..."belki kaybettiğini sandığın şey senin için daha hayırlıdır...."
@idosente,
Sen çok yaşa. Maalesef bunu insanoğlu çok kolay anlamıyor, daha doğrusu anlamak istemiyor. Arzu ettiği şey hemen olmayınca veya da tam tersi hiç istemediği bir şey başına geldiğinde morali bozuluyor, mahvoluyor. Oysa onda bir hayır ve hikmet olduğunu düşünsek ve tevekkül etsek insanda sıkıntının zerresi kalmayacak. Ama dediğim gibi bunu başarabilmek zor maalesef.
Bir örnek vereyim de rahat anlaşılsın. İnsanın kendinden örnek vermesi pek hoş olmasa da aklıma başka bir şey gelmedi.
Bir yere gideceğim 10-15 günlüğüne zira o kadar vaktim var. Yola çıkmamdan bir gün önce araba bozuldu anasını satayım. Oraya götür, buraya götür kimse bir şey yapamadı, şanzımanı bile söktürdüm ama şanzıman sapasağlam. Yetkili servis bile bulamadı arızayı. Artık vaktimin sonunda aracı en baba servise, baş servise (fabrika servisine) götürdüm. Şık diye buldular arızayı. O hışımla ertesi gün Trakya’da bir günde 650-700 km yaptım, oraya gittim, buraya gittim, alakasız yerlere gittim, hıncımı yollardan aldım. Ama sonra düşündüm de belki de benim için hayır idi bu arıza zira araç arıza yapmamış ve ben yola çıkmış olsaydım belki de başıma bir iş gelecek idi.
İstediğim mesleği yapamadım. Yapabilmiş olsaydım belki birisinin ölümüne veya sakat kalmasına sebep olacaktım.
İstediğim evi (yazlığı-kışlığı) alamadım, depremde o ev yıkıldı.
Musibette de hayır vardır, bunu anlamak ve kabul etmek, tevekkül sahibi olmak önemli.