Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete nasıl geçer?

Beynin neyi yapmaktan korkuyorsa onun üstüne git. Ortamdan kaçmak mı istiyor? Kaçma. Kaçarsan beynin otomatik olarak “demek ki kalabalık bana zarar veriyor” düşüncesine giriyorS Beyin yanlış yerde yanlış alarm veriyor. Bende anksiyete yaşıyorum. Stoa filozoflarının sözlerini veya kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Marcus aurelius, seneca güzel filozoflardır. Marcus aurelius anksiyete hastası bir roma imparatorudur. Kendi kendini iyileştirmiş

@Mustafa788 ben de rexapin kullanıyorum akşamları alıyorum iyi uyutuyor ama sabahları berbat anksiyeteli uyanıyorum. sanırım aynı sıkıntılar var. banim testte bipolar çıkmıştı ve rexapin bipolar ilacı ama gerçekte ne oluyor ben de bilmiyorum

İğne veya çengelli iğne gibi küçük kesiciler taşıyor sorun yaşadıklarım.Bir vesait uzaktaki bir pazarda isviçre çakısı gibi bir şeyle kulağımın arkasına darbe aldım.Oraya giderkende kulak arkam küçük bir şeyle arkamda oturan biri inerken çizdi.Geçende çengelli bir şeyle vapurda cinsel organıma iki darbe aldım...Çok güzellik takıntısı olan acı eşiği düşük bir kişi değilim ama travma olarak etkiliyor bunlar.Anksiyetenin öldürülme zarar görme kaygısı olduğunu bu yaşımda öğrendim.Normalde bu olaydaki birine dalarım niye vurdun diye beni suçlu çıkarırlardı.

@Kumarbaz, her bipolar için rexapin uygun değil sanırım psikotik tabloda veriyolar diye biliyorum sma bence rexapin bipoların asıl ilacı değil ketapin diye düşünüyorum

@hiçlikmakami
Büyütme insanları kafanda
O zaman rahat olmanı sağlar biraz bu
Kendine yüklenme yani çok fazla ne kadar normal görürsen yaşamı o kadar rahat edersin insanlara karşı
Basit düşün yani
Bence sen kendine çok yukleniyorsun
Kendine bunu yapma

@ipek., tesekkur ederim cok haklisiniz ama dediklerini istesemde yapamiyorum cunku ben dusunceleri engellemeye calissam bile kendi kendine geliyor huzurumu bozuyor

Bende de cocukluktan beri anksiyete ve sosyal fobi var 5 yildan beri icmedigim antidepresan kalmadi keske cocukken baslatsaydilar.

Hergün azda olsa kalabalığa çıkın yardım kuruluşları var orda gönüllü olarak çalışabilirsiniz lütfen araştırın internetten özellikle Instagram adreslerinden bu size çok iyi gelecektir insanlarla iç içe olmazsanız bunların hiçbiri geçmez diye düşünüyorum @hiçlikmakami Acil şifa diliyorum siz isterseniz yaparsınız kendinize güvenin lütfen🙏🏻

@sevgi07, tesekkur ederim oyle yerleri hic gormedim ama gitsem bile oylece dururum kimseyle tanisamam ki ben camura batmis araba gibiyim biri beni itmesi lazim camurdan cikmam icin

Neden kendinizi bukadar dibe çekiyorsunuz hayır asla öyle düşünmeyin beyfendinin dediği gibi öncelikle siz yardım almalısınız sonrada kendiniz isticeksiniz düzelmeyi inanın hepimizin çok daha zor sınavları var bu hayatta…o dediğiniz çamurdan hemen çıkmanız lazım hayat gerçekten çok güzel lütfen bunu kendiniz için yapın🤲🏻

@Mustafa788
@sevgi07, doğru söylediniz ilaç içiyorum zaten inşallah ilaç bana o bişeyler yapma cesaretini getirir de yaparım aksi halde zor oluyor bişeyler yapmak ortamlara girince sesim içime kaçıyor panik oluyorum ses tellerim titriyor terleme geliyor konuşamıyorum inşallah rahat olurum bir gün dışarlarda..

@hiçlikmakami, Evde, aynanın karşısında kendinle sohbet et. mimiklerini ve davranışlarını gözlemle arada yüksek sesle sevdiğin şarkı sözlerini mırıldan. Ortamlarda bulunduğun an; içinden yukarıdaki düşüncelerini tetikleyecek şeyleri olumlama yaparak ve ortamda arada sırada yine bir şarkı mırıldanıyor gibi sesler çıkararak o korkularını bastırabilirsin.

@hiçlikmakami, O arabayı itecekleri yine senin ikna etmen gerekiyor. Kimse senin orada neden öylece battığını ve çıkamadığını anlayamaz.

Sigara yaramıyor anksiyeteye denedim, aynı şekilde yapay zeka şunu diyor
Yüksek Dopamin (Stres ve Panik): Dopamin fazlalığı veya dengesizliği ise kişi üzerinde stres yaratabilir, sosyal fobi, panik atak ve hatta şizofreni benzeri belirtilere yol açabilir.

Ben de akineton içince falan sosyal fobi oluyordu
Ellerimi kilitleyip falan çekinerek davranıo konuşuyordum

Biz şizofrenlerin düşmanı dopamin

@MaviNew, dogru dedin knks da simdi bir is aramaya kalksam 27 yasina kadar hic calismadim, bir de askerlikten de muafim bu ikisi is verenlerin en buyuk on yargi silahi bunlari duyunca zaten almiyorlar hic bir ise.

Sağlıklı insanlara hastalığını anlatma kural 1 çünkü anlamayacaklar.
Sana takma kafana geçer, şöyle yap geçer diyecekler. Ama bu bir hastalık, kel bir insan kafaya takmayınca nasıl saçları çıkmıyorsa, senin de kafaya takmayınca psikolojin düzelmeyecek.
Genel olarak bu hastalık iyileşmiyor, yıllardır bizzat yaşıyorum, bir süre sonra annen, eşin, çocuğun bile ciddiye almayacak bu hastalığını.
Tek yapman gereken ilaçla biraz baskılamak ve buna alışmak.
Geçmiş olsun.

Üst Alt