Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağlamak zayıflık göstergesi midir?

ozmuşlu

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
213
s.a arkadaşlar moralim çok kötü ben niye böyleyim zaaf mı zayıflık mı eziklik mi nedir bu ? Şimdi üniversite affı çıktı bende 8 -9 sene geri müracat ettim başvurum kabul edildi ama müfredat eğtim sistemi herşey değişmiş tabiki muafiyet dilekçesi veriyorum bölüme dikekçe biraz sıkıntılı geçtiğin dersleri yazacan karşısına muaf olma istediğin dersler kodu v.s biraz sıkıntılı işler...

neyse bölüm başkanı ile bu sabah konuştum öğleden sonra gel berabr bakalım dedi bende kendi çapımda çözüm üretmeye çalışıyorum. okul müdür yardımcı ile görüştüm yanımda o hocayı aradı adam biraz köpürdü sanki ben onu şikayete gitmişim gibi oldu ders içeriği isteniyor benden 10 sene önceki ders içeriğin ben nerden bulayım arşiv de olur diye müdü yardmcısı ile görüştüm. sonra diğer hocanın yanına gidince kızdı biraz köpürdü. bu bahsettiğim kişi eski hoca tanıyor beni işte biraz yumuşayınca işte nye bıraktın neden bitirmedin felan dedi işte diğer bitiren arkadaşların ne yapıyor annen baban alışıyor mu kaç kardeşsiniz gibi sorular sorunca bende duygusala bağladım ağlamaya başladım. işte benden gayrı herkes bitirdi işe girdi evlendi bir tek ben baltaya sap olamadım ailem beni dışlıyor epilepsi hastasıyım dedim. geç otur dedi hoca çok mahçup oldum. çok utandım. işte herşey kısmet Allahtan işte namaz kıl felan gibi klasik nasihatlarde bulundu. işte ne iş yapıyon nerde çalıştın felan dedi konuştuk biraz ben elektronikle uğraştığım için onunla ilgili şeyler sordu müsade isteyip ayrıldım ama çok utandım mahçup oldum ben niye böyleyim sizce bu bir eksiklik mi ???

hocam erkekler ağlamaz yalandır duygusu karışan her insan ağlar bizler kırılganız maalesef hayat da aşırı rekabetçi ama ne olursa olsun mücadeleye devam etmeliyiz başka yolu yok

İlaçtan dolayı en son geçen sene falan ağlamışımdır. .d
Bir kaç sene arkandan geliyorum pek değişik bir şey yok.Ders kitaplarını attınız mı üniversitenin?

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) kızı Zeyneb (veya bazı rivayetlerde torunu ya da oğlu İbrahim) vefat ettiğinde yaşanan olayla benzerlik göstermektedir.

Sahabeden Hz. Abdurrahman b. Avf veya Hz. Ömer, Allah Rasûlü’nün ağladığını görünce hayretle, "Siz de mi ağlıyorsunuz ey Allah’ın Rasûlü?" diye sormuşlardır. Peygamberimiz (s.a.v.) ise gözlerinden yaşlar akarken şu tarihi cevabı vermiştir:

Bu bir rahmettir ki, Allah bunu kullarının kalplerine yerleştirmiştir. Allah, ancak merhametli olan kullarına merhamet eder.

Bununla birlikte, Efendimizin üzüntü ve hüzün anlarında sıkça vurguladığı benzer ifadeler şöyledir:

"Ben de ancak bir insanım." (Aşırı yüceltilmeyi veya beşeri duygulardan soyutlanmayı engellemek adına kavramsal olarak dile getirdiği bir gerçektir.)

Kısacası insan olan vicdan taşıyan herkes ağlayabilir 🙂🙂

@ozmuşlu,

Aleykümselam

Üniversite affı demişsin burası tamam.

Okul müdürü kim? Müdür yardımcısı kim? Bahsettiğin kişiler kim? Dekan mı, dekan yardımcısı mı? Rektörlük mü? Aranılan kişi kim? Ben hiçbir şey anlamadım.

Ağlamak da bir zayıflık göstergesi değil.

Her zaman değil, duruma göre değişir.

Bazen çok güçlü kişiler de hüzünlenip ağlar.

@Istanbuladair MYO müdürü bizde rektör dekan olmaz müdür olur..
bölüm hocası benden eski derslerin içeriğini istedi aradan 10 sene geçmiş nerden bulayım ders içeriğini okul müdür yardımcısı ile görüşünce bölüm hocası ile biraz tartıştık. yani işi kendi imkanlarım ile değil direk gidip tepeden çözmeme bozuldu.

@mufto 27 eyvallah teşekkür ederim... ben biraz daha tezcanlı olduğum için sorunları sıkıntları tartışarak çözerim yani çok sık yaşadığım bir durum değil bilmiyorum neden oldu ?

@NewDay myo da çok ders kitabı yok bizde notlar var 10 sene zaman geçtiği için not felan kalmadı tabikide. güncel ders içeriğine göre kaldığım dersleri ayarlayacaklar ama nasıl olur bende bilmiyorum..

@ozmuşlu Kardeşim sorun değil her insanın başına gelebilecek şeyler şunu düşün kimseye bir kötülük yapmıyorsun kimsenin hakkına girmiyorsun kimseyi üzmüyor ve kesmeye bir kötülük yapmıyorsun onun için aklından kim be der diye düşüncesini çıkartmanı öneririm kardeşim
Unutma
İnsanın kalkması için düşmesi lazım düşüşler kalkışların habercisidir.

Rabbim işlerini sorunlarını sıkıntılarını iyi insanlarla karşılaşarak sağlıklı bir şekilde iyiliklerle güzellikle çözmeni nasip etsin 🤲🏻🥰

Ağlamak zayıflık değildir.Bol bol ağlayın,rahatlarsınız.Size zayıf olduğunuzu söyleyen olursa ağzının ortasına kürekle vurun,acımayın.

Ben o zamanlar 5 veya 6 yaşlarımda idim. Herzaman sofra başında ağlardım ve anne babama küserdim. Çoğunlukla sofradan ağlayarak ayrılırdım.

Neden böyle oluyor ki.

Şimdide duygularım yok gibi ağlamak nedir bilmiyorum.

@ozmuşlu, Ağlamak eziklik zayıflık yada ayıp bişi değil.
İnsan çok güçlü durmak zorunda kalıyor bazen ve ufak birşeyde bocaliyor hepsi bu

Ağlamaktan degil mutsuz olduğu halde mutluymuş gibi olmaktan korkmak lazim bence.

@mufto 27 eyvallah teşekkür ederim Allah razı olsun... güzel düşüncen için teşekkür ederim...
tövbe usta kimsenin malında ırzında namusunda gözümüz yoktur olmadı olmazdı. bir hatamız eksiğimiz varsa okumayı ve çalışmayı çok beceremedik oda bizim kusurumuz olsun. yoksa kimin malına mülküne zarar vermişiz..

birde şunu fark ettim o konuştuğum hoca sen işyerindede böyle yaptığın için uzun süre biryerde çalımamışsın gibi laf etti. bu ne sınanmamışlığın kibri ? tamam hata insana mahsustur eyvallah da ne bileyim hoca orda yanlış konuştu.

Ağlamak insani bir duygudur. Zayıflık göstergesi değildir. Fakat sık sık ağlamak psikolojik rahatsızlık işaretidir. Veya karşılaşılan her olumsuz durumda, her çaresizlikte ağlamak yine normal değildir. Tabi bu kişisel düşüncem. Psikiyatri doktoruna bu durumu danışabilirsin.

eskiden benden geceleri uyurken ağlama krizlerie girerdim ama şimdi o kadar olmuyor artık..
buda bizim eksiğimiz kusurumuz olsun. kim dört dörtlük ki ?? kim hatasız kim masum ???

@Suskun Mutsuz Umutlu şükür öyle bir durumum yoktur tekrar diyorum normalde bu tarz durumlarda agresif bile olabiliyorum bırakın ağlamayı yani nasıl oldu bu duruma geldik anlamadım yani dışarda olsa gırtlak gıtlağa gelirdik belki...

@ozmuşlu, rica ederim kardeşim rabbim senden de razı olsun
Nacizane sana söylemek istediğim şey şudur ki kişi kendinde olanı bilir yani kişi kendinin doktorudur.

Bir elbetteki hayatını kimseye göre yaşamayacaksın kim ne derse ne yapar diye yaşamayacaksın. İnsan olarak ve vicdanınla hareket ederek hayatını güzelliklerle gücünün yettiği kadar yaşayacaksın gücün neye yariyorsa
Hiç birley yapamazsan bile bir tebessüm etmek bile sana kafi gelir 😊😇

İkinci olarak dedim ya kişi kendinin doktorudur. Vesvese olarak değil içinden gelen sesler olarak değil, biyolojik ve fiziksel olarak rahatsızlık duyduğun bir hastalığın varsa bunun şifasını bulmak için çabalamak da ayıp değil.

Ücüncü olarak ikinci kısımdaki gibi bir rahatsızlığın var ise bunu kendşne psikolojik bir yük etmemeye çalış sen kusursuz değilsin sen herşeyinle doğru olmayabilirsin sen eksikte olabilirsin zira herkeste kendince kusur kendince eksiklik kendince sorun vardır bunlar kişinin bazen yaptıklarının sonucu bazen ise elinde olamadan gelişen şeylerdir.

Ne olursa olsun kimsenin Ne dediğine takılma unutma araştırır deşerse kişi,

HER İNSAN KUSURLUDUR..

Bunları kasten birinin canına malına eşine çoluk çocuğuna kıskançlıktan kötülükten zarar vermekten dolayı yapmıyorsan oralar hiç kenidini zihnen kötü düşüncelere yöneltme kötüyü düşünme,,, ki bu başlığı açmak bile senin ne kadar İNCE YÜREKLİ BİR KARDEŞİMİZ olduğunu gösteriyor.

Sevgi ve muhabbetle kardeşim 😊🌹

@mufto 27 eyvallah çok teşekkür ederim. duygusal adamım biraz buda benim eksiğim kusurum işte ne yaparsın...

@ozmuşlu, sakın eksiklik ve kusur olarak görme bu insan olmanın temellerini oluşturan etkenlerden birisidir. Ama bunu seviyesinde tutabilmek lazım

Üst Alt