Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımın özel tertibatını söktürdüm, öyle kullanıyorum. Sorun çıkar mı?

leventxxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol bacakta polio sekeliyim. Sağda problem yok. Elden kumandalı araç kullanabilir raporu üzerine araç aldım. (otomatik fites alırken indirim olmaz demişlerdi. O yüzden normal manuel aldım) aparatı taktırdım resmi işlemler tamam(lamışlar). Araca bindim sol elden kumanda(debriej)de... Sağ el fiteste... Direksiyonu kim tutacak...:) ne olacak halim..şimdilik aparatı sökmüş normal şekilde kullanıyorum. Ama yarın bir kazaya karışsam ne olcak

Ben 2 kez araç aldım ikiside otomatik ve üzerine aparat yapıldı ..ah ah şu o onu bu bunu dediyi bırakın bakın artık ötv servisleri kuruldu vergi dairelerinde gidin istediğinizi sorun danışın en doğru güvenilir bilgiler orada kimse size neden geldiniz demiyor yardımcı oluyorlar bundan sonrası için aklınızda olsun :)

Aparat olmadan gezmeyin siz o indirimi araca aparat takıldığı için hak ettiniz sonucu sizi dahada çıkmaza sokmasın

Normalde yakalandığınızda arabanın bağlanması lazım, ancak böyle kullanan arkadaşlarım var ve bir sorun yaşamadılar.

Kaza yaptığınızda sorun çıkar araç muayenesine gittiğinizde sorun çıkar polis çevirmesinde anlaşılırsa sorun çıkar cezası ne olur derseniz cezası büyük olur tahminim

Benimde sağ bacak polio sekeli ve uzun yürüme ortezi kullanıyorum, 8 yıldır devletin beni mecbur bıraktığı tertibatı sıhhatli kullanamadığım için söktürdüm ve yaklaşık 200 bin km yi tertibatsız katettim, tertibatsız haliyle çok daha sıhhatli ve rahat kullanıyorum... Ve sadece muayeneden geçmek için takıp söktüğüm demonte tertibatı trafikte kendi güvenliğim ve başkalarının güvenliği için kullanmamaya devam edeceğim, cezası her ne olacaksa bile kullanmayacağım...

Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi vergi indirimi sadece tertibata endekslendiği için çok rahat otomatik vites kullanabilecek arkadaşlar yıllarca manuel vitese zorunlu bırakıldılar... Daha yeni yeni otomatik vites te bazı engelliler için tertibat sayılmaya başlandı ama sorun adam akıllı ortadan kalkmadı, Gayet net şunu söyleyebilirim, bu ülkedeki bir çok engelli tertibatsız araç kullanabilir (ki bunu sorumlu devlet insanlarının zihnindeki sınırların ötesine taşıyamadık bir türlü) ve bütün engelsiz ehliyet sahipleri tertibatlı bile olsa engellilerin araçlarını kullanabilirler...

Üst Alt