Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 raporum var, kronik koah hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

HANCI_41

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar.2005 yılında işe gırdım daha halen çalışmaktayım.`yüzde altmış ortopedik engellıyım,tekerlıklı sandalye ıle yaşamımı surdurmekteyım...iş yerınde

aşıırı toz ıle alakalı işte 5 yıl çalıştım.sonra rapor aldım yerım değişti.kronık astım ve koah hastalığına yakalandım,doktor raporum var bu astalıklarla ılgılı ayrıca her 6 ayda bır ılaçlarımıda ucretsız almam için raporda var.ılaçlarla yaşamaya devam edıyorum.sorum şu,` yüzde altmış ortopedık engellıyım hemde kronık astım koah hastasıyım
yenı malulle emeklılık yasası 10 seneyı doldurursam banada yararmı.bende emeklı olabılırmıyım.
bılgılendırırsenız sevınırım

yeni maluliyet yasasında başkasının bakımına muhtaç isen 10 yıl beklemen gerekmez 1800 gün ile emekli olursun. senin durumuna baktığımızda bu koşullar var.

İlk işe başladığınızda rapor oranınız neydi çok önemli? Bakınız; İlk işe başlamada malul sayılacak derece engeli olanlar malulen emekli olamaz.

%60 raporla işe başladım.fakat malulle emeklılık için gereken krıterlere ait hastalıklar genişletilmiş dıye duyduğumdan dolayı,astım hastalığı ve koah hastalıklarıda lısteye eklenmiş.ki;bendekı astım koah ıleri derece.bu hastalıklar raporumun yukselmesıne ve mamlullen emeklı olmamı gerektırmezmı

İlk işe başlamada malul derecede raporu olanlar malulen emekli olamaz.

Üst Alt