TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    dyt Avatarı

Son Giriş
    19.12-2018
    Saat
    15:06
    Yaşadığı Yer
    HER YER
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    9

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Yazılan tertibat koduna itiraz eden var mı? Prosedür nedir?

Üye
    Sky_Walker Avatarı

Son Giriş
    02.01-2019
    Saat
    14:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    5

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @dyt
    Ben etmiştim.
    Prosedür:
    1-) İl Sağlık Kuruluna gidip itiraz ediyorsunuz. Size itiraz ettiğinize dair bir dilekçe dolduruyorlar.
    2-) İl Sağlık Kurulu sizi bir hastaneye yönlendiriyor ve baştan Aile Hekimi(hastanenin bünyesinde Aile Hekimliği bölümü oluyor) - ordan ilgili branş doktorlarına görünüp, kurula giriyorsunuz. Hastane evraklarınızı İl Sağlık Kuruluna yolluyor.
    3-) İl sağlık kurulu sizi arayıp şu gün randevunuz var deyip çağırıyor, siz de gidiyorsunuz. Tekrar kurula giriyorsunuz, sizi kurulda konuştururlarsa ne güzel, derdinizi anlatıyorsunuz, ve itirazınız haklı bulunursa tertibat kodu kaldırılıyor ya da değiştiriliyor.

Süreç böyle... çok saçma bir süreç, çünkü siz hastanenin verdiği rapora değil, il sağlık kurulunun verdiği tertibat koduna itiraz ediyorsunuz, ama bununla ilgili bir yönetmelik düzenleme olmadığı için, süreci sanki hastanenin verdiği rapora itiraz ediyormuşsunuz gibi yorumluyor saçma insanlar. Hastaneye gidince, ordaki doktorlara ve heyet başkanına durumu anlatın(önceki hastanenin kararına itiraz etmediğinizi, İl Sağlık Kurulunun verdiği tertibata itiraz ettiğinizi ve bu tertibatı da yine İl Sağlık Kurulunun düzeltmesi gerektiğini açıkça belirttin), size yardımcı oluyorlar.

İlgili başlık:

https://www.engelliler.biz/forum/oze...ml#post1747449

Üye
    dyt Avatarı

Son Giriş
    19.12-2018
    Saat
    15:06
    Yaşadığı Yer
    HER YER
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    9

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    aslında sağlık bakanlığının nisan 2017 de çıkardığı kitaba göre tertibat koduna itiraz edenleri en yakın il sağlık müd. ne sevk ediyorlar. orda da tertibata itiaz edersen bölgene göre hakem hastanelerin sürücü komisyonuna sevk ediyorlar.

Üye
    Sky_Walker Avatarı

Son Giriş
    02.01-2019
    Saat
    14:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    5

Saçmalık kısmen düzeltilmiş. Ama yine de devam ediyor.
    Benim araç kullanamayacağımı, direksiyonu kavrayıp kavrayamayacağımı bir doktor asla bilemez, doktor sağlık durumuna göre yorum yapar. Mevcut kurullara ek aşağıdaki uzmanların da katılması lazım:
    1: Araç Teknik Uzmanı - Kişinin engelinden dolayı teknik yetersizliği varsa onu nasıl yönetebileceğini söylemesi için( makine mühendisi bunu bilmez, o sadece teknik proje yapar)
    2: Sürüş Uzmanı - Bir kişinin araç sürüp süremeyeceğini en iyi bilecek kişidir
    Ayrıca her kurulda sürüş simülatörü olmalıdır, ki buna göre kurulda yapılacak deneme ile kişilerin araç kullanıp kullanamayacağı uygulamalı olarak da görülebilir(direksiyon tutuşu, sağ ve soldaki aparatların kullanımı, vites ve pedal kullanımı vs...).

Bunları yapmak zor değil, ben bunları itiraz sırasında kurul başkanın yüzüne de söyledim, ama inatla bana ek tertibat vermek için yırtındı("Bana işimi öğretme" dediğinde, "O zaman siz de makine mühendisinin işini yapmaya çalışmayın" dediğimde kadının suratı düşmüştü, çok acıdım kadına).

Bu ülkede amaç çözüm değil, çözümsüzlük. O yüzden fazla beklentim yok, "Ne kadar az hakkımız yenirse, o kadar iyidir" mantığını yerleştirme çalışıyorum kafama(gönül hiçbir hakkın yenmesine razı olmaz tabi).

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Sky_Walker bilgilendirme için teşekkür ederim. Ekleyecek sözüm yok. Küfür...