Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

50 yaş sonrası 1+1 ev mi özel huzurevi mi tercih edilmeli?

@ipek., bence ondan kaçış yok. Beden hissetmesede ruhumuz hisseder diye düşünüyorum ölüm anını.

@idosente, Konuyla alakasız ama eceliyle de olsa, intihar da etse veya ötenazi de yaptırsa her canlı ölümü tadacaktır. Senin yazdığın gibi bundan kaçış yok.

Ha , ben buna inanmıyorum diyene de saygı duyarım.

Son düzenleme:
@ipek., Önceki mesajında """Tik diye olacaksa olsun ölüm yok bir de yaşlılıkta sürünecekmiyim""" diye yazmışsın. Felçli & yatalak olup yerinden kalkamayan yaşlılar var. Bakıma muhtaç insanlar. Bazı temel ihtiyaçlarını bile gideremiyorlar. Bu açıdan bakınca, yaşlılıkta sürünecek miyim ? fikrinde haklısın.

Sen yanlış anlamışsın
Yaşlılıkta insan güçten düşer gençken ki gibi olmaz insan
Bu anlamda dedim
Sen meraklisin çok galiba yaşlılığa ben değilim

Yaşlılığa meraklı değilim. Ama tanıdığım bazı insanlar var. Misal , yengemin annesi 82 yaşında Alzheimer oldu. 1 seneye yakın yoğun bakımda bilinci kapalı şekilde yattı. Sıvı gıdalarla beslediler. Ondan sonra vefat etti ve kurtuldu """ Yaşlılıkta insan güçten düşer gençken ki gibi olmaz insan""" demişsin Ben de bu anlamda yazdım

Son düzenleme:
Bu bence tercih meselesi ve kişiye göre değişir.kendi ihtiyacını görebiliyorsan sessizliği sakinliği seven biriysen ev olabilir ama yok ihtiyaçlarını karşılamak da zorlanıyorsan insan kimsede yaklaşmıyor yanında yoksa tabikide huzurevi en mantıklısı.şahsen ben huzurevlerini öcü gibi görenleride anlamıyorum.malum belli bir yaşa gelince herkes elini ayağını çekiyor evlatlara bile yük gibi geliyor insan.böyle olmaması lazım ama günümüz şartlarını ve dijital çay bu duruma getirdi maalesef.eskiden yaşlıya saygı hürmet varmış.her neyse aklın yolu bir mantıkla hareket etmek lazım.en azından yaşıt insanların olduğu sohbet ortamının oldugu bir yer olur.dışlanma yok.sonuçda birbirini insanlar orada anlayabilir.benim naçizane fikrim bu.çünkü bazı insanlar yalnızlığı sakinliği sessizliği sevebilir ama bazılarına bu çok tersdir yapamaz,korkar,sıkılır.o yüzden insan kendini bilir ona göre hareket edilmelidir.

@ipek., bunun için yaşlanmana gerek yok. Ben 38 yaşındayım.23 yıldır %90 felçliyim. 80-90 yaşındaki biri benden iyi olabilir. Allah herkese hayırlı olanı versin. 🙂

@sokr@t, merhaba daha pazartesi günü huzurevinden cıktım detayıca anlatim sabah 8 9 arası kahvaltın geliyor daha sonra öglen ögle yemegi geliyor yemekleri hepsi cok kötü nede ola yaslılara özel zaten ben 21 yasında oldugum icin begenmedim sahsen neyse daha sonra aksam 4 bucuk da aksam yemegi geliyo hemsireler 9 2 arası saglık takiplerinizi yapıyor igne serum yada baska bir sey vs yani genelde böyle bide her hafta pazartesş banyo günü oluyor fiyatlar da şöyle en temiz ayaklı hata aylık 180 bin + kdv isteniyor calıstıgım kurum da 60 hasta vardı işte demans vs vs genelde böyleler yani ama önermem sahsen calıstıgım yeri önce göz boyuyolar onların da isi müsteri cekmek para yani yaslılara cok da önem vermiyolar ben begenmedim sahsenengelli kadrosundan girmiştm zaten igrenc bi yer

@Kırmızıı, yalnızlığa alışkın birine zor gelmez belki huzur evi ama , ailesiyle yaşamaya alışmış birine zor gelir.

@biirkann, merhaba özel huzurevi miydi çalıştığın yer. Engelli bakım evleri durum nasıl haberin var mı?

@biirkann, 180 bin+kdv mi dedin ?😲Gerisini okumaya gerek yok sağol..😁
Zaten huzurevinde kalamam ben kimseyle aynı odada falan bana ters şeyler .:unsure:

@idosente,
aynen dediğin gibi hocam, yalnızlığa alışkın biri belki bir şekilde adapte olur ama ailesiyle yaşamaya alışmış biri için gerçekten zor bir ortam.
Benim çalıştığım yer özel huzureviydi, engelli kadrosundan girmiştim. Açık konuşayım, dışarıdan göründüğü gibi değil. Fiyatlar zaten uçuk, en düşük 180 bin + KDV’den başlıyor. Bakımı ağır olan hastalarda bu rakam 400-600 bine kadar çıkabiliyor.
Engelli bakım evleriyle ilgili de biraz bilgim var. Devlet tarafında olanlar genelde tamamen kimsesiz ya da bakacak kimsesi olmayan kişiler için. Şartlar özel yerlere göre daha sade ama en azından ticari baskı daha az oluyor. Özel yerlerde ise iş tamamen paraya dönmüş durumda.
Yani özetle; sistem genel olarak çok iyi değil, özellikle özel tarafı hiç iç açıcı değil diyebilirim.

@Descartes,
evet hocam, ben bizzat huzurevinde çalıştım. Engelli kadrosundan giriş yapmıştım.

İçeriyi görünce insanın fikri baya değişiyor. Dışarıdan bakınca düzenli, temiz, ilgili gibi gözüküyor ama işin içinde hasta sayısı fazla, personel yetersiz ve sistem biraz “idare etme” üzerine kurulu.

O yüzden dışarıdan görünenle içeride yaşananlar çok örtüşmüyor diyebilirim

@sokr@t,
aynen hocam yanlış duymadın 😄 180 bin + KDV gerçekten başlangıç gibi düşün. İşin daha da ilginci bakımı ağır olan kişilerde bu fiyatlar 400-600 bine kadar çıkabiliyor.

Yani olay sadece “pahalı” değil, baya uçmuş durumda. Bu paraları verince insan çok iyi bir hizmet bekliyor ama içeride gördüğüm kadarıyla o beklenti tam karşılanmıyor.

Bir de dediğin gibi aynı oda, ortak yaşam olayı herkesin kaldırabileceği bir şey değil. Ben de şahsen o şartlarda kalamam. Parası olsa bile çoğu kişi isteyerek değil mecburiyetten gidiyor zaten

aynen hocam yanlış duymadın 😄 180 bin + KDV gerçekten başlangıç gibi düşün. İşin daha da ilginci bakımı ağır olan kişilerde bu fiyatlar 400-600 bine kadar çıkabiliyor.

Yani olay sadece “pahalı” değil, baya uçmuş durumda. Bu paraları verince insan çok iyi bir hizmet bekliyor ama içeride gördüğüm kadarıyla o beklenti tam karşılanmıyor.

Bir de dediğin gibi aynı oda, ortak yaşam olayı herkesin kaldırabileceği bir şey değil. Ben de şahsen o şartlarda kalamam. Parası olsa bile çoğu kişi isteyerek değil mecburiyetten gidiyor zaten.

Bir de şunu fark ettim; kalanların çoğunun çocukları Amerika, İngiltere gibi yerlerde, mühendis, CEO vs. yani bizim gibi kıytırık insanlar yok orada xd

@biirkann,
Bu arada konu dışı ama şunu da anlatmadan geçemeyeceğim 😄 çalıştığım yerde bir olay vardı, hâlâ aklıma gelince gülüyorum.

Güvenlik görevlisi vardı, bir de -1 katta çalışan biri… abi bunlar bildiğin aşk yaşamaya başlamışlar 😄 yani ortam huzurevi ama içeride dizi dönüyor resmen.

Şimdi düşün dışarıdan bakınca “çok ciddi, disiplinli, kurumsal yer” diye pazarlanıyor ama içeride millet -1 katta aşk yaşıyor 😄 o yüzden ben açıkçası bu tarz yerlere çok da güvenmem.

Yani olay sadece bakım falan değil, içeride dönen şeyler bazen baya garip olabiliyor 😄

180 bin'e evin varsa rahat 2 tane bakıcı tutup (gece-gündüz) vardiyalı şekilde yaşayabilir insan. Neden huzur evine gitsin ki? Biraz saçma geldi. 180 bini veren zaten bayağı bir zengin olmalı.

@idosente, elbet de bizim gibi insanlar değil hatta birisi babasını bırakmıs huzurevine özel bakıcıya 2 tane 120 bin tl vermeye karar vermislerdi

@biirkann, ortam nedir ne değildir bunları bilmeye bile gerek yok zaten bizi kapıdan içeri almazlar 180 bin +kdv nedir ya !:oops:
Ya para saymayı bilmiyorlar ya da hiç dayak yememişler o parayı huzurevine vereceğime ucuz bir otelle anlaşırım orada kalırım.

@sokr@t, ne paralar is yerinin muhaabecesi ile gelen parayı benimsemiş birine ödeme yaparken zoruma gidiyo diyodu

@biirkann, birine ödeme yaparken zoruna mı gidiyormuş ?Neden orasını anlamadım ?

@biirkann, parayı ödeyen evlat oldumu, huzurevi normal geliyor tabi. İnsanlar bakıcısı olsa bile evde hasta istemiyorlar. Kimi kendisi istemiyor, kimininde eşi. Ne diyelim Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin. Bizimde sonumuz meçhul, kardeşlerim bakıyor ama, onların da maddi durumu zayıf. Ortada kalırsak mecbur devletin engelli bakım merkezine gidicez.

Huzurevlerinin bu kadar fahiş fiyatlı olduğu bir ülkede devlet huzurevlerinde de yer bile bulunamıyor iken ötenazi hakkı da olmalı !:unsure:
Buralara kim para yetiştirebilir belli değil mi emeklinin yaşlının ekonomik durumu bu parayı huzurevine vermektense ölmek daha iyi.:oops:

@sokr@t, kimse ölmek istemez can tatlıdır ama, bizim ülkemizde paran yoksa sürüne sürüne bir şekilde ölüyorsun. Allah ölümünde hayırlısını nasip etsin.

@idosente, seni bilmem benim canım tatlı falan değil valla ona buna muhtaç olup elaleme maskara olmaktansa ölmeyi tercih ederim.

@sokr@t, valla ben de kimsee icin 200k vermem o kadar zengin degilim zengin de olsam israfa girmem

@biirkann, kimse için vermem derken nasıl yani ! Anne baba için bile vermem mi yoksa kendin için bile vermez misin ?

@Birkan
Huzurunevinde kalanlarin çoğunun cocuklari amerika ingiltere de ceo mühendis , bizim gibi kiytirik değiller demissiniz .(abd ingiltere çok mükemmel ülkelermiş gibi 😊)
Evet doğru , kiytirik olduklari için ana babalarini huzurevine atmışlar .😊
Kiy tirik lik böyle bise 😊

Son düzenleme:
Üst Alt