Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

ters yerde mi durdun , robot gibi durduysan ondan demiştir ,boşluk varsa yanaşmamışındır

Sosyal fobiye iyi gelen ilaçlar var, ben de bunlardan birini kullaniyorum ve bende ise yaradi. Hayatimda ilk kez iş gorusmesine katildim ve sonucu o kadar umrumda degil, hayirlisi diyorum. Demem o ki senin icin de uygun ilac bulunabilir. Tavsiyem, tedaviyi duzenli surdur, doktorundan en iyisini talep et, gerekirse degistir doktorunu. Tabii ilaclardan fayda saglanabilmesi icin tedaviye yanit vermen gerekiyor. Bu bir miktar senin elinde olan, bir miktar olmayan bir sey. Tedavin iyiye gittikce eminim sosyallikten zevk almaya bile baslayacaksin, daha cok sosyal olmak isteyeceksin. Hastaligin getirisi bu maalesef, ice donukluk. Sosyallik ve insan sevmeme akimlari (mizantropi) saglikli degildir.

her şey için ilaç yazılırsa o beyindeki reseptörler ne hale gelir , hayatta herşey olur kaza bela olur itiş kakış olur her travmada bas ilacı çözüm bu mu

@Samarra, bu halin daim olsun. Bana doktor abilify yazdı ama boşuna içiyormuşum gibi geliyor.

Dün gece uyumaya çalışıyorum, kafamda insanlar benimle konuşuyor. Her saniye konuşuyorlar. Gerçek sanıp düşünceyle cevap veriyorum ben de. Bazen iki kişi karşılıklı konuşuyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Rexapin'e ek olarak Paligis ve Abilify'ı bir süre kullandıktan sonra gerçeklikle bağım kuvvetlendi onu farkettim.

Abilify'ı rapora ekler mi yoksa sosyalleştirmedi diyip bıraktırır mı acaba. Beni iyi yapan Rexapin+Paligis mi yoksa Abilify da işin içinde mi? Bunu bilemeyiz çünkü ben Paligis'i uzun uzun kullanmıyordum.

Abilify'ı artık akşamları alıyorum. Diğer ilaçlarla birlikte içtiğim için uyuyabiliyorum.

@Pickle, Sen bir ara baya kopmuştun gerçeklikten bu spiritüel uğraşlar herkes gerçek değil flan diyordun. İyileşmene sevindim.

İyi falan değilim, 40 dakika boyunca ses duydum. Konuşulan konu sürekli değişiyor, sesler de değişiyor.

Hadi ilk kez yaşadığımda ilaçları eksik içmiştim, bu ne şimdi?

@Pickle,

İlacı içmediğinde dengenin bozulması sebebiyle yeniden dengeye oturması için bir sürenin geçmesi gerekir çoğu zaman. Yani birkaç doz ilaç içmediğinde en az 10 gün risk altına girmiş olursuz. İlacı düzenli kullanmak çok önemli. Daha uzun süreli ilaç bırakmaksa zaten her şeyi batırır. o zaman yeniden stabil olmak için aylarca eziyet çekmen gerekir...

@Pickle, İlacın sürekliliği gerekli sen kendi kafana göre doz ayarlaması yapıyorsun kendi kafana göre bırakıp kullanıyorsun ne bekliyorsun ki? Doktor ne dediyse her gün iç işte.

@Ahmet T,
2 yıldır içmediğim gün olmadı. Son günlerde de bırakmadım aslında, eksik içtim.

2 gün önce karaltı görüp çığlık atarak uyandım. Stresli falan da değilim oysaki.

Dün gece sesler benim düşüncelerim, hayatım hakkında yorum yaptılar. Daha önce hep rastgele konularda saçmalıyorlardı.
Sesleri dinledim, fikirlerini önemsedim.

@Tyler D.,
Bazı sesler tanıdığım insanların sesleri oluyor, bazılarını tanımıyorum. Sesler değişiyor, sabit ses yok.

@Pickle,
Bence normal hayatını bozma.Her insan yeterli sessizlik olunca ses duyuyormuş.Bir mucize olacaksa piyango numaralarını versinler.

@Pickle,
İlacın dozu artarsa belki biraz rahatlarsın doktoruna söyle bence.

Birde kafana göre ekleme , çıkarma ,eksik içme falan yapma beyin nörotransmitterleri psikoz gibi hastalıklarda hassaslaşıyor en ufak bir değişiklikte semptomlar da ya ortaya çıkıyor yada şiddetleniyor. Doktor demeden ilaçlarınla oynama bence.

@KırıkZihin,
Tam bir psikatri doktoru gibisiniz bundan öte açıklama yok. Siz kesin insan psikolojisi okudunuz veya okuyırsunuz hocam hangi üniversite

@Mustafa _10,
Bende 7 yıllık psikoz hastası olduğum için bu gibi durumları çok deneyimledim ve araştırdım hatta onlarca makale okudum bu hastalık hakkında ilaçlar hakkında haliyle biraz farkındalık oluyor .

Geçen hafta staj yerinde çöpün yerini soramadığım için mutfağa gidene kadar çay bitene kadar bekledim.
Yurtta insanlarla muhatap olmaktan çekiniyorum. Koridorda hiçkimse olmadığında çıkmaya çalışıyorum. Kahkaha sesi geldiğinde yine hata yaptım kesin diye düşünüyorum. Kahakalar dışarıda olursa görünüşümde bir problem var herhalde diyorum.
Bilgisayar dersinde insanlardan yardım istemeye çekindim.

@Pickle sosyal biri olmadığım için çekingenlik bende de oluyor.Kurstayken diğer kursiyerlerle konuşmaya başlamakta zorlanıyordum.Ben de tuhaf göründüğüme dair düşünceler oluşuyor.
Eskisi kadar sık olmasa da dışardayken fotoğrafımın çekildiğini düşünüp kendimi rahatsız hissediyorum.Bu sıralar dışarıya çıkmayı da istemiyorum ama yine de yürüyüş olsun diye kendimi zorluyorum.

@Hanlı, ben asosyal olmama rağmen bende kaygı olmuyordu. Ben abilifydan şüpheleniyorum. Ne zaman doz 10 mg'a çıktı, o zaman kaygım arttı. 2 gün bıraktım, sesler başladı.

Abilify ben de kullandım Abizolden devam ediyorum kaygı artışı gibi bir durum olmamıştı.
İlaca yeni başlayınca sizde yan etki yapmış olabilir.Doz artışlarında ilk zamanlar zor olabiliyor.Sabretmek lazım.Şu an devam ediyor musunuz ilaca ?

@Hanlı,
Kullanıyorum. Doz değişeli 3 hafta oldu. Ben bu ilacı sosyalleşeyim diye kullanıyordum daha beter etti.

Üst Alt