Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 70 raporum, 3719 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

Seyyaholdum

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 1994 te midemin tamamı alındı,2003 te % 70 ''sürekli'' çalışamaz raporu aldım.ondan buyana hiç bir işe giremedim.Vergi indirimim yok. Malullük için başvurdum ama `% 60 ı vermediler.İtiraz ettim,2 ay oldu hala bir ses yok.Bu defa Engelli erken emeklilik için gittim,bir memur elime bir dilekçe verdi,şu,şu belgeyle dilekçeyi doldur gel,hastaneye sevk edicez dedi.Raporum var dedim,onu da iliştiririz dedi.Ben hastayım.Kuyruklarda beklemek,gürültü,kalabalık,stres bunalıma sokuyor beni.Gerçekten erken emeklilik için de tekrar heyete girmem gerekirmi.İlk sigorta girişim 17.01.91 tarihli BAĞKUR dan 1728 gün,ikinci olarak 02.02.98 tarihli SSK dan 551 gün,son olarak ve şu an hala prim ödediğim 01.04.2008 girişli TARIM BAĞKURUndan 1440 gün olmak üzere toplam 3719 günüm var. Bu şekilde veya ilk giriş SSK dan sayılıyorsa erken emekli olma hakkına sahipmiyim ve raporum olduğu halde tekrar sevk ederlermi beni heyete.Çok yolruldum.Beni aydınlatcaklara ve yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Huzurlu ve umutlu günler dilerim.

Sağlıcakla kalın.

Siz bağkur'dan (yani 4b) emekli olacaksınız. Malulen emekliliğe hiç başvurmasaymışsınız keşke... Ama siz yapmasanız da heralde bağkur başvurunuzu önce maluliyete göre alıp, sonra "yok makul değilsiniz" diyerek Yaşlılıktan emekliliğe döndürürdü. Yani, kaçarınız yoktuu belki de, bağkur bu, vatandaşa eziyeti iş edinmişlerin mekanı...

Neyse, bırakalım bunları. Siz 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Malulen emeklilik için başvurduğunuzda verilen raporda oran var mıydı?

Teşekkür ederim Bülent bey
haklısınız.eziyet.hele benim için daha da zor.ilk başvurumda oran falan söylemediler bana ama
reddedileceğini anladım.çünkü birkaç doktora giridim,en yükseği % 50 dedi.Üniversite hastanesiydi ve bana bakanlar
hep asistandı sanırım.kimi dinlemedi beni,kimi yüzüme bile bakmadı.raporumu uzatıyorum,elinin tersiyle itiyorlar.
bir de heyet randevusu vermişlerdi.bir gün kala aradılar,heyete girmenize gerek yok dediler.
o zaman anladım olmayacağını.
bugün tekrar SGK ya gittim.başka birilerine sordum,sonuçta yine dilekçeyi doldur,ziraat odasına
onaylat gel,hastaneye sevk edeceğiz dediler.ne olur,ne olmaz diye memura hatırlattım.
mallullük başvurum reddedildi,itiraz ettim 2 ay oldu ses yok dedim,baktı,evet itirazınız üst kurulda inceleniyor.
sonuçlansın,ona göre hareket edersin dedi.sonuç olumsuz gelirse sanırım yine sevk edecekler değilmi ?
öyle olursa erken emeklilik mi yoksa malullük mü üzerinde durayım.erken emeklilik için de sevk mi ederler beni.
hangi yolu izleyeyim.bu arada temmuz 65 doğumluyum.
ilginize teşekkür ederim.

Maluliyetiniz reddedilince 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanmak için dilekçe vereceksiniz. "Madem malulen emekli etmiyorsunuz, erken Yaşlılık emekliliğinden işlemi sürdürün" diyecekdsiniz.

Üst Alt