Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7800 günüm var. Malulen emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
7800 gün yatmış ssk pirimim var malul emekli olursam ne kadar maaş alırım maaşı neye göre hesaplanıyor

Son düzenleme:
Ayrıca neden malulen olasınız?
Erken emeklilik şartlarınız da tamamlanmıştır bence.
Doğum yılınızı ve sigorta başlangıç yılınızı belirtir misiniz acaba?
Malulen değil, erken emekli olmanız daha iyi olur.

hiç bi şey anlamadım hesaplamalar karışık

05 08 1972 doğumluyum
sigorta girişim 01 02 1990 doktorum un dediği sürekli ilaç kullanacaksın erken emekli nasıl olacak beni aydınlatırsanız kalp nakli için sıra bekliyorum

Siz malulen emekli olmayın, çalışıyorken, - çalışmıyorsanız ya da 10-15 gün çalışıyor görünün- vergi indirimi için başvuru yapın.
Sizi hastaneye sevk ederler. Sağlık raporu için açtığınız başlığa göre en az % 40 alırsınız. Ankara'ya vergi indirimi için gider ve 3. derece olarak onaylanır. Hemen erken emekli olursunuz 15 yıl 3600 gün üzerinden.
Malulen emeklilikten iyidir erken emekli olmak.
Hem maaş açısından iyi olur, hem de erken emekli olunduğunda yeniden çalışabilirsiniz sgdp kesintisi ile.
Ama malulen emekli olunduğunda çalışamazsınız, maaşınız kesilir.

Sürekli ilaç kullanmanız malülen emekli olacağınızı göstermez.

Herhangi bir engeliniz var mı? Raporunuz, engel oranınız var mı?

3 cü derece olsa maaş ne olur malulün maaşı ne olur beni aydınlatırsanız teşekkürler

kroner kalp yetmezliği yüzde 25 kalbim çalışıyor astım şeker raporlarım var anjiyo oldum sonra sıtant takıldı kalbime o da yeterli değilmiş

Yeterli olur, kalpten 30'dan aşağı almazsınız, zaten astım ve şeker için en düşük verilecek oranlar 20. toplamında % 40'ı rahat geçersiniz. Ama malulen demeyin sonra işlemleriniz yanlış yapılmasın, vergi indirimi ile engelli emekliliği deyin siz.

Maaş konusunda net birşey söyleyemiyoruz, şu linklerden hesaplayabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

ya da örneklere bakabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Şimdi diğer açtığınız konuya baktım. % 25 EF de İster Erken emeklilik, ister malülen emeklilik hakkından hemen yararlanabilirsiniz. Erken emeklilik daha kolay olacaktır.
Mevcut durumunuzla özür oranınız zaten % 90 üstünde çıkar.

metepe çok teşekkür ederim siz bana ne önerirsiniz kardeşim emeklilik konusunda

hesaplamayı yapamadım sizce puanlamam ne olur ve ne önerirsiniz engelli şartları vergi indirimi

Çalışıyorsanız, ya da 10-15 gün çalışıyor görünün ve işyerinden çalıştığınıza dair belge alıp vergi indirimi almak için vergi dairesine başvuru yapın.
Sizi hastaneye sevk ederler. Hastaneye gidersiniz, heyete girersiniz. Hastane raporu Ankara'ya yollar.
tüm bu işlemler esnasında 3-4 aylık bir bekleyişten sonra en az 3. derece olarak onaylanır rahatsızlığınıza bakarak bunu söyleyebiliyoruz.
Sonuç işyerine gelir, bunun takibini iyi yapın.
Ve 3. derece olarak dahi gelse hemen emeklilik başvurusu yapın vergi indiriminizin olduğunu söyleyin,
15 yıl 3600 üzerinden vergi indirimi ile hemen emekli olun.

metepe kardeşim kelebek hanım dedi erken emeklilik ve vergi indirimi yüzde doksan olsa ne aydınlatırsanız teşekkürler konuyu anlamaya çalışıyorum teşekkürler

Abi sen en az % 40 alsanda yeter, fazlası senin emeklilik şartlarını etkilemez.
Senin sigorta başlangıcın 1991 öncesi olduğu için sen en az % 40 oranla 3. derece dahi alsan yeter.
bak tablo şu:
2008_oncesi.PNG

ssk ya gittim emeklilik muracaatı için bana dedi ki vergi dairesine gideceksin ordan heyete sevkedecekler önümüzdeki ayın ilk haftası gimeyi düşünüyorum benden işyerinde çalıştığıma dair bi yazı ve istifamı götürmem gerektiğini söyledi ssk daki arkadaş heyete girmeden de vergi indirimi müracatı yaapabilirmiyim bu tabloya göre emekli olursam takribi maaş ne olur toplam heyet puanım ne olur size çok teşekkür ederim öneriniz

erken emeklilik hakkında beni ilgilendirirmisiniz ssk girişim 01 02 1990 7800 pirimim var malulle arasındaki artılar eksiler

Kardeş sen bunu gerçekten anlamadığın için mi yoksa dalga geçmek için mi soruyorsun
İlk sayfada zaten açıklamışlar sana daha neyi baştan soruyorsun
En net açıklamayı zaten yapmışlar sana

anlamak istediyim erken emeklilikle malul arasındaki fark

polat kardeş anlasam zaten sormam

Malulen emekliliği untuun, siz defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız

sizlere çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için allah razı olsun beni aydınlattığınızdan sonra tekrar kalp kırizi geçirdim ama size minnettarım işim olmasada

sayın bülent bey vergi dairesi sıkıntılı bende hastaneden o eksik evrağı aldım aps le ankaraya yolladım ayrıca sizden ricam hastane bana 96 sürekli raporumu heyet günü 14.12.2014 heyet günü bitiminde verdi ankara vergi dairesinde okeylenip sağlık kuruluna gitmiş bir hafta son ra ara dediler puanımda oynama gibi durumları olabilirmi benim hastaneden 96 sürekli raporum aslı ve 2 adet onaylı süreti bende puan düşmesi kaydıyla napmam gerek

rapor almadan.1972 doğum tarihi ile,1990 iş başlangıcı ve 7800 prim günle normal emekli de olabilirsiniz.
rapor alıp emekli olmak maaşınıza bir etki yapmaz.

zaten normal emeklilik şartlarını sağlamışsınız.

turkuaz06 sağlamışım ama devlet diyorki 10 sene bekle keşke sıhhatım olsaydı emeklide olmasaydım ben dört defa kalp kırizi geçirdim 3 sıtant takılı astım kua tansiyon şeker hastalığım var ve siz diyorsunuz ki 10 sene bekle bekleriz kardeş artı tıkalı iki damarım var müdahale ediemiyor edilse masada kalırmışım

arkadaşım geçmiş olsun 10 sene nıye beklıcen sen yuzde 40 rapor al sgk den veya malıyeden emeklı olursun ben de oldum % 40tan 901 lıra maaş alıyom nekadaralıcagın yatırdıgın paraya baglı benımkı 190 bın erken emeklılıkte yaş yok normalde yaş var yaşın tutuyomu tutuyosa ıkısındende emeklı olursunda emeklı maaşları az rapor ankaraya gıttıyse gelır % 96 duşuremezler korkma kaça duşurecekmış benım ıkı ay surdu gelmesi burokrası adamı sınır edıyo maaşı alda ınat yaşa

Sizin durumunuzda rapor oranınız düşmez. Biraz düşse bile emekliliğinizi kesinlikle etkilemez.

İşlemlerinizi tamamlayıp emekli olacaksınız. Kendinizi rahat bırakın. Raporunuzun 96'dan 40'a düşme olasılığı son derece absürd olur.

allah razı olsun ben 14.12.2015 tarihinde heyete girdim hala ankaradan olumlu olumsuz cevap bekliyorum 7800 gün pirimim var 05.08.1972 doğumluyum ayrıca 01.02.1990 ssk girişim var her şey tamam ama ankaradan yazı gelmiyor

14.12.2014 tarihinde heyete girdim hala sonuç bekliyorum

sonuç eve postayla gelmez malıyeye gelır araştır çalışıyorsan işyerıne gelır sana haber vermez bordada gorunur

sayın ofiser ve oturanboğa 06.04.2015 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor ne anlama geliyor ve napmam gerek 15 güm önce ankarayla görüştüm ve astım raporu eksik dedi ve bende 10 gün önce gönderdim şimdide Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor yazıyor eviste bu evrakları sürekli tek tek ben den mi isterler bu evrakları neden eksik gönderirler napmam gerek

Üst Alt