Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akıl hastalığının bilincinde olmak dini sorumluluk yükler mi?

Akıl hastalığı ile ruh hastalığını karıştırıyorsunuz. Akıl hastalıgı organik sebeplidir. Yani beyin emarı gibi düşünün kanıtlayabilirsiniz. Akıl hastalıgı olan birisine akıl hastası olduguna inandıramazsınız

Cennet için ibadet eden ve cehennemden korktuğu için azgınlıktan uzak duranlar yanlış yapıyor.

Ahiret hayatı sadece bir teşvik ve korkutmadan ibaret çok büyük olasılıkla, yani ölümden sonra cennet veya cehennem yok, ama huzur veya azap olabilir, yani iyi bir insan huzura kavuşur ve kötü bir insan ise azap çekebilir, ama ben eninde sonunda herkesin bir gün huzura erebileceğine inanıyorum, çünkü hiç bir suç sonsuz cezayı hak etmez.

Gerçekten ahlaklı olmak için herşeyin ötesinde sorgulamalara cesaret etmek gerekiyor.

Ben toplumsal düzenin korunması için ahlaklı ve erdemli yaşamayı uygun bulabilirim başkası başka sebeple, ama en kötüsü işte bu cennet ve cehennem uydurmaları sonucunda ahlaklı olmak diye düşünüyorum.

Soruya cevap : Akıl hastaları tamamen delirmediği sürece normal bir insan neyden sorumluysa onlarda o konulardan sorumlu tabiki.

@[NirvaNa],

İslamda akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler sorumluluk ehliyetine sahip olamazlar ( butun ibadetlerden muaftır oruç hac namaz zekat anne baba hakkı vs vs gider) yaptıklarından mesul tutulamazlar vekalet verilemez şahitlik yapamaz , hakim lik yapamaz , emanetçi bırakılamaz , bunlara bir bakıcı sorumlu birisi şarttır Sorumluluğunu ustlenecegi bir velisi olması lazım aksi halde devlet velayetini alıp bakmasi gerekir toplumsal zararlardan korunmak icin bunlarin hesabı allaha aittir o dilediği hükmü verir Merhamet sahibidir
Allah kullarina güçlerinin yetmediği konularda sorumlu tutmamıştır sizin net öğrenmek istediğiniz konu nedir yardımcı olabilirim bu konuda allaha hamd olsun Allah’ın bildirdigi kadar vakıfiz

Allaha hamd olsun bilen kişiler var ki cahil kişilerin eline sizi bırakmasın fenni teorilerle yaşayan kendi inancına göre benim inandığım hakikat diye yaşayan ateist deist insanların sözlerine bakmayın derim

ne anlatıyon sen 600 sayfalık ayet indi 23 yılda , daha dünkü adam gelmiş cennet yok cehennem yok o yok bu yok diyor , daha senin aklın yok varsa bir göster.

Dine uydurma diyen akılsız , peygamber sav yıllarca boş hezeyan için mi savaştı avel herif , daha yeni azılı bir din düşmanı X de sürekli tweetler atıyordu kadının biri ,daha yeni kanserden geberdi

Son düzenleme:
Emre kardeşim yazdıkların doğru ama öfke dolu. Ayrıca hakaret ve suçlama gibi sözler o kişininde senin dinine karşı kin ve nefret dolu sözler söylemesine sebep verir. Bak Yüce ALLAH c.c bu durumlar için KAFİRUN suresini yarattı. Bu sure bile KUR'AN I KERİMİN ALLAH c.c ın varlığının sonsuz kanıtlarından sadece biridir. Asırlardır geçerliliğini korumakta ve kıyamate kadarda koruyacaktır

Son düzenleme:
Üst Alt