Benimde sağ bacak polio sekeli ve uzun yürüme ortezi kullanıyorum, 8 yıldır devletin beni mecbur bıraktığı tertibatı sıhhatli kullanamadığım için söktürdüm ve yaklaşık 200 bin km yi tertibatsız katettim, tertibatsız haliyle çok daha sıhhatli ve rahat kullanıyorum... Ve sadece muayeneden geçmek için takıp söktüğüm demonte tertibatı trafikte kendi güvenliğim ve başkalarının güvenliği için kullanmamaya devam edeceğim, cezası her ne olacaksa bile kullanmayacağım...
Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi vergi indirimi sadece tertibata endekslendiği için çok rahat otomatik vites kullanabilecek arkadaşlar yıllarca manuel vitese zorunlu bırakıldılar... Daha yeni yeni otomatik vites te bazı engelliler için tertibat sayılmaya başlandı ama sorun adam akıllı ortadan kalkmadı, Gayet net şunu söyleyebilirim, bu ülkedeki bir çok engelli tertibatsız araç kullanabilir (ki bunu sorumlu devlet insanlarının zihnindeki sınırların ötesine taşıyamadık bir türlü) ve bütün engelsiz ehliyet sahipleri tertibatlı bile olsa engellilerin araçlarını kullanabilirler...