Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu üzerinden rapor alanlar yüzünden engellilerin hakkı gasp edildi!

@fevzieryilmaz

Bak kimin ne zaman öleceğini Allah bilir dedin. Devlet de adamın ne zaman öleceğini bilmediği için hakkını iptal etmemiş ki doğru olan da budur...
2. Örnekte ise adam farkını ödeyip almış. Demek ki öyle bir şey de var. Bir şekilde kanuna uydurmuslar. Sen de aynı firmaya gidip sen de alaydın...

Devlet ne yapacak yani? İlk örnekte arabaya el mi koyacak? Koyamaz. Çünkü miras...

Niye? Adam öldü diye mi? 😁 10 sene sonra ölenleri ödüllendir. 2 günde ölenleri cezalandır. Bunun adı ayrumcilik...

@gannicus,
SEN ARABA ALABİLDİN Mİ ? ALDIYSAN NASIL ALDIN?

@fevzieryilmaz
'bizimki gidiciydi elimi hızlı tutdum diye espirili bir cevap verdi...'

BU CÜMLEYİ KURAN TORUN GÜNYÜZÜ GÖRMESİN O ARABAYA DA SAĞLIKLA BİNEMESİN

Dedesi, ninesi yoğun bakımda olan soluğu rapor komisyonlarında alıyor. Engelli olmak başka bir şey hastalığa bağlı oluşan durumlar başka bir şey diye düşünüyorum. Daha hasta yoğun bakımdan çıkmadan ÖTV muafiyetli aracı kapının önüne çekiyor yakınları maşallah. Çözüm önerim ise rapor alındıktan sonra 2 yıl boyunca ÖTV muafiyeti için kullanımına kısıtlama getirilmesi.

Muafiyetli araçların yerli üretim ile sınırlandırılmasını mevcut koşullarda uygun bulmuyorum fakat önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde daha fala araca erişebileceğini düşünüyorum.

5 yıl süreninde 7 yıla çıkartılması daha makul bir tedbir olurdu. 10 yıl çok uzun bir süre ve bunun değişeceğini düşünüyorum.

Araçlardan kar edilmesi meselesine gelirsek engellilere yapılan bu pozitif ayrımcılığın sebebi engelli hayatında 1 kere araç alabildiğinde onu ömür boyu muadil araçlarla ve ilave bir bütçe ayırmayarak değiştirebilme imkanının sağlanması olarak olarak görmek gerekir. ÖTV oranları %27 lerden %80 lere çıkmasaydı aslında araç değişimlerinde bir karda oluşmayacak 5 yılını dolduran araçlar aynı fiyatlarda sıfır bir araçla değiştirilebilecekti. Fakat yüksek ÖTV oranları doğal olarak karlı bir tabloyuda ortaya çıkarttı.

@daimon,
çözüm Türk milletinin ahlak , onur, haysiyet konularında fabrika ayarlarına geri dönmesi olacak .

Üst Alt