Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

Sınıfa slayt sunma ödevimiz var ama ben çok korkuyorum aklıma söyleyecek bir şey gelmez diye. Bir şey hakkında genel olarak az konuşurum ve ufak bir heyecanda kilitlenir kalırım. Ödev için bu yeterli gelmez hoca azarlar diye korkuyorum.

@Pickle,

2 sene önce stajda aynı bu şekilde düşünüyordum. Danışman öğretmen 3 dakika için böyle olduysanız geri kalan 30 yılda ne yapacaksınız dediği anda kendime geldim :)

Tavsiyem slayttaki materyale iyi hazırlan, takılacağını düşündüğün yerler hakkında kısa notlar al. Bir de kafandan önden prova yap; ne şekilde başlayacağına, nerelere özellikle vurgu yapacağına ve sonunu nasıl getireceğine dikkat et yeter.

Elimden geleni yapıcam. Yapamazsam da problemli olduğum bir kez daha kanıtlanır.

-Teşhisim yüzünden staj yerimin değişmesi
-Stajda hiç soru sormuyorsun demeleri
-Hocanın durup dururken hastalığın ne dilekçe verdin mi demesi
-Sosyal projede katılım sağlayamamam

Bu tarz şeyler biriktikçe ve sürekli yaşandıkça kendimi işe yaramaz hissediyorum. İş hayatında aşırı stresten psikoz olmaktan korkuyorum.

Doktoru ikna etmek kolay olsa hiç düşünmeden geçmeyi isterdim invega ya 9 mg çok iyi geliyordu bana.

@Probiotic, şu an hangi ilaçları kullanıyorsun ve neden doktor ikna olmuyor? Ben doktordan ilaç rica edince yazdı.

@Pickle,
Şu an 30 mg abilify 15 mg rexapin 300 mg clonex kullanıyorum.Bana da rica da bulununca yazan doktorlar oldu ama bazıları yazmıyor,kaprazdi adlı bir ilaç var yeni onun etkisini merak ediyorum.

@Probiotic,
Benim ana ilacım Rexapin 10 mg onu kesintisiz kullanıyorum ama Paligis 3 mg'ı arada bırakıyorum. Abizol 5 mg yeni eklendi, duruma göre doktorun kararıyla bırakabilirim ama beni bir yönden iyi anlamda etkiledi.

Kaprazdi'nin çalışma mekanizması Abizol(abilify) gibi yanlış bilmiyorsam. Ben abizol istedim doktordan.

@Pickle,
Geçmiş olsun rexapin de iyi ilaç,iyi etkilemesine sevindim,ledason un etkisi daha çok benziyor dedi doktor abilify ile,kaprazdi daha farklı etki ediyor olması lazım.

@Pickle, abizol yan etkilerini soruyordun bir ara uyku zorluğu ve iştah artışı yaptı bende o yüzden elveda abizol diyorum .

@creatinonofworld,
Bugün neredeyse ilaçları bırakmaya karar vermiştim. Sonra aklıma emeklerim geldi. 1 yıl hazırlandım, 1 yıl okudum, 1 ay hastanede staj yaptım. Kendi emeklerimi çöp edecek kadar aptal değilim. Anne babam da okumam için masraf yaptı.

Bırakma kararımın sebebi iyi olduğumu ve ilaca ihtiyaç duymadığımı düşünmem.

@Pickle,

işte beyin oyun oynuyor bende bazen öyle düşünüyorum iyiyim ilaca gerek yok diyiyorum

@Pickle, Ben ne zaman bıraksam hastalığım tekar oluştu. 3 kere bıraktım 3 kere oluştu. Senin ilaçların ağır değil. Bence bırakmak için bir sebebin yok gibi doktor bırak diyinceye kadar kullanmaya devam edebilirsin bence. Kafaya göre bırakmak tehlikeli.

Mesela ben 2007 den beri psikiyatrik ilaç kullanıyorum kaç sene geçmiş hastalık iyileşmemiş bundan sonra da iyileşmez demek ki kronik

Ben insan mıyım yoksa başka bir bilinç formu muyum emin olamıyorum. Geçmiş deneyimlerimi sanki başkası yaşamış, başka bir boyutta başka bir paralel evrende yaşanmış onlar ve bir hata yüzünden onlar hafızamda. Şu anki hayatı gerçekten yaşıyor muyum, gerçek değil gibi.

Ben de duyduğum bir sesi seneler önce kaybettim.Geri dönmüyor ve zihnen yalnız kaldım.Bir şekilde gelecekte o kişi olup bir şekilde iletişim sağlar mıyım merak ediyorum.Zaman makinesine gerek duymadan müdahale etmek gibi.

@NewDay, reenkarne olman lazım, belki reenkarne olacağın kişinin sesini önceden duyuyorsundur. O ses başka bir boyuttandır ama. Zaman makinesi değil boyut kapısı lazım.

@Pickle,
Belki dedim görüntülerimi toplatabilirsem büyük adam olup iletişim kurabilirim.Tabi öyle bir yetkili makama gelme şansım çok az.Bilgisayar hacklendiğinde baya not tutulmuştu bilgisayar da inceleyemedim.Günlük niyetine bakacaktım.Kuş cıvıltısına kadar detaylı not vardı.O da gitti.

@Pickle,
Geçen günlerde bana akıl veriyordun nasıl bu hale düştün. Gözlemlediğime göre çok sık atak geçiriyorsun. Artık yazdıklarına şaşırmıyorum. Çünkü yazdıklarına bakarak atakta olduğunu anlıyorum.

@Pickle,

Fırından pasta alıp parasını ödemeden çıkman hastalığınla cebelleşen beyninin o anki yapacağın şeyi sana unutturmuş olması.Doktorlara bakarsan her bir hareketin tıbbi ilacı var.Bu tam bir saçmalık.Arkadaşınla görüşmek istemiyorsun diye ilaç yazmakta ne demek?
Bu maneviyatsızlar parayı ilaçtan götürdükleri için ve maneviyat sıfır olduğu için yapıyorlar.Neyse...
Birde manevi alemin gerçekleri var.Bunların hepsine hastalık dersek ALLAH bir daha nasip etmeyebilir.Sen atak dönemlerinde kendini paraya ihtiyacı olmayan biri olarak görürsün ve senin dışındaki herkesten manevi olarak üstünsündür.
Bizlere maddiyat dünyasında,paraya ihtiyacımız olmayan cennetini de böyle hastalık zannettiğimiz bir zamanda yaşatıyor.Ki O'nu analım ve cezadan çok mükâfat verdiğini,bir gün çalışmadan yorulmadan para vermeden istediğimiz herşeye sahip olacağımızı bizlere böyle müjdeliyor.
Ne mutlu sana ki ALLAH sana gideceğin yerin Cennet olacağını şimdiden müjdelemiş.
Aslında bu dünyayı yöneten şeyin maddiyat değil ALLAH'ın kendisi olduğunu ve nasip ettiği kullarının yani bizlerin o göremediğimiz hislerimiz olduğunu bizlere böyle,
Kendi güzelliğine yakışır bir şekilde gösteriyor.
Senin adını taşıyan Cennetin hayırlı olsun kardeşim

Bugün çok gerilince canım ilaç istedi. Evde fazladan duran Risperdal ı ikiye bölüp içtim 1,5 mg. Hafif uykum geldi iyi oldu

Doktor bana 1 ay önce Abizol 5 mg yazmıştı.

Sabah içiliyor. Aynı saatte içemiyorum, üniversite okuduğumdan farklı saatlerde kalkıyorum.

Dün psikiyatriye gittim, Abizol'ün dozu arttı 10 mg oldu.

Psikologla da görüştüm içe kapanıklığım için. Kendini bu konuda kasma dedi gönderdi. Ben bu konuyu herhangi birine söylesem o da böyle derdi. Psikolog diye gözümüzde büyütmemek lazım.

Üst Alt