Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort yetersizliği 2. derece özür oranında klas 1'e mi 2'ye mi girer?

Hasan Günal

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aort yetersizliği 2. derece, özür oranında klas 1'e mi 2'ye mi girer. EF %55-60 arası.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Zaten sıkıntı şu: Oran cetvelinde klas 1 ve 2'deki kısımda "aort yetersizliğinde >% 55" ibaresi görünüyor. O zaman ayırt edici nokta ne, bunu anlamıyorum. EKG çekildim, üzerinde yazanlar şunlar: Vent rate: 76 BPM. PR int 173 ms, QRS dur: 93 ms, QT/QTc: 354/385 ms, P-R-T axes: 50 29 43.

Klas 1 NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun
(mitral yetersizliği hastalarında EF>% 60, aort yetersizliğinde >% 55, diğer durumlarda >% 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>% 60, aort yetersizliğinde >% 55, diğer durumlarda >% 50).

İkisinde de yazanlar birbirinden çok farklı.Fonksiyon bozukluklarına göre klas 1 yada 2 oluyor.

Yarın heyete gireceğim, kardiyoloji için lütfen yardım!!!

Arkadaşlar merhaba.
Ben bugün heyete başvurdum. Başka bir bölümden yüzde 30 aldım. Kardiyolog, biküspit aort ve 2. derece aort yetersizliği yazdı fakat oran yazmadı. Oranı Efor'dan vereceğim ama en fazla yüzde 10 alırsın dedi. İki rahatsızlık cetvele göre yüzde 15 yapmıyor mu? Bilgisi olan var mı? Yarın da oradan oran alacağım, hakkımı bilmek istiyorum. Acele yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hasan Günal

Ona doktor karar veriyor doktordan doktora değişir bazıları bir alıyor bazıları aynı kalp damar doktoru bnm damardan 1 hastalığım var ona bağlı damarlarda yüksek akım var ikisini ayrı değerlendirdi mesela

Üst Alt