Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 oran ve H sınıfı ehliyetle ÖTV'den muaf araç alıp kullanabilir miyim?

SeRBeY006

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%91 oran ve H sınıfı ehliyetle ÖTV'den muaf araç alıp kullanabilir miyim?
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
H sınıfı Monoküler Otom. Vit. Araç Sürücü Belgemi aldım.
ÖTV kapsamından yararlanmak için Ank.Numune Hast. başvurmam sonucunda
Hematolojik özür: %80
Görme Özrü : %32
Ortopedik özür: %33
Ağır Özürlü (Kısmına) : Hayır
Özür Oranı : %91 verildi.
ÖTV için verilen %91 özürlü raporumla ÖTV indirimli araç alabilirmiyim.H sınıfı Monoküler Oto.Vit. Araç kullanır Sürücü Belgem ile aracımı kendim kullanabilirmiyim. Bu konu hakkında yasal bir dayanak ile bilgilendirme yapacaklara teşekkür ederim.
NOT: Yeğenbey VD. Aracı kendiniz kullanamazsınız diyor.Konu hakkında Emniyetten bilgi alabilirsiniz diyor ama Emniyette her kafadan bir ses çıkıyor. Ehliyetimi iptal eden de var, %91 raporla araç kullanamazsın diyende var. Başka bir Rapor al diyende var , %91 raporunuza otomatik vites ekletin diyende var ne yapacağımı anlamadım.

geçen gün hangi arkadaştı bilemiyorum burda sana benzer sorununu yazmıştı yüzde 90 raporla h sınıfı ehliyet aldığını ama aldığı aracı yüzde 90 raporlu olduğu için aracın ruhsatını kendi üstüne yapılamıcanı emniyet sölediğinden bahsediyordu sorununu ne yaptığını bilemiyorum kanunlardan anlayan bir arkadaş umarım sana detaylı bilgi verir araştırmak lazım

serbey006

nasıl olsa ehliyetin varmış hiç karıştırma aracı en yakının üzerine alsın sende ehliyetinle aracı kullan %91 oranında özrün olduyuna göre ÖTV_MTV yararlanırsın amaç o deyilmi.

tabiki bu söylediklerim otamatik vides kullanabilir ibaresi olan için

Yani şimdi ne olacak %91 Raporumla aracımı kendim kullanabilecekmiyim yoksa yeni alternatif çözümler mi üreteceğim... Beni bu konu çok yordu arkadaşlar lanet olsun bu adalete bu kadere o kadar emeğime yazık. Ehliyetin olsa bi dert olmasa bi dert ne yapmamız gerek anlamış değilim vallahii..

herkese merhaba benim de %97 özür oranlı h sınıfı ehliyet alır gaz firen elden kumandalı öel tertipatlı arac kullanır raporum var. bir ay öncede h ehliyetmi sorun yaşamadan aldım şimdi bir aile dostumuzun da yardımı ile kendi adıma ötv indiriminden yararlanarak araba alma yolundayım.
bu alacagımız aracı kendi adıma alıp ehliyetim oldugu halde kendim kullanamayacakmıym.

nedenben, H sınıfı sürücü belgeniz varsa, özel doınanımlı aracınızı tabii ki kullanabilirsiniz. Bu konuda oranın hiç bir önemi yok

raporun derecesi ne olursa olsun h sınıf ehliyet ve araba sürüş raporu alırsanız araçta alır hemde kullanırsınız

aracı kendim kullanmamda sorun yok peki abi özür oranının yüksek olmasının aracı kendi adıma alıp tertipat taktırmamda sorun yaşanırmı.

yaşanmaz zaten senden yeni bir rapor isticekler araba sürüş raporu diye onu almışsan derecenin önemi yok sana uygun tertibatı taktıtrım aracını iyiy günlerde kullanırsın inşalaah kardeşim.

Önemli olan tek şey sürücü belgesine sahip olup olmadığındır...

Selam arkadaşlar...
Yardımcı olursanız sevinirim.
H sınıfı Monoküler Otom. Vit. Araç Sürücü Belgemi aldım.
ÖTV kapsamından yararlanmak için Ank.Numune Hast. başvurmam sonucunda
Hematolojik özür: %80
Görme Özrü : %32
Ortopedik özür: %33
Ağır Özürlü (Kısmına) : Hayır
Özür Oranı : %91 verildi.
ÖTV için verilen %91 özürlü raporumla ÖTV indirimli araç alabilirmiyim.H sınıfı Monoküler Oto.Vit. Araç kullanır Sürücü Belgem ile aracımı kendim kullanabilirmiyim. Bu konu hakkında yasal bir dayanak ile bilgilendirme yapacaklara teşekkür ederim.

NOT: Yeğenbey VD. Aracı kendiniz kullanamazsınız diyor.Konu hakkında Emniyetten bilgi alabilirsiniz diyor ama Emniyette her kafadan bir ses çıkıyor. Ehliyetimi iptal eden de var, %91 raporla araç kullanamazsın diyende var. Başka bir Rapor al diyende var , %91 raporunuza otomatik vites ekletin diyende var ne yapacağımı anlamadım.)

kardeş sen yeni bir rapor al bence ugraşma ama araba sürüş raporu olsun onunla birlikte araç alır ve kullanırsın senin raporunun yüksekligi birkaç hastalıgın birleşmesinden doguyor bunlarr araba sürmen için engel degil rapor alırken ortapedik engelini kullanabilirsin mesela çünkü derecenin hiç bir önemi yok

% 90 üzeri raporla alınan aracı herkes kullanabilir. Elinizde ehliyetiniz varsa, siz de kullanabilirsiniz.

İki ayrı aşama:

1- % 90 ve üzeri raporla yakınlarınızın kullanımı için vergi istisnalı araç alacaksınız. Nokta. Ehliyetinizin olduğunu vs. beyan etmeyin zaten. Başkaları kullanacak deyin, geçin.

2- Üzerinde hiç bir özel donanım bulunmayan araca sahipsiniz. Aracı herkes kullanabilir. Sizin de ehliyetiniz var madem, neden kullanamayasaınız. Trafik çevirdiğinde "ehliyet" diyecek, çıkartıp göstereceksiniz...

Üst Alt