Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 yılında sigortalı oldum, %50 raporum ve 3929 gün primim var. Emeklilik..?

dilara80

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba. bende malülen emekli olucam ama bir bilgim yok benim sigortamın başlangıcı 01,02,1997 şu ana kadar yane 01,04,2009 kadar 3,929 olmuş saglık kurulundan aldıgım %50 vergi indirimden yararlanıyorum.. ne zaman emekli olurum bu konuda bilgilendirimisiniz rica etsem... saygılar..

dilara08
sen 17 yıl 3920 güne tabisin....
01.02.1997 +17 :2014 yılında prim olarak gününü doldurmuşsun yılını bekleyip emekli olacaksın....

ilker'in verdiği cevaba bağlı olarak,malulen emeklilik değil,vergi muafiyeti ile emekli olabiliyorsunuz...(malulen emeklilik için oran min%60 olmalıdır).

peki maaşım ne kadar olur sizce.. benim maaşım düşük ama sigorta ma baktıgımda brüt yüksek görünüyor bürtle maaşım bir değil bürütüm 850 civari görünüyor netten ama aelime geçen 690 civarı emekli olunca daha düşermi yoksa çıkarmı teşekkürler çok merak ettim..

İşitme engelliyim. Ne zaman emekli olabilirim?

ben işitme engellisiyim cihaz kullanıyorum her ikisinede sol kulakta orta iltitahaplamadan dolayı sag kulakdada ileri derecede işitme kaybı cihazla ancak duyuyorum fakat cihazı aldıgım yerdeki abla bana diyorkiş çok ileri derecede işitme kaybın var diyor yani sol kualkta %50 sag kulakta %70 benim saglık raporundan aldıgım rapordada %40 dendi
itiraz ettik bi daha rapor aldık yalnız elimde iki tane rapor var hastanenin verdiğinde %40 diyor vergi indirimden yararlanır diyende %50 diyor
anlamadım bay doga bey vardı bana vergi indirimden muafsın diyordu ama bi eneglli arkadaşım dediki 21 senede belki olursun dmeişti sınırdasın demişti ona % 40 demiştim..

ben çalışıyorum şuana kadar primim 4,610 oldu ne zaman emekli olurum yardımcı olursanız sevinicem hepinize yardım edenlere etmeyenlerede teşekkürler...

herkese geçmiş olsun...

merhab gecmısolsun yas kac ssk gırısın nedır yuzde 50 3derece ssk gırısın onemlı 16 4 ayı doldurdunmu

sağol beni,m ssk 1998 de başladı bu yana halan çalışmaktayım yaşım 31 oluyor 1980 doğumluyum.
netten göründüğü kadarı ile 1,100,000 görünmekte yalnız elime geçen miktar 870,000 civarıdır..
rapordan dolayı aldıgım bvergi inidirim ücretide 18 milyon muş özel sektör ve asgari ücret üzerine çalıştırıldığı için burası böle dendi bana..

14 sene olmaktaa dereceme göre bana 17 yıl dendi.. bülentbey demişti..

Dilara, %40 ile %50 arasında bir fark yok. Sen 3. dereceden sakatlık indirimi hak etmişsin ve önemli olan da bu. Emekliliğin de ilk sigortalı olduğun tarihe göre değişir:

2008_oncesi.PNG

herkese merhabaa bu emeklilikle ilgili sorum olucak benim kafamı çok kurcaladı...?

ben işitme engellesiyim işitme kaybım var cihaz kullanmaktayım..
ssk hastanesinden almış oldugum rapor % 47 ile vergi indiriminden yararlanıyorum hemde erken emekli olabiliyorum.....
ben 1980 doğumluyum sigorta başlangıcım 1997 ekim ayı ..
2011 yılın haziran ayına kadar 4,700 primim olmuş..
dereceme göre hizmet yılı 17 yıl 3,920 gün sayılı olmak üzere emekli olabilirmişim..
benim priim gün sayımım 4.700 iken ve son 2 yıldır 2009 / 2010 / 2011 prim ödemelerim internetten takip ettiğim kadarı ile internette 1,150,000 görünüyor aralıklarlada bazı aylarda mesai ile kalıyorkende 1,500,000 çıkabiliyorken fakat ben maaş olarak kesintilerden sonra bana maaş 900 ödeniyor....
sayın oturanboğa bey sizin vermiş oldugunuz sitesine girip yaptıgımda ordada 3,920 emekliliğe talipsiniz deniyor fakat orda emeklilik maaşınız 750 alıcaksınız deniyor şuanda olursammı yoksa 17 yılı tamamladıktan sonramı 750 tl alırım kafamı çok kurcaladı çok...
çevrem hep nette yüksekse aldıgın maaaşından emekli maaaşın yüksek olur diye söyleniyorken bu vermiş oldugunuz sitede böyle söylemesi kafamı çok kurcaladı doğrusuu..
bana bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olucam

dilara80,sana net bir bilgiyi ben veremem,sen yeni bir başlık aç daha bilgili olanlar mutlak cevap yazacaklardır.
Not:Hikmet Yılmaz'la ilgili geçen cuma aradığımda henüz rapor Ankaraya gitmemiş.10 güne kadar göndeririz dediler,beklemediyiz,

dilara08,
17 yıl 3920 güne tabisin burda kafanın karışmasına gerek yok 17 yılını tamamla ve erken emekli ol. Senin maaşın 750 olamaz imkansız ben diyorum ki şuan bile 900-1000 arası alırsın...
Ama önün de uzun bir süre var 2014 yılına kadar çok şeyler değişir...

2014 yılında bugünkü 900-1000 TL değerinde bir aylık bağlanır...

tekrar iyi akşamlar
inşallah dediğin kadar alırım gerçekten bu kadar sene emek veripde böyle düşük alıcagımı görünce üzüldüm açıkcası...
bide bişiy daha sormak istiyorum ben 3,920 geçtim şuanda ve 2014 yılına kadar da çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum tabiki allah kısmet ederse inşallah fakat 3,920 yi geçtiğim için diyelimki hesaba göre 2014 yıla kadar prim gün sayısı mesela 5,700 olur sanırım ne kadar fazla olursa maaşında okadarda artar deniyor doğrumu sizceeee....????
çok teşekkürr ederimmm ilker bey ve oturanboğa bey....
alllaha emanet olun hoşçakalınn.....

Evet doğru tespit ne kadar çok prim o kadar çok emekli maaşı..

sizin vermiş oldugunuz listeye göre 18 yıl görünüyort çünkü sigorta başlangıcım snumaram 34,08,1997

Ödeyeceğiniz prim miktarı artacağı için, emekli maaşınız çok fazla olmasa da yüksek olur tabii.

Üst Alt