Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akıl hastalığının bilincinde olmak dini sorumluluk yükler mi?

Ayağından engelli birine ayakta neden namaz kılmıyorsun? diyen olmuyor.Ağır kendine zarar veren zeka geriliği olan şeker hastasına mantıken bir sorumluluk verilmez.

Gelip giden duygu durumu olanın ibadetinin ne kadar olduğuna duygu durumu ne kadar el verirse.Suç işleyen sağa sola saldıran birinin bence daha ince ayarı vardır.Aynı havayı solusan senin hayat düzenini bozar düşüncelerine saldırır söylediklerine değil.

Şizofrenik olarak bakarsak bu kişiler çocukluktan bunları yaşıyorlar.Bir sorun büyüyor.Doğruyu yapması önemli bu kişilerin.Aşırı derecede sorun yaratacak hareket yapabilir.Ses bıçağı al saldır dese adam öldürecek.Gönül yıkmıyor can alıyor.

anlaşılan bilgiye göre (islam dini için) hastaya , köre ve sakata GÜÇLÜK/ZORLUK yoktur gibi bir ibare var ayette (aslında birden fazla ayet var ben bir tanesini referanslayayım.

ayrıca benzer ibare fetih suresinde geçiyordu sanırım. dileyen bakabilir.

ilgili kelimenin/kelimelerin anlamına da şuradan ulaşılabilir.

görüş: sorumluluk tan ziyade zahmet, sıkıntı, güçlük yoktur gibi bir anlam elde edilebiliyor. Bu sorumluluktan kurtarır mı yada hafifletici bir unsur olur mu yüce mevlamız Allah'a kalmış.
bence elinden geleni yaptıktan sonra gerisini Allah'a bırakmak uygun olur.

Son düzenleme:
@manika59, İncil’de yazıli ünlü bir anekdottur: Zina yaparken yakalanan bir kadın İsa’nın huzuruna getirilir ve onun taşlanarak öldürülmesi talep edilir. İsa bunun üzerine şöyle der: “Aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın!” (8. Bölüm, Zinada yakalanan kadın, Yuhanna İncili) Bunun üzerine hiç kimse kadını yargılayamaz ve İsa da kadını affederek gönderir.

@anonymous,

Aga yeri geldi günde 3 farklı kadınla zina yaptım alkol kumarda gırla sanırım cehenneme kombine hazır bundan sonra her şeyden elimi çektim kumar alkol zina ama geçmişim günahlarla dolu

@manika59,
De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.”
Zümer Suresi, 53ncü ayet

Diyanet sayfasında kitaplar bölümünde tefsir bölümü var.İsterseniz bakabilirsiniz ücretsiz ve diyanet in bakış açısından anlatıyor.

@Pickle,
Pickle seninde tüm msj lafını okudum bir çoğunluğu bende yaşadım bazen diyorum benim hakkımda konuşuyor karşımdaki bunu yendim hayal dünyasında yaşama hobi edin sinema ya git kahve iç çık dışarı kalabalığa karışırsın yeniden bunu inan

İnanmayan arkadaşlar için bir şey diyemem ama inananlar bir denesin, bir şey kaybetmez. İlaçlarınızı düzgün kullanın ve asla bırakmayın.
Düşünce bazında vesvese her geldiğinde 1 euzü besmele sadece,
Duygular da taşkınlık veya sürekli öfke veya üzüntü kelime tevhid aklınıza geldikçe içinizden çekin.

@[NirvaNa]

Selam,

Psikiyatrik engelliler; hatta genellersek bu ülkede yaşayan tüm engelliler dünyevi konulardaki sorunlarını çözememişlerdir ki ahiret hayatını düşünmeye fırsatları olsun. Az sayıdaki ekononik/sosyal durumu iyi olan engelliler için bu konu tartışılabilir belki ama burada durumu o kadar iyi olan arkadaşa ben rastlamadım.

Türü ne olursa olsun, engelliler zaten dünyada zor bir sınav veriyorlar bence.

Geçmiş olsun.

@osmangazi,

El kuddüs diye geziyordum ama damarda ilaç olduğu için kriz geçiriyordum.Kana ilaç verip bu niye olmuyor demek saçma geliyor.Düşünmemek ilaç alıp niye düşünemedin demek saçma geliyor.Namaza gitsem hastahaneye yatırıyorlar.Tutarsızlık var.

@NewDay,
Yazınıza soruyla cevap vereyim. Sizce hangisi?
Hastalandığınız için mi namaza gidiyorsunuz?
Yoksa
Namaza gittiğiniz için mi hastalanıyorsunuz?

Bir çok yanlış düşüncem vardı. Mesela şeytan canımı alacak, birinin kılığına girmiş gibi. Bunları düzeltmek insanı rahatlatıyor.

Can alan şeytan değıl azrail dir.
Şeytan insan kılığına veya başka canlı cansız kılığına giremez.
Fiziksel zarar veremez.
Sadece vesvese verir gibi.

@friends,
yani bence hafifletici bir unsur olma ihtimali var. Güçlük yoktur denmiş çünkü ayette. Ancak... bana sorarsanız bu tam olarak sorumluluktan kurtarmaz (kişisel düşüncem)
sözgelimi namaz kılmayı zorlaştıran değilde engelleyen bir unsur olmadıkça namaz kılmak bana göre bir görevdir. Çünkü Allah bunu emrediyor.

ekonomik / sosyal durum ?

Allah biliyor ya çok zorluk yaşadım. ancak Elhamdulillah şuan bence hem imkanım var hem de çok sosyal bir karakter çiziyorum bence. Eh? şimdi ilaç kullanıyorum diye veya geçmişte çok sıkıntı yaşadım diye bana sorarsanız bu benden sorumluluğu kaldırmaz. Böyle dersem ben ...belki kendimi kandırmış olurum gibi düşünüyorum.

Halen de aslında kimsenin bilmediği bazı çetin zorluklar yaşıyorum (her şeyi de buraya yazamam) ama Elhamdulillah Allah'a .çokça şükürler olsun inşallah.

Ben bu sözlerimde hata ettimse Allah beni bağışlasın. Amin. Allah kimseye zulmetmez. Ancak insanların kendi nefisleri kendilerine zulmeder. * القرآن الكريم - تفسير الطبري - تفسير سورة يونس - الآية 43 (Yunus s. 43-44 nolu ayetler ) bkz Türkçesi : Yunus Suresi 44. ayeti ve meali | Kuran ve Meali )

Bu nedenle de ben insanların başlarına gelenler ile kendi yaptıkları arasında bir ilgi olabilir diye düşünüyorum. Hatta böyle anlaşılıyor.

( Şûrâ Suresi 30. Ayet. )

Allah en doğrusunu bilendir.

Üst Alt