Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu üzerinden rapor alanlar yüzünden engellilerin hakkı gasp edildi!

@gkhan76
Zaten engelli adına alınabiliyor araç. Burada en çok suistimal, sonradan oluşan hastalık sonucunda yatalak duruma düşen yaşlı insanların ÖTV indirimi araç alımlarında oluyor. Tüm çocukları babaları üzerinden ÖTV indirimli araba alma derdine düşüyor. Araba alım hakkı 10 yıla yukseltilince buradan kaynaklı suistimaller kesinlikle azalacak.
Şöyle ki;
Eskiden adam hastalanıp yatalak duruma düşünce hemen bir çocuğu bir araba alıyordu. 5 yıl sonra varsa ikinci çocuğu alıyordu 10 yıl sonra varsa üçüncü çocuğu bir araba alıyordu. Yani adam yaşarsa 10 yılda 3 çocuk. 15 yılda 4 çocuk ÖTV indirimli araç alabiliyordu. Araba alma süresi 10 yıla çıkınca suistimal imkanı ve sayısı azaldı. Ama devlet bu suistimalleri çok net önleyebilir. Araba sahibi Engelli kişi arabada yokken araç şehirlerarası yola çıkamaz diye bir kural getirilse suistimal % 60- 70 oranında azalır.

@barcan88,

"Beni kıskanıyorsun hasetlik yapıyorsun" cümlesi nerede geçiyor ?

Valla bizim millet ona da bi çare bulur

@gannicus,

Adam ölüm döşeğinde ve ailesi araba alma derdinde. bu hakkaniyet yani??? Sen öyle yaptın galiba

Adi üstünde engelli bunlar niye anne babalar veya cocuklari kullanmak icin satin aliyor ki? %90 engelli olan birinin arac kullanmasi ne kadar dogru? Yanlis anlamayin olup da kullanabilen var mi? ben mi görmedim

Benim en az 10 tane tanıdığım insan yapmıstır yakınları üzerinden ÖTVsiz arac alıp kullanıyorlar. Bu direk hak yemektir. ve kısıtlanması gerekiyor bu hakkın. Ama kurunun yanında yaşta yanıyor malesef. @gtrcgokhan kardeş sonuna kadar haklı yazdıklarında

@Ririgirl,

Mantık kendisinin kullanmaması zaten. Böyle diye diye bu adamların hakkını da yiyeceksiniz. Başkası kullanacak, adamı hastaneye götürecek. Bunun nesini anlamadin? Boktan ekonomi, ülke yönetimine konsantre olun. Gariplerin 3 kuruşluk hakları hakkında çok konuşmayın artık!!!

Adamın torunu kullanıyor, Başka ilçede kullanan oğlu kullanıyor sen hastaneye götürecek diyorsun :)

Yaşlı, ölüm döşeğinde hasta kişi üzerine araç alımını yasaklarını olur biter. Bunu yapmak yerine engellinin hakkını kısıtlarsan, bok yemiş olursun.

Yaşlılar ölsün de kurtulalım yani 😁

@Polmiks,
Bence var ya. Bu engelli emek aylıklarının da gittiği yerler araştırılsın. Kim yiyor bu parayı? Engelli mi? Çocukları mı? Torunları mı? Eğer parayı torunları yiyorsa kesilsin 😁😁😁

Hayır, bir ömür engelli olmanın dezavantajını yaşamış insanlarla son birkaç yılını yatakta hasta olarak geçiren kişiler arasında bir fark olsun. taksi tutsunlar yılda 3 defa hastaneye gitmek için. Bu hak engelliye verilmiş bir hak ve engelli demek yaşam içerisinde dezavantaj yaşamak demek. Ölüm döşeğindeki insanın çoluk çocuğuna rant devşirmek için verilmiş bir hak değil.

@OturanBoğa,
İşte yine ayırdınız. Siz de benim engelligim en iyisi diyorsunuz. Böyle bir yere varamayız tâbi. Oysa hayatınız boyunca size harcanan parayı düşünün. Bir de son senelerini Engelli olarak geçiren adamları. Arada dağlar kadar fark var. Size engelliliginizden dolayı senelerdir maaş ödeniyor. O adamın ucuza aldığı araba sizin maaşların, sağlık harcamalarının yanında devede kulak kalır...

@gannicus,
dostum adam alınan aracı hasta için, hastanın sevki vs sağlığı için kullanır buna okeyiz zaten. ama aracı almıs hastayı senede bir yada bayramdan bayrama ziyarete gidiyor. söylesene bu mu hastanın iyiliği için kullanılmıs oluyor. Boş yapma mantıklı düşün

@Polmiks,
ağzına sağlık

@gtrcgokhan,

o zaman bende şöyle deyim ortapedik engelliler yüzünden 20 yılım gitti %10 raporu olan araba aldı %80 raporu olan alamadı adaletsizlik heryerde

@gannicus,

Engelliye maaş ödendiği falan yok Engellilerin küçük bir yüzdesine maaş ödeniyor.
Adam ölecek çocukları bedavadan rant peşine düşüyor annesini babasını falan düşündükleri yok. Bir kaç gün önce daha burada adamın biri ölecek olan babası üzerinden babasının parası ile ÖTV siz araba alıp kardeşlerinden kaçırmaya çalışıyordu üstelik babası %90 engelli bile değildi.

Ben açıkça gördüm hocam bunu sen ne anlatıyorsun ki ? Belki Araba bölümünde biraz bakarsan sende bulursun o konuyu senin engelim benim engelim diye bir şey yok.
Ben devletten maaş da almıyorum ÖTV siz araç almaya kalkınca Devlet ehliyetime el koymaya kalkıyor. Ömür boyu engelliyim ama ÖTV siz araç hakkım gasp ediliyor bir yandan bakıyorsun %99 ölecek adam üstüne bile Devlet miras kalsın diye ÖTV siz araç veriyor. Sence bu hak mı adalet mi ?
Burada gelip duyar kasmaya kalkmayın bunlar gerçek olanlar bir tarafta yaşayan ölene kadar engellinin hakkı gasp edilirken diğer yanda %99 ölecek ailesi bile ölecek gözü ile bakan adama ÖTV siz araç veriliyor sırf çocuklara miras kalsın diye

@gtrcgokhan,

Haklısınız çoğu KİŞİ engelli akraba avına çıkmış favori akrabalar nine , dede ya da maddi durumu iyi olmayan kişiler vs ...En favori olanı yaşlı kanserli akrabalar...

yaz yaz bitmez , itiraz edenler de çoktur ...Yorum yapamıyorum.Herkes ne niyetle araba aldığını biliyor.

Yok devlet adamlarının milyonluk 5 aracı var yok şu var bu var onların varsa biz de alırızcılar yazar durur.Özetle iş Ahlak temelinde bitiyor.Burda Ahlak dersi verecek değiliz koca koca insanlara bu yaştan sonra hem de.Onlar yapıyor eeeee benim de hakkım var demek gibi...Babasının maaşını almak için göstermelik kocasından boşananlar gibi...eeeee herkes yapıyor ben de yaparım ile ülkemizin geldiği nokta bu.Noktanın adı sosyal çürüme , ahlak yozlaşması ...

Üst Alt