Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımdaki donanımı çıkartsam cezası var mıdır?

münadi

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Benim ehliyet kodlarım 10.02 otomatik vites ve 35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazı muayeneden sonra 35.04 ü söktürsem bir cezası olur mu acaba

kim dedi kardeş

35.04 ve 40.11 kodlarına ihtiyacım yok. Nasıl itiraz edip sildirebilirim.

Bir de nasıl itiraz edip sildirebilirim

2002 Yılında düz vites ( Oyıllarda otomatik vites aparat yerine geçmiyordu)araç aldım ve debriyaja bağlı bir aparat taktırdımfakat bir türlü kullanamadım söküp attım.5 sene bu şekilde aparatsız kullandım artık şansmı dersin uygulama eksikliğimi dersin ne polis sordu ne tüvtürk sordu :)

Fakat herhangi bir kazaya karışmanda aracın aparatsız kullanıldıgı ortaya çıkarsa ceza alırsın ve haklı dahi olsan haksız çıkarsın demedi deme :)

Allah kimseye kaza bela vermesin....

polis te tuvturk te aparata bakmıyor. bu arada münadi Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazı olarak ne taktırdın nasıl bir tertibat oluyor bu

dyt

Direksiyon topuzudur muhtemelen, benim direksiyon topuzu :) Muayeneden sonra söktüm bütün aparatları, derdimi anlatamadım ben kodlar yazılarken illa olacak dediler. Otomatik vitesli aracın vitesi sola alınacak dediler düşünün güzel ülkemin teknolojisini... :eek:

bugune kadar hiç bir polis çevirmesinde aracımın özel doanımı varmı yokmu kontrol edildiğini hatıralmıyorum onu geçtim satttığım aracın terdibatını çıkarmıştım ki bu tertibat ruhsata işli idi ama ne trafik kontrollerinde nede araç muayenesinde hiç sorun yaşamadım ..
benim şahsi fikrim şudur bu tertibatlar araçları daha rahat kullanmamız için yapılmıştır ama aracı kullanırken olumsuz etkileri var ise ve aracın gaz fren kontrolunu iyi yapıyorsanız çıkartmak daha mantıklı olur ..

Üst Alt