutsa alabilirsiniz. Benimde omurga kırığina bağlı t11 den l2 ye kadar vidalı platin var 8 puan alabidim :) eskisi gibi rapor almak kolay degil galiba

Benim belimde L1kompresyon kırığı faktörü var 4tane platin takılı 2014te %25 heyet raporu aldım.

İki gün oldu heyet doktorlarına görünmeye başlayalı. Şimdiye kadar göründüğüm göğüs doktoru astımdan %20, kbb sol Kulaktan %4 verdi. Nöroloji doktoruna girdiğimde bana felç varmı diye sordu. Hayır yok diyince biz felçli hastalara bakıyoruz dedi ve rapora sağlam yazdı. Kendisine huzursuz bacak sendromu hastalığım var diyince, yine aynı cevabı verdi. Bunun üzerine sağlık kuruluna gittim, ordaki yetkiliye durumu izah ettim. Bu şekilde olacaksa başka bir hastaneye gitmek istediğimi söyledim. Kendileri işlemlerin başladığını. Bu raporun çıkması gerktiğini, yalnız heyet gününde o doktoru yazmayacaklarını başka bir doktor yazacaklarını o doktora hastalığını söyleyebilirsin dediler. Beyin cerrahi doktoru da mr. istedi belimdeki rahatsızlıktan dolayı bakalım sonuç ne olacak.

ortopedi doktoruna neden gitmedin arkadaşım platini ortopedi takmadımı vede amaliyat oldugun hastaneden almayı deneseydin .bende 1998 yılında skolyozdan oldum omirilik egrılmesi belimde boydan boya platin var . 3 hastane gezdim biri %15 verdi digeri %23 verdi en son hastane %25 verdi sonra gögüs hastalıklarında %20 alaildim ancak toplamda %45 yapıyor bu hastalık oda heyette %39 düsürüyolar %50 geçmen lazım arkadaşım

Nöroloji vermez zaten beyin cerrahiden alabilirsiniz belinizdeki kısıtlılıktan dolayı .ftr ye de gözükün .ortopedi beyin cerrahinin görüşü uygundur der zaten.

Beyin cerrahi oran veriyor mu beldeki platinden dolayı emin misiniz ? Ortopedi 8 veya 9 oran verir bu durumda

Ahmedkilicc Zaten Beyin ve Sinir Cerrahi bakıyor bu hastalığa. Ortopedi 8 veya 9 oran verir bu durumda demişsin eminmisin. Kesin bilgimidir.

Omurga problemlerine evet beyin ve sinir cerrahi bakar oranı da beyin cerrahi verir.ortopedinin işi kırık çıkık alçı işi dir.

Bugün beyin cerrahi doktoru belimdeki platin ve fıtıklardan dolayı %9 + %3 = %12 oran verdi. Heyet için randevu tarihini bekliyorum. Heyete girdiğim gün huzursuz bacak sendromu hastalığımı tekrar dile getireceğim. Bu hastalığımın teşhisini şu anda raporu çıkartmak istediğim hastanenin nöroloji doktoru koymuştu. İlacımıda o doktor yazmıştı. Lakin doktor şu anda Eskişehire tayin olmuş. Hastanenin kayıtları 3 ayda bir siliniyormuş. Ben onuda anlayamadım nasıl silinir diye. İlacı mı ilk alırken reçeteyle amıştım fakat daha sonraki aldığım ilaçları ucuz diye reçetesiz aldım. İlk aldığım receteli ilaç 2014 senesindeydi. Eczaneden kullandığım ilaçların listesinde 2015 senesindem önce olduğu için görünmüyor. Yani şu anda ispat açısından dolayı biraz zordayım. Heyete gireceğim gün bu durumu anlatacağım. Fakat kabul etmeme durumu oluşur diye korkum var. Bu durumda heyete giderken durumu anlatan bir itiraz dilekçesiyle gitmemde fayda olurmu. Daha öncedende yazdıgım gibi heyet muayenesi için girdiğim nöroloji doktoru biraz ters adamdı. Sağlık kuruluna doktor için itiraz ettiğimde bana heyete gireceğim gün o doktorun heyette olmadığı bir güne randevu vereceklerini söylediler. Heyete çıktığın gün öteki doktora durumunu anlatırsın dediler. Şu anda aldığım oranlar, astım %20 belimdeki rahatsızlıklar %9+%3=%12 sol kulak duyu kaybı %4, toplamda ki oranım % 36 yapıyor şu an . huzursuz bacak sendomundanda oran alabilirsem listede %10 verildiği biliyorum. O zaman toplamım %46 oluyor. Balthazar hesabına göreyse% 44 lük bir oranı yakalıyorum hayırlısıysa inşallah. Eğer bir aksilik çıkarsa 6 ay sonrasında tekrar başvurumu yenileyeceğim. Bu bana biraz da alt yapı oldu. Şu an daha bilinçliyim bu konularla ilgili. Sonucum neticelendiği zaman sizleri bilgilendiririm arkadaşlar.

Üst Alt