Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antidepresanı bıraktım ve düşük kalorili diyet yaptım diye olanlar...

dermansiz

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
44
Merhaba,
antidepresanı bıraktım ve düşük kalorili diyet yaptım diye olanlar;

aşırı üzgün ve melankoli oldum alkol alma isteği çoğaldı kız arkadaşımdan ayrıldım takıntı haline getirdim.
iş yerine hediye falan yolladım barışmak için normalde böyle şeyler yapmazdım aşırı yoksunluk hali mi oldu anlamadım

sizce tekrar antidepresana geri dönmeli miyim doktora da danışıcam ama antidepresanı bıraktığımdan beri modum düşük alkol isteğim var kıza sardım çok takıntı yaptım tavsiyelerinize açığım

yok antipsikotik içiyorum zaten ondan yana sorun yok sadece antidepresanı ben istemiştim sosyallik için onu kendi isteğimle bıraktım ama kötü hissettim.

@emrem72,

ama anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz ben zaten psikotik atak geçirdim ve şu an eskisinden bile daha iyiyim 2.5mg abizol kullanıyorum doktor bile sen çok iyisin diyor şanslısın diyor ben dedim ki ama sosyal ortamlarda geriliyorum sesim içime kaçıyor gibi oluyor biraz daha rahat olabilmem için antidepresan yazabilir misiniz çok isteksizim dedim doktor da tabi eklerim dedi daha önce de kullandım ve daha iyi hissetmiştim dedim ben kendim yazdırdığım bir ilacı sonrasında en düşük doza düşerek bıraktım yani hayati riske sahip bir durum değildi bu ama biraz fazla melankoli oldum işte yani aşk olayı falan üst üste geldi diyet yapınca moral iyice bozuldu.

Merhabalar ilaçları bırakıyorum canıma tak etti 130kg yim bedenimi ve tipimi çok değiştirdi psikoz geçirmek lanet olsun ne suçum vardı da hasta oldum bence Allah falan yok boşu boşuna inanıyoruz öyle olsaydı herkes eşit olurdu canıma tak etti ya insanlar da tam adi belki bu hadtalıkların tam çözümğ var ama bilerek çıkartmıyorlar

@dermansiz, Allah yardimciniz olsun diyecegim ama... :( Sizi anliyorum, insan bazen isyan ediyor, tak ediyor canina. Yalniz degilsiniz. Ben de uzun zaman kilolarimi kafaya taktim ama artik umursamiyorum. Kafam rahat olsun yeter diyorum.

@dermansiz,

Selam,

1. hatanız antidepresanı doktorunuza danışmadan bırakmanız olmuş. Belki doktor sizin için doz azaltarak bıraktırırdı veya etkisi daha zayıf bir ilaçla devam ederek bıraktıracaktı.

Düşük kalorili diyet o kadar da kolay ve bilinçsizce yapılamaz zaten; yapılırsa durum ters tepebilir ve sizde de bu olmuş sanırım.

Normal insanlar da bazen üzgün ve melakankolik hissederler; bu durumu hayatın bir gerçeği olarak kabul etmeli ve ona göre yaşamalıyız bence. (sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince karıncalar balıkları... Hayat hep bu dalgalanmalarla geçer; hepimiz için!)

Alkol ve diğer uyuşturucu maddeler sağlığa zararlıdır hele bizim gibi antipsikotik alanlarda bu zarar daha fazla oluyor malesef.

Erkek ya da kadın; kimseyi sizinle arkadaşlık yapmak için zorlamayazsınız. İlerleyen dönelerde yine kız arkadaş edinirsiniz ama önce kendi sağlığınızı toparlamalısınız sanki.

Antipsikotiği bırakmak bizim durumumuzdaki hastalar için en büyük hata olur; bizi normal sınırlarda tutan ve toplum içinde varolmamızı sağlayan en kritik şey bence kullandığımız antipsikotiklerdir. Ve bu ilaçları -gerekliyse- ölene kadar kullanmayı kabul etmeliyiz/edebilmeliyiz.

Elbette 130 kilo olmak bizler için bile çok fazla ve bunun olumsuz sonuçları da oluyor. Ben de şizofreni olduktan sonra son 20 yılda 125 kilolar civarında gezindim durdum. 140 kiloyu bile gördüm. Şuan 105 kiloyum ve kilomu kontrol etmeyi öğrendim. Bunun için saatlerce video izledim, kitaplar okudum falan ama inan kardeşim azmedersen sen de kilonu kontrol edebilirsin.

Geçmiş olsun.

@friends, Valla dün akşam baya yükseldim ya bir anda siteye girip yazasım geldi ekonomi iyice bitmiş ülkemiz bitmiş yurt dışından akrabalarımız geliyor 50 bin euro ya son model araba mı alsam diye düşünüyor bilindik markalardan falan bizde tam tersi günü geçirmeye bakıyoruz hasta olduğumuz yetmiyormuş gibi bir de Türkiye de yaşıyoruz kahretsin ki neyse daha fazla sinirlendirmiyeceğim kendimi teşekkürler mesajlarınız için desteğiniz için .

ben de 25 yıldır antidepresan kullanıyorum gençliğimi yaşamadım. kilomu kontrol etmek için akşamları yemek yemiyordum. ilaçlardan başka bir çözüm yolu da bulamadım halen devam ediyorum

Trsm ye kayıtlı mısınız bilmiyorum ama doktora danışabilirsiniz.Trsm ye kayıtlıysanız ziyaret edip hemen sorabilirsiniz.

Üst Alt