Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete için uyku yapmayan antipsikotik ilaç önerisi!?

meryemcann

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar paxeraya destek amaçlı anksiyeteye iyi gelen rexapin kadar güçlü ama uyku yapmayan antipsikotik ilaç önerisi varmı?

Canım kardeşim forum burası, hastane mi? Kim size niye ilaç önersin durumunuzu bilmeden detayını bilmeden? Size birisi ilaç önerirse de içmeyin o ilacı. İlaç böyle "bana iyi geldi sana da iyi gelir" denilerek ikram edilen, önerilen bir şey mi? Kendinize gelin lütfen. Bir de tarif vermişsiniz şu kadar güçlü ama şusu olmayan busu olmayan. İstersen direkt ilaç fabrikasına bağlayalım seni bizzat formüle ettir. Allah ım sen sabır ver

@Istanbuladair, Konunun temelinde haklı dahi olsanız bunu ifade ediş tarzınız yanlış. Daha önce birkaç başlıkta da benzer yorumlarınıza rastladım. "Burası forum, hastane değil." derken hastane olmadığına vurgu yapıyorsunuz ancak forum kısmındaki "Engelliler platformu" bölümünü atlıyorsunuz.

Buradaki insanların büyük bölümünün bir şekilde problemi var. İnsanlar çare arıyor, bilinçli veya bilinçsiz şekilde. Bazılarının elinde dahi değil, hal böyle iken konuşma tarzınızı üst tondan ve eleştirel şekilde sürdürmemenizi tavsiye ediyorum.

@WinstonSmith, Benim dilim sivri olabilir bu hususta haklısınız öncelikle. Rahatsız olduğunuz mesajlar var ise ve forum kuralları ile ters düştüğünü gördüyseniz yönetime bildirebilirsiniz. Ben kimseye hakaret etmedim, hatta özellikle kalp kırmamaya çalışıyorum. Burası "engelliler platformu" dediğiniz gibi, ilaç tavsiye sitesi değil. Evet burası hastane de değil, hatta biliyor musunuz doktor da değiliz. "Bu ilaç bana iyi geldi size de iyi gelir tavsiye ediyorum" şeklinde bir yaklaşım olabilir mi? Üyelik tarihiniz 2022, benden kaç yıl eski üyesiniz. Kulaktan kulağa ilaç tavsiyesinin doğru olmadığını en çok sizin belirtmeniz lazım.

Siz böyle konuşuyorsunuz ya, yanlış ilaçtan vefat eden kaç kişi olduğunu hiç haberlerden takip ediyor musunuz? Aynı teşhis bile olsa, birine iyi gelen ilaç bir diğerini öldürebiliyor. Açın Google ı biraz araştırma yapın göreceksiniz. Benim tepkim buna kardeşim, siz hep yanlış açıdan tepkinizi gösteriyorsunuz. Konuyu açan gelecek, Cem Yılmaz misali "muz yiyeyim ama çilek tadı gelsin" minvalinde ilaç adı soracak, altına da mesajlar yazılacak "şu ilacı kullandım iyi geldi kardeşim sen de kullan" şeklinde. Ciddi misiniz, şaka mı yapıyorsunuz?

Hatta madem konusu açıldı. @OturanBoğa Sayın yöneticimiz, benim dilim sert evet ve eleştirel bir usluba sahibim bu da doğru. Bundan dolayı rahatsız olan arkadaşlar çoğunlukla. Mesajlarımı inceleyip uygun görmediklerinizi silebilirsiniz hiç mesele değil. Ben kimseye hakaret etmiyorum. Mesajlarımı da genelde doğrudan şahıslara değil, konu bağlamında yazıyorum. İncelemeniz sonucu seni forumda istemiyoruz daha da girme kardeşim derseniz de saygı duyarım. Benim uslubum bu, maalesef kendimi değiştiremem. Bu hususta da özürlerimi peşinen iletiyorum.

@Istanbuladair,
Çok haklısınız bu arkadaşı bir türlü tatmin edemedik. Hastane yatışı önerdik başka türlü olmayacağını söyledik, takibini yapan hekim nasıl bir hekim artık merak etmeye başladım.

@meryemcann
Daha önce de birçok kez söyledik,yazın hiç problem değil biz de aynı şekilde cevap yazmaya devam edeceğiz.. ilaç önerisi ile kafanıza göre ilaç kullanma ile düzelemezsiniz,zaten kafanıza göre kullanamazsınız psikiyatri ilaçlarını psikiyatristler yazar.

Takibini yapan doktorla konuş hocam bu şekilde kompulsif obsesif düşüncelerim var ilaç takıntılarım var ben bir türlü bundan kurtaramıyorum isterseniz beni yatırın hastanede güzel bir takipiniz yapılsın ilaçlarınız tekrar bir düzene sokulsun.

@WinstonSmith,
Arkadaşın yazdığı şey de herhangi bir rencide edici ya da farklı bir şey göremedim ben, gayet mantıklı şeyler yazmış, burada ilaç önerisi olmaz şu şekilde kullanın diye olmaz.. burası ne poliklinik ne hastane özellikle sağlık alanında dikkatli olmak zorunda herkes.

Maalesef tüm psikiyatri ilaçları uyku yapıyor selectra önerildi bana kullanıyorum 2024 den beri memnunum ama uyku yapıyor bu ay sonu doktora söyleyeceğim bakalım ne diyecek.

Herkesin kullandığı ilacı doktor yazıyor ve ancak alanında uzman doktor değiştirebilir siz şikayetlerinizi söylersiniz doktorunuzda size uygun düzenlemeleri yapar ideal bir durumda ideal olmayan durumlarda geçmişiniz ile ilgili bilgileri epikriz raporu ve diğer doktorunuzun yazdıkları ile yeni doktora gitmeniz gerekebilir ama size kimse bir yerde bu şifa verdi sende kullan desede kullanmayın.

Ayrıca bazen doktor hemen değiştirilmemelidir aileniz varsa ona danışılmalı nasıl gidiyorum düzelme hissediyormusunuz bende uyku yapıyor ve benzeri ilaçlar diye aile ile danışılmalı bunlar benim düşüncem adaşım @OğuzHan112 daha iyi bilir.

Bence burası tedavi için destek yeri gören yer yani tedavi doktorunuz psikiyatr ve psikolog da görüyorsanız.

meryem hanım size tavsiyem OKB olup olmadığınıza bir baktırın hatta doktorunuza sorun bunu çünkü tüm mesajlarınızda aşırı bir obsesif kompulsif durum havası seziliyor

Son düzenleme:
Üst Alt