Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu üzerinden rapor alanlar yüzünden engellilerin hakkı gasp edildi!

gtrcgokhan

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
2
Anasının babasının kardeşinin üstüne araç alanlar ya da almaya çalışanlar yüzünden 5 yılım gitti. Yeni araç almak için iki yıl bekleyecekken 7 yıl bekleyeceğim. Hiç birine hakkımı helal etmiyorum.

@gtrcgokhan,

Evet sevgili kardeşim büyük bir suistimal vardı. Anladığım kadarıyla sizin arabanız var. Benim de var. 2019 yılında aldım 30 bin kilometrede daha sıfır gibi. Yani 10 yıl cok rahat kullanılır. Bu nedenle araba alım hakkı 10 yıla çıkarmakla çok iyi oldu çünkü bunun ticaretini her engelli yapıyordu. Şöyle yapıyorlardı 2019 yılında 1 Nissan Qashqai 140.000 liraya geliyordu engelliye. şu anda satsa 1.600000 ediyor. Satıp 1 milyona yeni bir araba alacak 600.000 kazancı olacak yani bu bir ticarettir. çoğu engelli bu ticareti yapıyordu.
Yeni düzenlemede kötü olan şu... engellilerin kullanımı için çoğumuza gerekli büyük araba alım hakkımız yok edildi önemli olan o. Büyük araba almamıza yeniden imkan sağlanması gerekmektedir

Suistimal değil aslında kardeşim, bakma sen. Hep aynı şeyi yazıyorum:

"Koltuk altında 2 karpuz taşıyanlar ötv'siz araç alabilir" dese devlet, herkes karpuzla gezse, "ama bu karpuz sevmez aslında" demek ne kadar mantıksız olursa, var olan bir hakkı kullananların da teknik olarak bir kabahati yok. Bu hakkı kısıtlama yetkisi hükümettedir ve hükümet bu çıkar çarkının dönmesinden gayet de memnun olduğu için bu sistemi değiştirmiyor. Yani ortada bir suistimal varsa bu karpuzla gezen değil, karpuzla gezene araç alma hakkı verendedir.

Bu konular tartışıldığında bir öneriler metni yazmıştım. Unutuldu gitti, kimsenin umurunda da değil zaten. Ne hükümetin, ne bürokrasinin, ne memurların, ne de engellilerin... Onun için, bu düzenden nemalananlara değil, bu boktan düzeni kuranlara söylenmek lazım. Bile isteye düzeni değiştirmeyenler onlar zira

@barcan88,
valla eğer ticaretse engelli yapsın. hiç bir engeli olmayanlar anasının bacısının çocuğunun adına araç alıyor engellinin haberi bile yok. kendi dilediği istediği gibi gezip tozuyor. nenem ölmeden bir araba alsam diyeni biliyorum ben. 10 yıla çıkması iyi oldu demişsin de 5 yıldan sonra araçlar öksürmeye başlıyor. engelli vatandaş zaten zor hareket ediyor bi de araç bakımıyla şunla bunla uğraşacak! Yapılacak şey basit aslında %90 üzeri engelli adına araç almayı kaldıracaklar. ehliyeti olanlar için söylemiyorum. benim raporum %96 ama araç kullanıyorum 15 yıldır.

@gtrcgokhan,
Öyle bir şey yok! Bunların hepsi yalan! Birileri Her boku gariban yüzde 90 engelli üzerine yikmakta pek mahirler. Ve siz de buna alet olmuşsunuz? Eğer milletvekilleri ve yüksek yargı mensupları ve tanıdıklarının bilmem kaç tane implant hakkı, milletvekillerinin 2 yılda kıyak emekliliği için bu duruma gelmedi isek bir avuç yüzde 90 Emekli yüzünden bu hale gelmeyiz merak etme! Avantalarini saymıyorum bile! Efendiler bir tek kendilerine dokunmuyorlar! Garibanın hakkını gasp etmek adamlarda Ata sporu olmuş. Klâsik hırsız! Yeni sistemde o dediğin olmayacak mı sanıyorsun! Aynısı yine devam edecek. O zaman amaç başka değil mi?

İşte klâsik başkasına ok atmak. Başkasından sanane Yahu! Sen kendine bak! Nedir bu kıskançlık?

@barcan88
Vay be. Ticaret yapıyorlarmış. 😆😆 Bari Bill Gates falan oluyorlar mıydı? 😃Sanırsın milyon dolar kazanıyorlar. Adamın yüzde 90 engeli var. Sen de mesela bir bacağını kes. Al yüzde 90 engel. Sen de ticaretini yap. Yer mi. Madem o kadar kazanıyorlar! Ne biçim Bir garip, saçma sapan bir yazı bu!!!

@gtrcgokhan,
Yahu c.. başkanı danışmanlarına bak. Herhalde 50 tane danışman vardır. Ekonomi bunlarla batmıyor ama Bir avuç engellinin arabası ile batıyor öyle mi? Daha bakanlar var. Bakan danışmanları var. Jöleli bile ekonomiden bir bok anlamadıgi halde danışman. Ne anlatıyorsunuz siz. Yok torununun üzerine yapıyormuş. Yok 5 yok sonra satıp kıytırık bir kar ediyormuş! Hadi ve ordan!!!

@gtrcgokhan,

Sen kendine göre yontuyorsun. Ben de o zaman derim ki, engel oranı kaç olursa olsun eğer ki kişi yürüyebiliyorsa eli kolu tutuyorsa otv'den faydalanmasın. Ben engelli memur sınavına girdim şaşırdım. tekerlekli sandalyede tek ben varım. Başka yok. Herkes merdivenleri üçer üçer koşarak çıkıyor. Bunlar nasıl engelli dedim. Otoparklara giriyorum gencecik çocuk engelli otoparkini kullanıyor. Bakıyorum engelli sen misin diyorum evet diyor kimliğini gösteriyor. Baksan hicbirseyi yok komando gibi ama engelli. Ben %91 engelliyim. Yuruyemiyorum. Yemeğimi zor yiyorum. Dişimi zor fırçalıyorum, kendime bakım aktivitelerimi yapamıyorum. Arabayı babam kullanıyor Sen diyorsun ki ben %96 engelliyim arabamı kullanıyorum bana ÖTV'siz araba versinler,ama sen kendin kullanamadığın için sana vermesinler diyorsun. Bu nasıl vicdansızlık.

@barcan88,
Tamam senin üzerine araç alsınlar. Sen o araca kaç kere biniyorsun?

@gannicus,
Ben ekonomiden siyasetten konuşmadım ki😃 raporunu ver de senin adına araba alayım diyeni biliyorum eğer bu hakkaniyetse diyeceğim bişey yok.

Sayın yönetici bu arkadaşı uyarabilir misiniz?
Bu arkadaş engellilerin aleyhine beyanlarda bulunuyor. Onunla muhatap olmak istemiyorum çünkü konu ben değilim. %90 üzeri engelli kendi kullanamiyorsa ailesi onun üzerine araba alamasın diyor. Böyle bir düşünceye sahip, engelli haklarının gaspedilmesini isteyen bir kişinin engelliler arasında işi yok.
Ben bunun yüzünden gruptan engellendim 2 gün. Lütfen siz uyarın. Eğer bu bencilliği devam edecekse.

@barcan88,

Yok, Gökhan yanlış bir şey söylemiyor aslında. Kullanmayıp başkası adına alanları dert ediyor. Bunda haklı. Ama yanlış olan şey bu "suistimalin" kabahatlisi hükümettir, bu aracı alanlar değil.

O hükümetin suçu. Kötü niyetlileri engelleyici tedbirleri almak çok kolay. Ancak, bir engellinin bir başka engeli hakkında şu alsın bu almasın diye yorum yapması bence haksızlık. Gerçekten konu ben değilim. Yanlış anlaşılmasın. Ben burada belki birkaç arkadaşa katkı sunabilirimiyim, veya arkadaşlar bana katkı sunabilir düşüncesiyle bulunuyorum. Kavga etmek için değil. Ben bu konudaki (ÖTV indirimi) önerilerimi cumhurbaşkanlığı makamına da ilettim. TBMM başkanlığına da. Ama kimse çözüm getirmiyor. Şu anda büyük bagaj hacmine sahip araba alamamamiz bizim için en büyük kayıp. Yoksa 10 yıla çıkması gerçekten problem değil. Bir araba 10 yıl kullanılabilir. Ancak, engellilerin %50 sinin büyük bagaj hacmine sahip arabaya ihtiyacı var ve maalesef bu hakları ellerinden alındı. Küçük bagajlı arabayı almamiza her yıl müsaade etseler dahi işimize yaramaz ki. Sadece bunun ticaretini yapanlar ve kötü niyetliler faydalanır o kadar.

@Polmiks,
Bu bencilliktir. Hiçbirisi gasp edilmesin demeliyiz. Bu işte Adalet sağlansın herşey hallolur. Bu haktan sadece engellilerin faydalanması sağlanmalıdır. Bunun için de getirilecek kurallar bellidir.
Şehirlerarası yolda %90 engellinin içinde bulunmadığı bir araba tespit edildiğinde ve arabayı kullanan kişi engellinin annesi babası veya engelli ile aynı evde ikamet eden birisi değilse araç trafikten men edilir denilsin suistimal önlenir.

@barcan88,
Yanlış bişey yaptıysan engellenirsin ben de olsam sen de olsan kim de olsa engellenir. Benim karşıma geçip pişkin pişkin engelli indiriminden araba aldım yoksa alamayacaktım diyeni biliyorum. Engellinin bundan haberi bile yok. Bunun nesini anlamadın ki? Ehliyetin var mı yok mu bilmiyorum ama %90 üzeri ve ehliyetin yoksa senin üzerine araç alıp gezsinler sen de evde otur hiç bişeyden habersiz. Memnunsan diyecek bişeyim yok.

Benim dediğimle aynı şeyi söylemişsin ama niye bana saldırıyon anlamadım. %90 üzeri engelli adına araca engelli binmiyor ki😃😃😃 madem binmiyor %90 üzeri engelli adına araç alinamasin bu kadar basit. Bunu da hükümet yapacak. Bizim millet buna da bi çözüm bulur gerçi

Üst Alt